Muusikoiden.net
22.04.2019
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

14.09.2018: Line6 M5 preset mode modi


Ostin torilta Line6 M5 pedaalin. Mielestäni todella hyvä työkalu kokoisekseen ja hintaisekseen laitteeksi. Siinä kuitenkin ilmeni pieni käyttöön liittyvä ongelma. Preset-moodiin päästäkseen pitää painaa molempia painikkeita yhtäaikaa. Mun lapikkailla se onnistui vain ajoittain. Yleensä vikaan meni kun yritti päästä preset-moodista pois - preset vaihtui listassa joko edelliseen tai seuraavaan koska kenkä osui vain toiseen painikkeista.

Onneksi Youtuben ihmeellisessä maailmassa tuli vastaan parikin erilaista modia. Yhdessä modissa pedaaliin lisättiin potikka, joka matki expression-pedaalia. Toisessa modissa oli juuri se ratkaisu jota etsinkin - siinä lisättiin yksi lisänappi pedaaliin joka toimi preset-moodin on/off painikkeena.

https://www.youtube.com/watch?v=otI1YdT8EUo

Netistä löytyi lisäksi step-by-step-ohjeet, miten tämä modi tehdään:
http://paulaitken.com/2014/11/07/line6-m5-dedicated-scene-select-footswitch-modification/

Tuota sivustoa ja youtube-videota aikani katseltuani, mietin ettei homma ainakaan näytä mitenkään rakettitieteeltä ja niinpä rohkaistuin tilaamaan tarvittavat elektroniikkaosat netistä Taida Electronicsilta. Tilasin sieltä seuraavat osat:

- Momentary Switch:
https://www.taydaelectronics.com/spst-momentary-soft-touch-short-shaft-push-button-stomp-foots-pedal-switch.html
- Silicon Diodes (x2)
Diods: 1N4148 or 1N914
https://www.taydaelectronics.com/1n4148-switching-signal-diode.html
Pedaalissa menee niin pieni jännite ja virta, että mikä tahansa diodi kestää siellä.

Lisäksi tarvitset:
- Kytkentäjohtoa. Mielellään kaksi mustaa ja kaksi punaista (väreillä ei väliä)
- Kutistussukkia
https://www.taydaelectronics.com/catalogsearch/result/?q=heat+shrink
- Tinaa ja kolvin
- Kuumaliimaa

Tämän artikkelin tarkoitus ei ole opastaa miten tämä modi tehdään, koska se on jo dokumentoitu noihin aiempiin linkkeihin. Pikemminkin rohkaisen M5-pedaalin omistajia tekemään tämän helpon modin. Modin tekeminen oikeastikin oli helppoa ja mielestäni pedaalin käytettävyys kasvoi huomattavasti. Lisäksi modin tekemiseen ei tarvittu montaakaan työkalua eikä osatkaan maksaneet kuin muutaman euron. Ehkä haastavin vaihe taisi olla yllättäen kotelon avaaminen ja sen takaisin paikoilleen laittaminen :) Tähänkin onneksi löytyy youtubesta ohjeet.

Modi toimi siis heti kertalaakista. Sen avulla M5-pedaalin käyttö on nyt huomattavasti yksinkertaisempaa; preset moodiin pääsee nyt tällä uudella painikkella, presetin valinta kahdella muulla ja pois preset tilasta samaisella uudella napila. Vielä kun saisi sellaisen muutoksen, että kun preset valitaan, se ei menisi automaattisesti päälle (vai onkohan tämä jossain pedaalin asetuksissa säädettävissä?).

Kirjoittanut noon 14.09.2018

            3968×2976  -  3745 kt.

2976×3968  -  3326 kt.


Arvostelu

3,33,33,33,33,3    (9 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

noon: Tilasin kahdet osat tuolta Taida Electronicsilta, koska ne ei toimittanut alle viiden euron tilauksia :) Jos joku on kiinnostunut ostamaan 2 kpl diodia ja yhden momentary switchin, laittakaa pikaviestiä

Yhteensä 1 kommentti. Lisää kommentti!

Artikkelit: Omat soittokamat

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

 Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti