Muusikoiden.net
11.07.2020
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

02.07.2004: Stepping Stone ja Mensura 1.7.2004 Stell...


Oli synkkä torstai ilta Stella Star clubilla jossa kohtalaisen pitkähiuksinen ja tummanpuhuva muusikko kansa virittele soittimiaan ja tekivät sound checkejä... Muutama pakaste pizzakin saapui tiensä päähän Stellan mikrossa. Kello alkoikäydä jo lähemmäksi yhtätoista kun väkeä oli jo lapannut sisään jossain määrin. Aikataulussa oltiin reilusti myöhässä mm. Rumpujen basarikalvojen oikuttelun takia. Vaikka Mikeissähän se vika oikeastaan oli. No, joka tapauksessa saatiin kamat pian kuntoon ja ensimmäisenä vuorossa oli Stepping Stone, pirteää Rock/Grunge -henkistä musiikkia soittava trio, joka onnistui koskettamaan ainakin minua sekä useaa muuta katsojaa puheista päätellen. Loistavasti esiintyi varsinkin yhtyeen laulaja-kitaristi, jonka Nirvana/Nickelback/Metallica -vaikutteinen laulu ei jättänyt ketään kylmäksi. On mukava huomata ettei kaikki yhtyeet mene vallitsevan "Örinä on muotia" -ilmiön mukana. Johtohahmon taidot eivät rajoittuneet pelkästään vokaaleihin, kitara pysyi näpeissä kerrassaan loistavan hyvin. Soolot olivat tiukkoja ja tarkkoja sekä suhteellisen omaperäisiä. Kaikin puolin loistava esitys mieheltä. Basisti ja rumpali hoitivat molemmat hommansa hyvin, he vaan tuntuivat olevan kuin pakotettuina lavalla. Pieni elämöinti olisi tuonut lisää väriä esitykseen joka keskittyi aika lailla laulajan ympärille. Mutta siitä viis, pojat soittivat kaiken kaikkiaan loistavan annoksen hyvää laatu musiikkia ja uskon, että tulemme kuulemaan heistä vielä paljon. Kiitoksia arvon yhtyeelle!

Seuraavaksi oli vuorossa illan viimeinen esiintyjä, Mensura. Paikalle oli alunperin tarkoitettu tulevaksi myös Rosa -niminen yhtye joka kuitenkin perui keikan. Mensura siis pääsi lopettamaan räväkän illan. Mensura aloitti jo UG-piireissä tutulla hitillään "Reigning Poignancy" joka villitsi yleisön lähes hurmoksen kaltaiseen tunnetilaan. Mensura esiintyi edustavasti uudella kokoonpanollaan jonka kanssa ei ole vielä esiinnytty kuin kerran ennen. Mensura hoiti kaikki biisit kunnialla ja fiilis oli korkealla. Laulajan vokaalit toimivat mainiosti ja välispiikit ovat kehittyneet jo huimasti alkuajoista. ;)
Soundit olivat erittäin hyvin säädetty alun vaikeuksista huolimatta. Jokainen soitin pääsi oikeuksiinsa ja toimivat erinomaisesti kokonaisuutena. Viulustin loistavat melodia tulkinnat saivat kyyneleet silmiin, basistin hämähäkki sormet saivat aikaan pelonsekaista kunnioitusta, tiukat kitarat nostivat fiiliksen kuumaksi samalla kun syna päästi ilmoille hienoja soundejaan. Unohtamatta tietenkään loistavia rumpuja joiden ääressä hääri Suomen kuumimpia nimiä oleva ihmenuori Perttu Saarsalmi. Esitys saatettiin loppuun legendaarisen Misfits -yhtyeen koverilla "Last Caress", jonka sanoja oli muokattu uuteen kotimaisempaan uskoon. Esityksne välissä raikui myös Paljon Onnea -kappale yhtyeen vokalisti-kepittäjälle joka täytti pyöreät 17 vuotta. Setin lopuksi vieraileva taustalaulaja Hra. Kaikkonen lauloi synttärisankarille omistetun tulkinnan "Kun mä sinut kohtasin" -kappaleesta. Siihen oli hyvä kruunata mahtava musiikillinen ilta. Kiitoksia kaikille esiintyjille sekä yleisölle joka oli täysillä mukana!

Kirjoittanut GuadanaHombre 02.07.2004

            800×600  -  27 kt.


Arvostelu

Artikkelia ei ole vielä arvostellut kukaan.Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

koukku: kiitos kiitos!!..yleisö oli kyllä hyvä myös että kitosh siitäkin!
Closure: kyllä haluisin nähdän mensuran livenä.. tuo perttu vaikuttaa aika gurulta ainaskin tuon northworld-videon perusteelta. Jätkähän toimii patongin voimalla.. tai jotain sinnepäin.. ja blästi kulkee..

Yhteensä 2 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Keikkatunnelmat

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

 Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti