Muusikoiden.net
13.08.2020
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

01.07.2004: Roskilde festival '04 :: Hatebreed ja Ra...


1.7.2004 Hatebreed, Roskilde festival, Odeon.

Torstai-iltapäivään mennessä Roskilden festivaalialue on muuttunut pelkäksi mudaksi. Hatebreed soittaa onneksi pienessä teltassa, Odeonissa päälavan takana, jossa on varsin kuiva maa. Hyvissä ajoin siirryn odottamaan keikkaa eturiviin ja ennen keikan alkua Odeon on jo aivan täynnä.

Hatebreed astelee lavalle, Jamey Jasta on pukeutunut shortseihin ja huppariin, basisti Chris Beattiella ja kitaristi Sean Martinilla on komiat tatuoinnit käsivarsissa. Käyntiin räjähtää ensimmäinen kappale ”Proven”. Jasta yllyttää yleisöa moshpittiin, ja jotain liikehdintää täynnä olevassa teltassa onkin. Kuullaan biisejä nimeltä ”Tear it Down”, ”Perseverance”, ”This Is Now” ja uuden levyn kovin kappale ”Doomsayer”. Välillä Jamey haluaa nähdä yleisön muodostavan circlepitin ja jossain vaiheessa keskelle jaetaan tyhjä käytävä ja olisi tarkoitus saada ihmiset juoksemaan toisiaan päin, mutta yleisö tosin ei ymmärrä näitä juttuja, lähinnä hyppivät ylös alas. Vaan eipä tuo haittaa, hauskaa kaikilla näyttää olevan. Ja pian kun moshaus käy järjestysmiesten mielestä liian vaarallisen näköiseksi, he menevät yleisön sekaan rauhoittelemaan.

Karismaattinen livebändi Hatebreed on ja biisit soitetaan läpi todella saman kuuloisesti kuin levylläkin. Kitaristi ja basisti hoitavat taustahuudot. Eniten kuullaan Perseverance ja The Rise of Brutality-levyjen materiaalia, oikeastaan lähes kaikki kappaleet soitetaan kyseisiltä levyiltä. Vanhalta Satisfaction is the Death of Desirelta esitetään ”Burn the Lies”, ”Before Dishoner” ja ”Not One Truth”, ensimmäiseltä levyltä soitetaan ”Under the Knife”. Encorejakin saamme peräti kolme. Viimeinen kappale on ”I Will Be Heard”. Soitto ja lavaesiintyminen on loistavaa. Välillä muistetaan hehkuttaa kuinka tämä musiikki ja sanat tulevat suoraan sydämestä ja kiitellään yleisöä. Klisee ehkäpä, mutta ei haittaa. Soundi on selkeä ja volyymi kova, varsinkin tuplabassari kohdat tuntuvat mahassa asti. Paras ja intensiivisin keikka Roskildessa vuonna 2004, tällaista hardcoren kuuluu olla.


4.7.2004 Raised Fist, Roskilde festival, Odeon

Sunnuntain ensimmäinen keikka, klo 12.00 Raised Fist esiintyy Odeon-teltassa. Konserttiin olen valmistautunut hyvin: aamupala on nautittu ja olen käynyt heräämässä kylmässä suihkussa. Sadetta on jälleen ilmassa. Saan paikan aivan eturiviin. Ennen keikan alkua ihmettelen kovasti seitsemän kielisiä kitaroita, jotka ovat lavalla standeissa odottamassa soittajia; levyjä kuunnellessa olen kyllä huomannut että pari sävelaskelta on alaspäin soittimia viritetty..

Intronauha alkaa soida. Soittajat hyökkäävät lavalle. Raised Fist aloittaa jollain tuntemattomalla, kaiketi uudella kappaleella, jonka nopeus on lähes grindcore luokkaa - toimii. Soittajat riehuvat ja varsinkin laulaja Alexander Rajkovic tekee melkoisen korkeita hyppyjä.

Uudelta Dedication levyltä kuullaan kaikki hitit: “People Behind”, “That’s Why”, “Get This Right” ja “Message Beneath Contempt”. Alexander ihmettelee jossain välispiikissä, että Raised Fistista on lehdissä kirjoitettu metallibändinä, ja hän painottaa että he ovat ennen kaikkea punk rock-yhtye. Tosin ”Message Beneath Contemptin” jälkeen laulaja myöntää, että tämä kappale tosin on hiukan metallinen. Debyytti albumilta kuullaan mahtava ”Pretext”, jossa basisti Josse pääsee esittelemään taitojaan. Molemmat kitaristit laulavat myös osassa kappaleista.

Alexander kertoo että tämä on isoin keikka missä he ovat koskaan soittaneet. Ihmisiä yllytetään tanssimaan ja jopa circlepit nähdään tällä kertaa. Tarkkaa ja erittäin nopeaa soittoa Raised Fist esittelee ja kyllähän tämä on loistava hardcore-keikka siinä missä Hatebreedkin. Encorena soitetaan vanhaa old school tyylistä menoa, en tunnista kappaletta, lienee joku lainabiisi.

Keikan jälkeen sopi mennä lepäilemään märkään telttaan ja hehkuttamaan naapurin tanskalaisille tytöille Raised Fistin keikkaa, jonka he olivat missanneet.

-Janne-
www.painstream.tk

Kirjoittanut speed_o_gonzales 29.09.2004

            400×317  -  136 kt.


Arvostelu

Artikkelia ei ole vielä arvostellut kukaan.Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Ei kommentteja. Lisää kommentti!

Artikkelit: Keikkatunnelmat

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

 Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti