Muusikoiden.net
22.01.2019
Yli 300 sivua parasta musakamaa 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

19.04.2004: ART DST-4


Kyseessä on 1 räkkiunitin kokoinen kitaraetuaste.

Testattuani kaverin laitetta oman päätteeni kanssa, ostin kapistuksen käytettynä _yllättäen_ mnetin kautta. Sikana säkissä en ehkä olisi arvanut hankkia, mutta tällä tapaa kyllä. Näitähän ei enää valmisteta. Uuden laitteen hinta aikanaan = täysi mysteeri? Käytettynä maksoin muistaakseni 350 eeroa. Hintansa väärti, ehdottomasti.

SOUNDIT:

Perusvaihtoehtoja on neljä, Xtreme-säröstä parin välimallin kautta tube cleaniin.

Xtreme särö on metallitouhuun oikein hyvä, gainia on riittävästi, ei tarvitse buustailla. Rokkisäröt ihan ok, samoin cleanit on kohtuulliset. Cleaneja varten kapistuksessa on yksi etuasteputki. Kontrollit: bass, mid, mid freq, sekä treble. Luonnollisesti myös gain level ja output.

Xtreme tuottaa melkoiset kohinat, eli kannattaa hankkia kunnon noisegate. Myös kompura tekee murinaosastolle lisäeetvarttia. Ominaissoundi on preesens-voittoinen, ja sille ei voi mitään ilman erikoisen tarkkaa erillistä equa. Tähän tottuu, ihan kuten marsujen prööstötykseenkin, eikä muutenkaan ole kyse mistään erityisen vakavasta jutusta.

EFEKTIT:

Efektit on mallia 'perus'; reverb, delay, chorus/flanger, tremolo... näiden yhdistelmiä on parisenkymmentä, ja säädettävissä on fx blend ja jokin efektin parametri, esim delayn tai tremolon nopeus. Efektin saa myös kokonaan bypassille. Tasoltaan arsenaali on peruskäyttökelpoista, mutta vaativampi käyttäjä hankkinee erillisen fx-laitteen.

TEKNISTÄ TIETOA:

Inputin yhteydessä on humbucker/singlecoil -kytkin, mikäli haluaa kertoa laitteelle kummalla mikillä soittelee... aika vähäkäyttöinen ominaisuus. Ulkopuolisille lisäkytkennöille löytyy erikseen stereoluuppi, joka on aina päällä, mikäli siihen jotain kytketään. Lähdöt: stereo out, direct out (XLR). Direct outin yhteydessä on cabinet simulaattori; en ole käyttänyt, kun en ole direct outia tarvinnut. Saattoipa olla jotain muitakin kytkentämahdollisuuksia, mutta kun en ole tarvinnut, eikä ole laite nyt tässä, niin jääköön mainitsematta.

Midi-ohjausmahdollisuus, 49 muistipaikkaa. Kaverilla oli takavuosina ollut onglemia kun oli bossin midiohjain, mutta ARTin oman pedaalin hankinta korjasi tämän. Itse käytän Behringerin lankkua. En tiedä johtuuko ohjaimesta, mutta soundia vaihtaessa volumet käyvät hetkellisesti täysillä. Räkissä on myös TC:n G-Force, mutten jaksa uskoa että sen tasoinen laite tekisi moista häikkää. Kannattaa siis olla tarkkana ohjaimen valinnan kanssa.

YHTEENVETO:

+ Helppokäyttöinen, koskapa soundia voi ruuvata potikoilla lennossa ja tallentaa saman tien.
+ Soundit laadukkaat, muttei kuitenkaan aivan high-end.
+ Kestävä, tyylikkään näköinen, sekä varmatoiminen.
- Laite on ollut discontinued-listalla jo vuosia, eikä manuaaliakaan tahdo saada kuin karun skannatussa .pdf-muodossa.
+ Laite on ollut discontinued-listalla jo vuosia, eikä varmaankaan kovin monelta löydy samaa värkkiä. Omaa soundia hakevalle siis hyvä valinta (jos sattuu käsiinsä saamaan).
- Midi-ongelmia voipi ilmetä ohjaimesta riippuen.

+++ Soundeja pääsee kuuntelemaan Helionin tulevalta kiekolta ;)

Kirjoittanut kunnasja 19.04.2004

            462×57  -  4 kt.


Arvostelu

4,34,34,34,34,3    (3 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Ben_D: Toin just kaverille Zoom 8005 (muistaakseni) midipedaalin ja se toimii ton ART:n kanssa ongelmitta.

Yhteensä 1 kommentti. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti