Muusikoiden.net
12.07.2020
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

27.02.2004: Machine Men Vaasan Club 25:ssa


Yleisen hiihtolomaviikon perjantaiksi oli merkitty kalenteriin kummallinen muistutus: Vaasa Club 25, ilta. Eli oli aika katsastaa Suolahtelaisen Machine Men:in keikkakunto. Kaverilta Jyväskylästä olin bändistä ensimmäistä kertaa kuullut ja sittemmin hankkinut sekä ep:n, että uuden, loistavan Scars & Wounds albumin. Mainittakoon tässä yhteydessä sekin, että bändi pokkasi Finnish Metal Awards 2004:ssä kotimaisen tulokkaan-palkinnon!

Mutta asiaan, eli keikkaan...
Lämppärinä aloitti noin yhdentoista aikaan Vaasalainen Incendium, joka pisti mielestäni aika hyvää tavaraa kaikkien osa-alueiden osalta. Riffit tarttuivat ja laulajan ääni kuullosti oikein sopivalta bandin tyyliin. Hyvä lämppäri!

Incendiumin puolen tunnin lämmittelyn jälkeen oli vuorossa itse asia, Machine Men. Konemiehet räjäyttivätkin pankin välittömästi aloittamalla h-e-l-e-v-e-t-i-n hyvällä biisillä Silver Dreams. Ja kun pää oli saatu auki, seurasivat muutkin uuden levyn biisit toisiaan ja sekaan oli hämmennetty sopivasti vanhempia ep:n biisejä. Muistaakseni settiin kuului ainakin biisit Against the Freaks, The Gift, Scars & Wounds(luonnollisesti), Man In Chains, Men Inside the Machine ja muutama muu. Laatu tyrmäsi ainakin allekirjoittaneen aivan täysin. On poijjaat varmaan muutaman kerran soittaneet porukalla... Sen todisti pitävän pohjan (rummut&basso) lisäksi kitaristien lähes stratosfäärisiin mittoihin ulottuneet soolot ja pettämätön yhteissoitto loistavine kaksiäänisine kasarisooloineen. Vielä kun mukaan otettiin Parviaisen ilmiömäinen laulu ja pitkän juoksulenkin mittainen lavashow, oli homma selvä ja kuulija tyytyväinen!! 100-0!! Välissä kuullosti niinkuin laulajan ääni olisi ollut jo rajoilla, mutta jo kahden tahdin kuluttua kyseinen artisti vetäisi kahta korkeampaa ja kahta kovempaa.
Keikan lähestyä ehtoopuolta alkoi myös yleisö todella huomata mistä hommassa on kyse. Lienee turha mainita, että bändin viimmeiset kaksi Iron Maidenin viisua: Deja Vu, sekä Children Of The Damned saivat aikaan sellaisen hurmion, ettei paremmasta väliä. Henkilökohtaisesti täytyy kyllä todeta, että mieltäni silti lämmitti enemmän bändin omien biisien kuuleminen kuin coverit. Makusasia.. Pojat poistuivat ja yleisön pitkästä remuamisesta huolimatta eivät enää palanneet soittamaan ja homma oli näin ollen purkissa.

Kaiken kaikkiaan keikka myös lämppäriä unohtamatta oli hieno elämys ja tällä elääkin taas pitkän aikaa!! Kiitos!!

ps. Kappaleissa saattaa olla heittoja mutta koittakaa kestää!

Kirjoittanut jjarvenpaa 28.02.2004

            800×600  -  47 kt.


Arvostelu

Artikkelia ei ole vielä arvostellut kukaan.Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

kupteri: "Masinemen" kävi myös Oulussa: keikka oli erittäin tasokas, harva suomalainen bändi vetää yhtä hienosti! Biisit oli (luntaten settilistasta ;-) Silver - Chains - Victim - Eye - Slave - Freaks - Gift - Scars - Machine + encoret kuten kerroitkin.
meiju: Olipas kivasti kirjotettu juttu. Machine men on muuten tosi kova pändi! Luovasti kirjotit!

Yhteensä 2 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Keikkatunnelmat

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

 Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti