Muusikoiden.net
19.01.2020
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

07.01.2020: Uusimman levyni esittely


BEN & THE COUNTRY ROCK BLUES

1. Levyn avausbiisi vie klassisen musiikin maailmaan. Tämä on jousille, puhaltimille, harpulle, celestalle ja kuorolle sovitettu kahdesta lyhyestä teemasta koostuva Age Of Ben & Aurora's Song. Siinä lastenhoitaja Aurora Soleil hoitaa Ben E. Volent - nimistä lasta 1990-luvun alussa USA:ssa joulusta keväälle, kunnes Ben täyttää niin paljon, että menee päiväkotiin tai kouluun.
Biisin eka osa on G- duurissa ja loppuosa D- duurissa. Balladi, ei mikään supernopea.

2. Koulussa teini-iässä Ben törmää kosketinsoitinvirtuoosi Jake Starmakeriin. jolla on oma radiokanava. Jake on esiintymässä koulussa ja Ben hurmioituu rockista. Hän haluaa mukaan radioshow'hun. Jake laulaa tenoria tässä vaiheessa. Tämä on C- ja G- duurissa liikkuva nopeahko rockkappale nimeltä Call Me Maestro Because I Rock.

3. Ben laulaa kontratenorin äänialalla boogiewoogie- meiningillä Music Takes All Over Me- kappaleen. Tämä on F blues tai F molli- asteikolla liikkuva nopea melodia.

4. Jake on otettu Benin äänestä ja rock-karismasta. NIinpä he yhdessä esittävät radiossa C-blues asteikolla kulkevan nopean shufflen. Jos et tiedä mikä shuffle on, niin siinä esimerkiksi kahdekasosanuotit soitetaan niin, että ne kuulostavat trioleilta eli kolme nuottia on ahdettu yhteen, jotka vastaavat aika-arvoltaan kahta kahdeksasosanuottia. Tämä on omistettu tytöille, joita Ben ja Jake ihailevat, tarkemmin kumpikin on Auroran perään. Roll Over Me on biisin nimi.

5. Me, Her & The Guitar on niin ikään kaksiosainen kappale, joka on keskitempossa, ei niin nopea kuin edeltävät rock rallit. Tämä kappale liikkuu G- duurissa. Se koostuu nylonkitaralle, vaimealle saksofonille ja lyömäsoittimille kirjoitetusta "Going to Spain" teemasta, jossa soitetaan flamenco-tyyliin sekä rock-henkisestä "Guitar Is My Girlfriend"-teemasta.

6. Everybody's Boy (Music Joy) on hieman country-henkinen balladi, jonka Ben esittää Jaken radiokanavalla. Tässä vaiheessa hänen äänensä on madaltunut kontratenorista baritenoriksi, koska alkaa olla jo täysi-ikäinen Ben. C-duurissa menee tämä kappale. Muistaakseni siinä on banjon ja huuliharpun iloittelua lopussa.

7. If Not You Susanna on barokkipoppia, jossa on modulaatio (sävellajin vaihdos) A-duurista B-duuriin. Se on sävelletty selloille, kitaralle, trumpetille, cembalolle, mies- ja naisäänelle sekä rummuille. Sellainen rauhallinen tempo balladissa.

8. She Will (Marry me on the hill) on C blues-asteikolla liikuva countryballadi, jossa huulihappu pääosassa. Nämä kaksi kappaletta kuvaavat Benin rakastumista päiväkodin opettajattareen nimeltä Suzanna Salzberg, joka on muuttanut Itävallasta.

9.. Who Am I (Existential Crisis) kuvaa Benin ja Suzannan parisuhdekriisiä 30-vuotiaana, kun he ovat muuttaneet Afrikkaan opettamaan musiikkia orpolapsille. Hän pohtii Bb- duurissa menevän kappaleen aikana, että mitä hän haluaa elämältään. Tämä vaikeuttaa heidän suhdettaan. Kappaleessa on syntetisaaattorijouset, kitaroita, basso, rummut, vibrafoni, mies- ja naislaulua jne.

10. Cure For Susanna. Tämä on progressiivisen rockin tyylinen (oikeastaan tämä ja edellinen biisi voisivat mennä hard rock / heavy metal - genreenkin). A-mollissa liikutaan nopeasti kuten edellisessä kappaleessa. Lopussa progressiivisen oloinen tahtilajin ja kompin vaihdos 4/4- tahtilajista 5/4-tahtilajiin urkusoolon ajaksi. Tässä biisissä on idea, että Ben etsii apua Susannan malarian parantamiseen lääkäriltä, papilta ja shamaanilta.

11. Levy päättyy hempeään barokkipop-kappaleeseen nimeltä "Not An Ordinary Love Song", joka on kirjoitettu celestalle, vibrafonille, jousille, trumpetille, vetopasuunalle, kitaralle, jousille ja korkealle miesäänelle. Biisi seilaa E- ja A-duurin välillä.

Katso vaikka Youtubesta video, jos kiinnostaa levy.

https://www.youtube.com/watch?v=o-4F3TOz1-E&list=OLAK5uy_kq4mC5vlh519M3Mg38OYh9c29W-uMifuo

Kirjoittanut Spielmann87 07.01.2020

            1200×1600  -  287 kt.


Arvostelu

3,33,33,33,33,3    (18 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

MFirerock: Kovaa kamaa!
rosberg: Nää biisien kuvaukset on loistavia.
Hynkel: Hyvää meininkiä!

Yhteensä 3 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Bändipäiväkirja

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

 Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti