Muusikoiden.net
20.03.2023
MIRO MASTERING - Mastering Massive, Heavy Hitting Music 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

09.02.2023: Squier Vintage Modified Jaguar Bass V Sp...


Tässä aluksi kokemuksia eBay ostamisesta.

Bongasin tämän kyseisen basson eBayn huutokaupasta. Soitin oli ollut siellä myynnissä jo useita päiviä, mutta yhtäkään huutoa siitä ei oltu tehty. Huutokauppaa oli jäljellä 13 tuntia ja päätin tehdä siitä alimman huudon, mitä pystyi. 259,99$. Jenkkilässä ei huolita Euroja. Eipä sitten viimeisinä tunteinakaan kelvannut kenellekään muulle ja voitin kisan. Ensimmäinen ykkössija ikinä ellei sitten lasketa sitä ensimmäistä uintikisaa munasolulle. Mutta hyvä näin.

Ennen ostamista tutustuin tietysti myyjän profiiliin ja kun sieltä löytyi merkintöjä aina 2008 vuodesta lähtien, kymmeniä kiitosviestejä onnistuista kaupopista ja tähdissäkin oli arvostettu 4,7/5 niin uskalsin luottaa siihen, että sieltä tulee mitä tilaan. Ja viimekädessä Visahan korvaa, jos tuotetta ei tule. Rahtikustannuksia tuli vajaat 150$ ja sitten vielä tullimaksut päälle, jotka eBay hoiti mallikkaasti jo laskutuksen yhteydessä. Soittimelle tuli hintaa siis kokonaisuudessaan 525¤ ja se tuotiin kotiovelle saakka. Normi Squierista tuo olisi ollut melko kova hinta, mutta ei mielestäni tästä.

Soittimen mukana tuli siisti ja ehjä laukku, joka lisäsi sen arvoa hitusen. Laukun sivutaskuista paljastui nippu käytettyjä kieliä ja pari ylimääräistä 6,3mm jakkipiuhaa. Myös rimpulan kitarahihnan oli myyjä sujauttanut mukaan mutta sitten itse soittimeen.

Soitin oli kaikesta päätellen seissyt varastossa pitkään, vaikkei kymmentä vuotta vanhempi olekaan. Vaati huolellisen puhdistuksen. Basson kaula oli käppyrä, kuin Espanjalainen b-luokan kurkku, mutta ilokseni huomasin kaularaudan toimivan ja sillä kaula oikeni tasaiseksi. Seuraavaksi oli vuorossa viritys ja intonaatio kuntoon. Basson tallamikissä on magneettikohtaiset korkeussäädöt, millä sai yllättävän hyvin kielet soimaan samalla voluumilla. Eipä ole ennen tullut minulla tuollaista vastaan ja oli mukava lisä soittimeen. Kaulamikki on PJ-bassosta tuttu kaksiosainen mikki.

Potikat vaati runsaasti huoltoa ja puhdistusta, mutta nekin toimi viimein niin kuin ne oli suunniteltu toimimaan. Molemmille mikeille on omat Voluumi-säädöt ja Tone-säädöt. Jakkiliitin on normi-Jaggesta poiketen rungon alareunassa.

Basso on varustettu 9V patterilla ja aktiivimikeillä, mutta saundi on silti melko hiljainen aktiivisoittimeksi. Patterikotelon sijoittelu taakse alareunaan ei yllätä, sehän on se yleisin paikka sille. Luulen äänen voluumin johtuvan kielistä. Kiinni olevat kielet tuntuu olevan vanhat ja loppuun ajetut, eli kielien vaihto on vielä edessä ja sitten säätäminen uudestaan. Pitänee sitten testailla saundia uudestaan.

Ihan laadukkaan oloiset perus Vintage-malliset virittimet on Fenderimäisesti neljä rivissä ja se viides ylimääräinen on pudotettu alapuolelle. Kielten vireet B, E, A, D, G

Maalipinta on läpikuultavaa maalia ja polyuretaanilakalla viimeistelty. Kokopuisen rungon syyt kuultavat maalin läpi, joka tekee kyllä viimeistellyn vaikutelman.

Vaahterakaulan profiili on moderni C. Ruusupuuotelautaan on upotettu 20 Medium Jumbo nauhaa ja skaala on short scale Jaggea suurempi, eli 34.

Squier alkoi valmistamaan näitä erikoismalleja vuonna 2013 ja käsittääkseni valmistus jäi yhteen tai muutamaan vuoteen (tarkempaa tietoa en ole löytänyt asiasta), mutta enää näitä ei ole vuosikausiin tehty. Muutenkin valmistuserät ovat olleet melko suppeat. Bassoa oli saatavilla kolmella värityksellä, punainen mustalla pleksillä, täysin musta tai sunburst. Oma yksilöni on sarjanumeron perusteella valmistettu 2013.

Kaikkinensa Jaguar V on laadukkaan oloinen, hyvin viimeistelty soitin. Olen melko paljon vieroksunut Squieria ja pitänyt soittimia halpiksina, mutta tämä kyllä nostaa soitinmerkin uudelle tasolle, ainakin minun silmissäni.

Kirjoittanut VespaVeekasi 09.02.2023

            2211×2963  -  693 kt.


Arvostelu

4,54,54,54,54,5    (4 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Ei kommentteja. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

 Copyright ©1999-2023, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti