Muusikoiden.net
10.12.2018
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

15.08.2004: Ibanez MMM1


Olen nyt tämän pelin omistanut jo hieman yli vuoden, joten voi kirjoittaa siitä pienen arvion.

Ensiksi täytyy mainita, että kitara on Baritone. Tämä tarkoittaa sitä, että matalan vireet onnistuvat paremmin, koska skaala on pidempi. Tässä tapauksessa 28 tuumaa. Normaalin skaalan ollessa yleensä 24,75 tai 25,5. Baritonien skaalat taas vaihtelevat 26 tuumasta 30 tuumaan. Normaalisti baritonet tulevat B,E,A,D,F#,b vireessä, mutta tästäkin on poikkeuksia. MMM1 tulee tehtaasta A,D,A,D,F#,b vireessä.

Toinen mainitsemisen arvoinen seikka on se, että kyseessä on signature. MMM tarkoittaa Mike Mushok Model. Silti tätä ei uskoisi signatureksi, koska Korn k7/ Slipknot HATE tapaiset tunnus merkit uupuvat. Ainoastaan takana olevassa potikka kotelon kansiakryylissä lukee Mike Mushok.

Sitten asiaan. Kun kitara esiteltiin ensimmäisen kerran winternammissa 2003 päätin heti kuvan nähtyäni, että tuon minä haluan. No kesällä keppi sitten rantautui suomeen muutaman kappaleen voimin ja sain heti omani seuraavana päivänä, koska olin sen tilannut Tampereen Musiikin kautta. Kitara yllätti minut täydellisesti. Sointi on hyvä ja soitto tatsi loistava.

Kitara ei ole mahonkiseksikaan kovin raskas, vaan hyvin kevyen tuntuinen.
Kitaraa siis on myös miellyttävä soittaa seisaaltaan.
Kaula on ei ole tyypillinen Ibanez RG tikku, vaan mukavan paksu. Hieman Fender tyylinen voisin jopa sanoa. Tatsi on loistava. En pysty tätä kuvailemaan sen paremmin, mutta jokainen kitaristi, joka on kitaraani kokeillut on sanonut ensimmäisenä, että kitarassa on mahtava tatsi.
Akustisesti kitara ei ole kovin "heleä", mutta saadessaan parikseen vahvistimen, joka tukee hyvin alapää saundeja tuntuu ääni hyvältä. Ensin soittelin tämän kanssa laney tf100 läpi ja särö saundi kusi huikesti. Kajari alkoi heti pieremään vaikka bassot leikkasi nollaan. Laneyn kanssa en kitaralla paljoa soitellut.
Sitten viime huhtikuussa tuli uuden vahvarin aika(vahvarin, joka nyt vihdoin on oma(lainat maksettu)) eli Peavey 5150 + Behringer BG412f kaappi. Tällöin rakastuin kitaraani totaalisesti. Tone on vahva ja alapää on tiukka=) Kunnon hevit irtoaa niin helposti. Kitara tuntuu laulavan hyvin ja vmäinen pierusaundi lähti laneyn mukana hämeenlinnaan.

Miinuksia? on! Ibanez on tunnetusti huono mikki valmistaja ja nytkin on menty Vatasen vauhdilla metsään. Vaikka Ibanez mainostaa, että mikit on suunniteltu tätä kitaraa varten ei siltä kyllä tunnu. Mikit ovat ponnettomat. Häiriö ääniä ei onneksi synny. Suosittelen kokeilemaan EMG eitä tai dimarzioita.
Toinen minuus on öljy finish, joka on koko kitarassa. Jotkut sanovat, että kaula tuntuu hieman oudolta, mutta itse en huomaa mitään omituista verrattuna normaaliin lakattuun kaulaan.

Vaikka kitara on hyvä, suosittelen, että harkitsette ostoa pitkään. Bändin kanssa kitara on ollut todella vähällä käytöllä, koska muut eivät halua soittaa koko aikaa dropped virellä. Baritoneahan ei helposti voi virittää standardi vireeseen. Siksi pitäisikin olla kaksi kitaraa, jos standardilla haluaa soitella, ja tämähän maksaa.

Jos kuitenkin tuntuu, että baritone on teidän juttunne voin sanoa, että Schecterin, Ltd:n ja Danelectron baritoneja testanneena tämä oli minusta paras. Olen nähnyt 4 kappaletta tätä kitaraa suomessa, ja kaikkia olen testannut. en hirveää eroa huomaa yksilöiden välillä. Nykyinen kieli settini on 0.12-0.52.


+ Paksu kaula
+ Hyvä tatsi
+ Tasapaino
+ Keveys

- Mikit

tietoja kepistä löytyy täältä
http://www.ibanez.com/guitars/series.asp?s=mmm&l=e

Kysyttävää?

Niin ja käytän kitaraa alternativeen/metalliin.

Kirjoittanut Kapane 15.08.2004

            213×600  -  16 kt.


Arvostelu

3,83,83,83,83,8    (4 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Ze Kink: Asiallinen arvostelu.
Hohhoijaa: Hyvä arvostelu, hieno kitara!
Heviasmo: Hyvä arvostelu, mutta jäin vähän miettimään tuota öljyviimeistelyn miinusta. Noh, jotkut tykkää, jotkut ei.
Kapane: Öljyfinish on A) vähän oudon tuntuinen B) se kuluu nopesti pois, eikä suojaa kolhuilta.
Henkka1000: Hyävä arvostelu! Paljon maksoit kitarasta?
Kapane: jotain tontun pintaan. ei muista.

Yhteensä 6 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti