Muusikoiden.net
07.07.2020
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

27.10.2004: Force Maejure demottaa...


15.10.2004
On perjantai alkuilta ja olemme buukanneet studiota neljä päivää tarkoituksena nauhoittaa kolme demobiisiä. Tapaan basistimme rautatieasemalla ja lähdemme metrolla kohti studiota. Siinä sitten matkalla silmiimme osuu S-Marketin todella edullinen tarjous mäyräkoirasta (6,8e), joita sitten päätämme kaapata mukaan 2 per naama.

Saavumme studiolle, missä muu bändi onkin jo pystyttänyt rumpusetin, sekä mikit ynnä muun tarpeellisen pohjien nauhoittelua varten. Myös rumpalimme on saanut jo pari tuntia piestä settiään, joten hänkin on hyvässä lämmössä tässä vaiheessa.

Virittelemme rumpalille kuunteluun yhden demo-kitaran, sekä basson ja panemme nauhan pyörimään. Rummut ovat melko nopeasti sisällä ja me muut alamme olla melko kännissä. Päätämme lähteä baariin, kun rummut on saatu narulle.

16.10.2004
Heräämme krapulassa jostain päin Kalliota basistin ja kosketinsoittajan kanssa, oudossa naisseurassa. Kiiruusti kamat kasaan ja jälleen kohti studiota, missä nauhoittajamme onkin jo editoimassa eilisiä rumpuraitoja kuosiin ja basson nauhoittelut saadaan käyntiin. Tässä vaiheessa minä otan tasoittavaa.

Bassojen kanssa menee yllättävän kauan basistiltamme, yleensä hän on lähes "kerrasta purkkiin" mies, mutta nyt aikaa tuhraantuu lähes koko päivä rumpujen editointiin ja bassojen nauhoitteluihin. Kun basisti on viimein saanut omansa nauhalle, aloittaa hänkin tasoittavien ottamisen. Minä olen jo kännissä.

Virittelemme kitarakamat ja otamme jotain jo pientä nauhallekkin. Virittelemme myös laulukamat valmiiksi. Suuntaamme jälleen illan päätteeksi baariin ja minä sammun kuulemani mukaan Kaisaniemenpuistoon.

17.10.2004
Olo on kauhea... ja tänään pitäisi vokaaleitakin pystyä vetämään. argh.
Kitaristit vetävät viimeiset pohjat sisään ja minä haen sillä välin lisää tasoittavia Essolta. Jossain vaiheessa iltaa ääni kuitenkin avautuu ja hyppään mikin taakse hoitamaan oman osuuteni.

Laulut menevät kohtuu mallikkaasti narulle ja skaala tuntuu vain laajenevan oluen ja tupakan myötä (outoa!!).

Saamme myös suunnilleen kaikki lead-kitarat nauhalle ja painumme tällä kertaa baarin sijasta kosketinsoittajamme luo dokaamaan ja saunomaan. Tällä kertaa en sammu.

18.10.2004
Tänään en enää mennyt itse studiolle, vaan ryömin kiltisti töihin (olo aivan kauhea). Muut pistävät synat nauhalle, sekä loput kitarasoolot ja alkavat muuttaa midiä waviksi. Loppujen lopuksi päivä joudutaan kuitenkin lopettamaan kesken ja nauhoittajamme suostuu hinkkaamaan loput vielä seuraavana päivänä.

19.10.2004
Viimein alkaa olla valmista, nauhoittajamme hoitaa kaiken pohjatyön valmiiksi miksausta varten, eli siistii erilliset raidat, tekee pikkuviilauksia (jos tarvis) basariniskuihin ja niin pois päin.

20.10.2004
Sain tänään nauhoittajaltamme hänen minulle exporttaamat biisipohjat ilman vokaaleita, jotta pääsen äänittelemään vielä hieman lisää voksuja kotonani (mm. kaikki stemmat, sekä parit liidit).
Koko ilta siiinä menee ja vähän jännittää naapureiden suhtautuminen lauluottoihini yön mittaan, viimeisen kerran painan Sonarista stoppia klo 06.00 aamulla o_O

Huomenna pitäisi vielä yhden tuttavan naisen tulla antamaan omat stemmansa nauhalle...

21.10.2004
Jep, tänään saatiin myös nais-stemmat narulle ja vielä ihan viimeiset uusinnat myös omiin stemmoihini. Ylihuomenna miksaamaan....

23.10.2004
Ah, muutaman päivän on joutunut hypistelemään miksaamatonta demoa käsissään, mutta tänään viimein pääsemme kuulemaan minkämoista jälkeä nauhalle tarttui ja suuntaamme Sonic Pump Studiolle.

Aikaa kolmen biisin miksaukseen on varattu vain 8 tuntia, joten kiirettä on luvassa ja heti alkuun meinaakin päästä itku, kun mäkissä hyrräävä Pro Tools ei suostukkaan avaamaan meidän Windows-vastaavassa nauhoitettua sessiota. Tästä kuitenkin selvitään puolen tunnin rävellyksellä ja parilla puhelinsoitolla ja miksaus pääsee alkamaan.

Ja helpostihan se sujuikin, kun myös lähes kaikki automaatiot oli tehty nauhoittajamme puolesta valmiiksi.
Nino säätää soundit erittäin nopeasti kohdalleen ja tasot kuntoon. Basisti osoittaa mieltään basson kalinan vähyydestä, mutta on loppujen lopuksi itsekkin tyytyväinen miksaukseen.

Minua hieman jännittää miltä kotona välissä nauhoittamani extra-laulut kuulostavat, mutta hyvinhän ne soundaa, kun käytetty mikki & etunen olivat samat kuin mitä studiollakin käytimme.
Myös naisen laulamat parit stemmat tuovat mukavaa maustetta minun omieni lisäksi.

Viimein päivä on pulkassa ja kolme biisiä miksattuna CD:llä. Suuntaamme iloisina polttelemaan siitä parit kopiot kaikille bändin jätkille ja lähdemme Nosturiin kaatamaan.

Lopullinen tuotos tulee ulos heti, kun saamme kannet + levyt painosta, mutta yksi biisi löytyy jo netistä osoitteesta:
http://www.forcesite.net/gate/final/01%20-%20Force%20Majeure%20-%20Gatecrusher.mp3

Viimeisenä vielä kuva kosketinsoittajastamme studiolla:

Kirjoittanut d-iivil 27.10.2004

            800×575  -  61 kt.


Arvostelu

Artikkelia ei ole vielä arvostellut kukaan.Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

SSilver: Kovin te sitä kaljaa tunnutte juovan. Eipä se mitään, loistaa lopputulos!
d-iivil: Kyllä sitä aina terve muusikko nuottirasvaa nauttii :)

Yhteensä 2 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Bändipäiväkirja

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

 Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti