Muusikoiden.net
12.07.2020
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

12.08.2004: The Flyers


Arvoisan solistimme kirjoittama keikkaraportti

Meitsin meno alko perjantaina klo 18 treenikämpiltä, josta soiton hiljennyttyä siirryimme Lamon kera konalan paikalliseen parille. Täällä valomerkki tuli yllättävän äkkiä (01.30), ja mäkeläinenhän oli vielä täynnä virtaa. Sampsalla oli pariskuntapippalot, jonne päätin suunnata paremman menon puutteessa, josta sitten lähin 10.30 aamulla kohti treenikämppää, taxilla, ja samoilla silmillä tietenkin. Ei muuta ku Arska kyytiin, kamoja pakkaamaan (johon osallistuin hyvin maltillisesti) ja vanin keula kohti Lammia. Tänne päästyämme päätin mennä Oivan äidin valmistaman lounaan jälkeen korsuille pikku päikkäreille, olihan sitä jo valvottu perjantai aamusta alkaen n. 30 tuntia.

Pikku päikkäreiltä (3-4 tuntia) heräsinkin kitaran soundiin, äijät olivat valmiita aloittamaan keikan. Ihmetykseni oli suuri kun huomasin paikalle vaivautuneen jopa 8 kuuntelijaa, ei me turhaan tänne tultu, ajattelin. Myöskään keikan/juhlien paikallista järjestäjää ei enää korsuilla näkynyt, oli kai kuullut tarpeeksi soundcheckin aikana. Siitä sitten keikka päälle horjuen. Keikan puoli välin paikkeilla esittelin kappaleen ja odottelin että josko rumpali sen alottaisi. Ei kuulunut mitään 10 sekuntiin, ja käännyin katsomaan mitä oli tekeillä. Siellähän se Kaju lorotteli mulkku kädessä lavan reunalla. Hätä ei syö lakia, ja pian rokki raikasikin taas Evon metsissä.N. 14 biisin jälkeen joku paikallinen ilmotti, että meillä on vielä toinen keikka paikallisessa baarissa, Kuukkelibaarissa. Jes pääsee vielä toiseen otteeseen nolaamaan itsensä ja mahdollisesti useammalle ihmiselle. Siis kamat taas autoon ja nokka kohti kuukkelia. Päätimme palkata tämän paikallisen uudeksi manageriksi, olimme nimittäin juuri viime viikolla erottaneet edellisen, koska tämä oli käynyt sienimetsällä uuden morsmaikkunsa kanssa. Tämä ei luo hyvää imagoa bändillemme, josta olemme hyvinkin tarkkoja.

Kuukkelibaarin eteen päästyämme selvisi, että sisätiloihin meitä ei huolita, soitamme terassilla. Aijai, uuden managerimme palli alkoi jo heilua. Ok, olihan kaunis kesä-ilta, joten terassi oli itse asiassa jees.. Lainakitaristi Arnien skitta efektorien päälle oli kaatunut jotain nestemäistä korsun keikalla, ja ne pätkivät. Arska teki tiukan vedon ja päätti soittaa vitutuksesta huolimatta yhdellä spedulla, ja sehän toimi kuin basisti housut nilkoissa Evon niityllä. Kymmenen biisiä listalla, ja keikka käyntiin, meno aika jees (kaikki siis jurrissa, myös yleisö). Bändin nimi oli tässä vaiheessa jo vaihtunut omassa päässäni "The Venuksiksi", jonka ylpeänä yleisölle esittelin. Tuli oman biisin vuoro, jolloin basisitin hapuilusta johtuen päätimme keskeyttää kappaleen ennen ensimmäisen säkeistön alkua, vaikka biisi oli kestänyt jo sen kokonaispituuden, 3 minuuttia. Oli kuulemma niin pimeää että ei nähnyt soittaa, basisti ilmoitti, jolloin roudari toi valonheittimen basistin sormia varten. Ei parantunut basistin soitto ei, ja oma biisi siis jäi siihen. Sitten taas koverit käyntiin, ja taisi olla 8 biisiä kymmenestä soitettu, kun joku työntekijä halusi soiton loppuvan...siispä yksi biisi kiellon päälle ja toinen vielä varmuuden vuoksi. Jengi halusi lisää, ja sätti paikan omistajaa "kerranki ku tänne on saatu joku hyvä(?) bändi soittamaan, pitää tämäkin pilata"...mietin että huh, kyse ei ollut siis basistista...;) Isot kiitokset yleisölle (n. 20-30 henkeä) kamat kasaan ja nokka kohti helsinkiä. Päätin jäädä nurmijärven pääkaupungin, klaukkalan kohdalla pois ja hipsiä himaan, olihan siitä jo kulunut n. 35 tuntia kun sieltä olin poistunut perjantai iltapäivällä. Kotiväki siellä aploodeeraten jo luultavimmin odotteli, kyllä on kivaa tulla kotiin. Ja kaikki baaritkin alkoivat olla kiinni.

Demoja
http://www.theflyersmusic.com/index_tiedostot/happy.mp3

http://www.theflyersmusic.com/index_tiedostot/stupid.mp3

Kirjoittanut tattis 12.08.2004

            383×325  -  149 kt.


Arvostelu

Artikkelia ei ole vielä arvostellut kukaan.Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Mac: Kai näitäkin bändejä tarvitaan. Onnea jatkoon.

Yhteensä 1 kommentti. Lisää kommentti!

Artikkelit: Bändipäiväkirja

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

 Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti