Muusikoiden.net
07.07.2020
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

02.03.2004: Helion levynteon loppumetreillä


Kaksi vuotta sitten äänitetty MCD 'The Shores of Evermore' poiki kohtuullisia arvosteluja. Päällimmäisinä mainittakoon imperiumi.net:n 9/10 sekä Soundin demoskabassa kuukauden erävoitto viime keväänä.

Tällä kertaa tekeillä on 8 biisin pitkäsoitto. Kiekosta piti tuleman 5...6 rallin EP, mutta kun äänitykset joulukuussa aloitettiin, oli materiaalia kasassa täyspitkään plattaan.

Progevaikutteisen metallin merkeissä mennään nytkin, tosin linjaa on edelliseen julkaisuun nähden tietoisesti rankistettu. Toisen kitatistin liityttyä kokoonpanoon tämä oli luontainen ilmiö.

Äänitykset tehdään rumpuja lukuunottamatta kotikonstein. Miksaus ja masterointi on studiohommaa. Aikaisemmin tehdyt kokeilut osoittivat, että riittävän tasokkailla mikrofoneilla ja tallentimilla erot studiolla tehtyyn äänitykseen jäävät vähäisiksi. Siksipä uskalsimme moiseen projektiin ryhtyä.

Äänitysjärjestys on ollut mielenkiintoinen: ensin tehtiin klikillä ns. demorummut, joiden päälle alettiin rustaamaan muita soittimia. Studion aikataulullisista syistä rummut tehtiin käytännöllisesti katsoen viimeiseksi. Erityistä riemua revimme metronomin ja studioklikkien eriarvoisista tempoista, joita haettiinkin sitten kohdilleen sadasosien tarkkuudella...

Kaikki mitä tähän mennessä oltiin saatu äänitettyä, miksattiin kannuttelun jälkeen alustavasti kohdilleen. Joitakin päälleäänityksiä on tehty myös rumpuraitojen jälkeen, jotka nekin siis treenikämpällä. Laulujen äänitys on yhtä raitaa vaille valmiina. Tätä seuraavat vielä lopullinen miksaus sekä masterointi.

Tähän mennessä näytteistä on saatu rohkaisevaa palautetta. Toivottavasti linja säilyy samanlaisena myös levyn valmistuttua. Valitettavasti näytteitä ei vielä ole julkisessa levityksessä, sillä haluamme, tulevaisuudessa Teoston alaisen materiaalin ollessa kyseessä, pitää narut käsissä. Aikataulu äänitysten valmistumiselle ja miksaukselle on muutamia viikkoja. Sen jälkeen lätty painoon, ja halukkaat voivat vaikkapa kotisivujemme ( www.helionprog.com )kautta tiedustella hengentuotettamme.

Kirjoittanut kunnasja 02.03.2004


Arvostelu

Artikkelia ei ole vielä arvostellut kukaan.Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Ei kommentteja. Lisää kommentti!

Artikkelit: Bändipäiväkirja

Tulostettava versio

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

 Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti