Muusikoiden.net
10.08.2022
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

06.04.2021: Eri pari mikkejä-vaikka sinänsä samoja, ...


Mieltäni oli hetken painanut havainto taannoisessa projektissa. Olin äänitellyt orkesteria ja lauluja blumlein-tyyppisellä stereoasetelmalla, mikkeinä kaksi GA Projectin putkinauhamikkiä. Siinä sitten miksatessa tuli huomattua, että toisen kanavan vaiheenkääntö tuotti hyviä tuloksia, hmm.

Noh, tässä pari päivää sitten ajattelin oikein rauhassa testailla asioita ja vaiheita. Samalla tulisi testattua DB25-liittimeen ähräämäni plugiviuhka. Otin ekaks kaks Oktavan puikkoa, ja stereomikitin niillä nohevasti pöydällä olevaa kelloradiota. Mitvit, ollaan todtukevasti vaihevirheen puolella. Piuhat, mikit, softat, housut ja kaikki olivat tuttuja ja aiemmin hyväksi havaittuja! Tutkin siinä sitten kaikkea mahollista, kytkentöjä, eri DAWsoftia, äänikortteja, vaihdoin lukulaseja jne. Sitten ryöhäsin esille aiemmin mainitut GAPit, sama homma niiden kanssa. Avasin niiden virtalähteet, kytkennät näyttivät olevan silmämääräisesti katsottuna samanlaiset, olin aiemmin ajatellut siellä olevan jonkin fiban.

Pöyhäisin kopan pohjalta Oktavan 219parin, niiden kanssa vaihehommat näyttivät olevan kunnossa. Helpotus!

Elikkä näyttäisi siltä, että vaihe kääntyy tavallaan väärin jo siinä mikrofonissa. Oktavan puikot ovat eri väriset ja selkeästi hieman eri valmistuserää ja aikakautta. Molemmat ovat ostetut muistaakseni Thomannilta, ensimmäinen hankinta oli harmaa 012puikko, ASM-merkinnällä. Silloin tutkin jonkin verran näitä kopio/piraattijuttuja aiheesta, ja tulin sellaiseen päätelmään, että kyseinen yksilö on aito, joskin ASM oli jotain erikoiserää jollain diileritwistillä tms. Toinen 012puikeli on uudempaa mallia ja musta.

GAPit ovat taas mallia TubeActive, mikin sisällä on joku putki, ja virtalähde erillisessä boksissa, herkkyyttä (ja säröä) on perusversiota enemmän:) Nämäkin yksilöt tuli hommattua eri aikoihin erilaisia reittejä.

Tästä prosessista tuli lopputulemana mieleen, että kun on näitä valmiiksi stereopareiksi sovitettuja settejä, ilman juuri mitään lisähintaa, niin toivottavasti ainakin niissä on vaiheet kohillaan..ja muutenkin ehkä sitä vaiheenkäännön vaikutusta kannattaa testailla.

Kirjoittanut anapena 06.04.2021

            4032×3024  -  3112 kt.


Arvostelu

3,33,33,33,33,3    (6 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

ituvirtanen: Mikäli kyseessä ovat aidot vaihevirheet, valmistajien olisi syytä kouluttaa tuotantoa tai suunnittelijoita.
M.F.: Mun ASM Octavassani pitää myös kääntää vaihe jos muita mikkejä on mukana. Ei siinä sen kummempaa.
anapena: Pitää vielä tsekata putkimikkien ja virtalähteiden 7pin välijohto. Kohtapuoliin on tarkoitus hommata pari 012runkoa lisää. Katsotaan sit mistä vaihe kusee, veikkaan sitä ASMää...
kingnothing: Venäläisissä mikeissä joskus XLR:n pinnit on kolvattu toisinpäin vrt. länsimaiset liittimet, eli pinni 2 ja 3 eripäin. Mun Oktava-parissa sama juttu.
anapena: Putkimikeissä ja virtalähteissä ei päällisin puolin näkynyt poikkeavuuksia kytkennöissä. 7-pinnistä liitäntää en viitsinyt purkaa, joten se jäi tsekkaamatta.
anapena: Pari viikkoa sitten mulla oli 6 Oktavan puikkoa käytössä, viisi niistä samassa vaiheessa, tämä ASM ei...

Yhteensä 6 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Harjoitustilat ja kotistudiot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

 Copyright ©1999-2022, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti