Muusikoiden.net
21.01.2021
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

11.02.2004: Boss ME-50


Oli testissä yhden viikonlopun ajan tämä laite.
Laitteessahan on 6 osiota (tone modify, kompressori, wah, särö, modulaatio ja delay) joita voi kytkeä päälle/pois. Tämä toiminta- ja ajattelutapa onkin multiefektiprossuissa mielestäni paikallaan, kytketään siis efektejä päälle ja pois. Ennen (>5v sitten) ei ollut juuri missään laitteessa mahdollistakaan.
Efektit eli modulaatio-osasto ja wah olivat aika hyviä, erityisesti tykkäsin univibe-tyyppisestä efektistä, samoin phaser ja tremolo olivat kivoja. Harmonist-efekti oli täysin turha, muut efektit eli chorukset, flanger, vibrato ja rotary speaker kohtuullisia.
Wah-osastossa oli ihan hyvä, vaikkakin rajoittunut whammy, samoin oli pari vähän erikoisempaa mille ei äkkiseltään keksinyt käyttöä. Tone modifystä saattaisi olla jotain iloa (toimii täysiverisen eq:n korvikkeena), harmi kun suhisi aika lailla. No, löytyy vehkeestä noise gate, ihan hyvin toimiva ja yksinkertainen käyttää, yksi ainoa säätö. Kompurassa on vain sustain- ja level-säätimet, attack-säädin olisi joskus tarpeen. Muuten kompressorikin oli hyvää bossin tasoa. Reverb-osastolta löytyy neljä eri tyyppistä tilakaikua, kaikki yhden ainoan potikan säätöalueen takana, joten tarkkana saa olla säätäessä. Toimiihan tuo näinkin, on ainakin simppeli ratkaisu.
Säröt olivat se suuri pettymys. Ehkä odotin jotakin suurempaa kuin pelkkiä säröpedaalisaundeja, nimittäin värkistä ei kerta kaikkiaan saa irti putkilaitteille tyypillistä erittäin dynaamista säröä. Särötyyppejä on kyllä monta monituista erilaista ja eri tyyppistä, laidasta laitaan - kuitenkaan yksikään niistä ei toden teolla reagoi riittävän hyvin soittotätsiin (olenko liian vaativa..? =). Harmin paikka sinänsä, muuten olisinkin laitteen ostanut.
Toinen suuri miinus on virtalähde, joka puuttuu paketista - toimiihan se pattereilla (6 kpl sormiparistoja, tulevat mukana ?!), mutta eipä oikein innosta sellainen. Muutaman kympinhän se virtalähde vain maksaa, mutta tämän laitteen hinnasta sekin on lähes 10%. Samoin ainakin bändikäytössä melkeinpä välttämättä tarvitsee ainakin yhden lisäjalkakytkimen, maksanee muutaman kympin sekin.
Positiivista on se, että värkki ei maksa paljon, Suomesta saanee jonnekin 320 euron hinnan tietämille. Efektit ovat mukavan kuuloisia, wah-pedaalin jäykkyys on säädettävissä ja wahin toimina on arvatenkin rutinatonta, digitaalinen kun on. Tietysti ruhtinaalliset liitännät kuten sp/dif out ja efektilenkki puuttuvat, samoin midiominaisuudet - mutta ei kaikkea voi siihen hintaan saadakaan. Kotelo on ainakin painava ja tukeva, samaa paksua metallia kuin GT-6:ssa. GT-6 onkin seuraavana kokeilulistalla, siitä pitäisikin löytyä kaivatut ominaisuudet, hintaakin tosin reilut pari sataa enemmän... Minkäs sitä luonnolleen voi. =)

Kirjoittanut wilo 11.02.2004

            800×487  -  136 kt.


Arvostelu

3,83,83,83,83,8    (31 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Nixzar: Jeps kiitos vaan arvostelusta.
Nuuskamuikkunen: Et ole liian vaativa. Itseänikin säröpuolen heikkous harmittaa.
Jake24-25: Hyvä ja hyvin kirjoitettu artikkeli, jossa kerrottu ansiokkaasti laitteen ominaisuuksista! Tällaisia artikkeleja on mukava lukea!
Jackson Dinky: Säröpuolen heikkous? Mielestäni laitteesta saa revittyä hyvät säröt. No mielipiteitähän nämä.
Tmp: Kyllä itseänikin ovat säröt mielyttäneet. Noh, makuasioita.
Väinämöinen: Asialiinen ja hyvä kirjoitus, mistä plussa. Silti särömahdollisuudet ovat mielestäni paremmat kuin sinun mielestäsi.
Sinap: Vuoden ollu tuo käytössä. Yksinkertaisuus on kaunista. Ite löysin särön omaan makuun. Laite on demokäyttöön mainio, koska sen linjasaundi (line/phones) kuulostaa erittäin miellyttävälle.
Nuuskamuikkunen: Makuasioita todellakin. Oma laitteeni löysi jo uuden omistajan.
tilujätkä: Jos joku haluaa tietää että kuka kuuluisuus tätä käyttää niin popedan costello ;) oli meitin koululla tota musan tunnilla esittelemässä... ihan hyvältä se mun mielestä vaikutti sen enempää testaamatta tosin..
Faceless: Olen itsekin tuota katellut, hyvä arvostelu. +
tilujätkä: Itse kyllä tykkäsin tuossa juuri tuosta harmonist efektistä. Kuulosti kivalta.
Wolfborn: Vaihtoehtona on käynyt mielessä tämäkin laite. Säröpuoli kuitenkin vielä arveluttaa (en ole laitetta testannut). Vastaako esim MT-2 valinta kovinkin uskollisesti metalzone säröä? Myös eq osasto näyttää aika puutteelliselta?
Henri93: Hyvä arvostelu. +
SirAri: Hyvä arvostelu. Itellä ainut ongelma wah-wah.
Henri93: Joo laiteen idea on just toi et efektit pedaalista ja säröt vahvistimesta. Itelläni ois myynissä tämmönen nyt jos kiinostaa
teenager from mars: kirjotit että tota wahin jäykkyyttä voi säätää, niin miten se tapahtuu ja vaikuttaako se siihen [wahiin] mitenkään?
Gibson_SG: oon soittanu tollasella koulussa, mutta en vieläkään oo älynny että miten vaihetaan siihen wahiin. pitääkö sitä pedaalin yläosaa painaa kovaa?
Son of PERKELE: paska vehje, flanger ja phaser tuo liian paljon lisävolyymiä ku laittaa päälle ja säröt on kans kaikki ihan hanurisa
Gibson_SG: Älysin just et toi on niiin paska vehje ja se koulun oli vielä paskempi.
charvel boy: Itsellänikin on tollanen ME-50 enkä ole kovin tyytyväinne säröihin mutta kaikki muut on minusta todella hyviä paitsi ehkä noi wah puolen pari erikoista efektiä. Olen ratkaissut särö ongelman niin että olen laitta nut kitaran ja me-50 väliin BOSS MT-2 särön
Jagetze: nyt lähtee halvalla me-50! 150e! mukaan ei sisälly muuntajaa, mutta laite täysin toimintakuntoinen! Pikaviestiä jos kiinnostaa!
rumaplismies: Löytyy kans me-50:t multiefekti...Lähes käyttämätön ja alkuperäisessä boxissaan; 135¤ posteineen...
rumaplismies: Kyselyt ; valtteri.hnninen@gmail.com (saa myös kuvia)

Yhteensä 23 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

 Copyright ©1999-2021, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti