Muusikoiden.net
02.03.2024
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

28.08.2018: Boss PW-10 V-Wah pedaali esittely & käyt...


Tässäpä ainutlaatuinen wah-pedaali joka sisältää useita wah-mallinoksia (6 + 2) ja useita säröpedaaleja (7 + 1 kpl) joita voi käyttää halutessaan myös samaan aikaan, eli wah ja särö yhdessä! Voit luoda myös oman CUSTOM WAH-mallinoksen ja tallentaa kolme erilaista asetusta.

On kaksi eri tapaa siirtyä tallennettujen asetusten välillä. Se on mahdollista tehdä joko painamalla kantapäällä pedaalia tai vaihtoehtoisesti painamalla MANUAL/MEMORY nappia. Tällä hetkellä tallennettujen asetusten vaihtaminen tapahtuu nappia painammalla, jotta särön saa päälle/pois kantapää-kytkintä painamalla.

Boss PW-10 V-Wah pedaalissa on kolme säätöpotikkaa: TYPE, WAH RANGE ja DRIVE. Lisäksi wah efektin saa päälle/pois painamalla varvaskytkintä ja särön saa päälle/pois painamalla kantapää-kytkintä. Muita asetuksiakin säätöpotikoista löytyy menemällä omien (CUSTOM tai DRIVE SELECT) asetusten tilaan.

Lyhyesti sanottuna DRIVE SELECT tilassa TYPE potikasta valitaan haluttu särö. DRIVE potikasta säädetään särön määrää ja WAH RANGE potikasta kohinan eston määrää (noise reduction).
CUSTOM WAH tilassa TYPE potikasta valitaan haluttu wah. WAH RANGE potikasta säädetään Q-taajusarvoa. DRIVE potikalla voit säätää PRESENCE arvon.

DRIVE SELECT asetuksiin pääsee:

1. Aseta TYPE kohtaan ADVANCED
2. Paina MANUAL/MEMORY nappia pohjassa
3. Kytke pedaalin virta pois ja takaisin päälle

Tällöin voit valita TYPE potikkaa kääntämällä halutun OVERDRIVE pedaalin:

CUSTOM = Metal Zone ( Boss MT-2 )
ADVANCED = Muff Fuzz ( Elextro-Harmonix Big Muff )
BASS MIX = Vintage OD ( Boss OD-1 )
CRY-WAH = GUV DIST ( Marshall Guv'nor )
VO-WAH = DISTORTION ( BOSS OD-1 )
MO-WAH = TURBO OD ( BOSS OD-2 )
VOICE = BLUES OD ( BOSS BD-2 )
UNI-V = Booster (flat response)

Tämän jälkeen voit säätää DRIVE potikasta särön volumen määrää ja WAH RANGE potikasta kohinan eston määrää (noise reduction).

Asetuksien tallentaminen

1. Paina alhaalla MANUAL/MEMORY nappia kunnes valo alkaa vilkkua.
2. Tässä vaiheessa voit vielä halutessasi vaihtaa asetuspaikkaa (RED, GREEN tai YELLOW) näpäyttämällä MANUAL/MEMORY nappia, kunnes haluttu tallennuspaikan valo palaa
3. Paina MANUAL/MEMORY nappia alhaalla hetken kunnes valo vilkkuu hetken ajan nopeasti tallentumisen merkiksi.

Tallennetut asetukset RED, GREEN ja YELLOW voi vaihtaa MANUAL/MEMORY nappia painamalla. Esim. jos valitset GREEN asetuksen painamalla MANUAL/MEMORY nappia, voit kytkeä DRIVE asetuksen päälle/pois painamalla kantapääkytkintä. Kun MEMORY valo ei pala, kannattaa DRIVE säätää asentoon 0 jos haluaa erottaa paljonko DRIVE asetuksissa on säröä.

4. Kytke lopulta wah-pedaalin virta pois ja takaisin päälle painamatta mitään nappia päästäksesi varmasti pois ADVANCED DRIVE tilasta.

Kun et enää ole ADVENCED DRIVE tilassa, voit vaihtaa TYPE potikasta halutun WAH-mallinnoksen ja tallentaa sitten taas asetuksen RED, GREEN tai YELLOW tallennuspaikkaan.

CUSTOM WAH asetuksiin pääsee:

1. Aseta TYPE kohtaan CUSTOM
2. Paina MANUAL/MEMORY nappia pohjassa
3. Kytke pedaalin virta pois ja takaisin päälle

Tällöin voit valita TYPE potikkaa kääntämällä halutun WAH pedaalin:

CUSTOM = DOUBLE RESONANCE
ADVANCED = ainutlaatuinen Boss wah
BASS MIX = basson matalille taajuuksille sopiva wah
CRY-WAH = Jim Dunlop Crybaby tai Cry-baby
VO-WAH = British VOX wah
MO-WAH = Morley wah
VOICE
UNI-V

Tämän jälkeen voit säätää WAH RANGE potikasta Q-arvon, eli kuinka laajalla tai suppealla taajuusalueella WAH efekti toimii. Klo 12 säätö vastaa alkuperäistä mallinnosta. DRIVE potikalla voit säätää PRESENCE arvon eli muuttaa korkeiden äänten kuuluvuuttaa joka muuttaa soundin läsnäolon tuntua.

4. Tallenna oma WAH asetuksesi painamalla MANUAL/MEMORY nappia.

Nyt kun valitset TYPE nupista CUSTOM asetuksen, saat käyttöösi oman WAH asetuksesi.

Yhteenveto:

+ Rakenne on erinomaisen hyvä ja tukeva
+ Pedaali toimii virtalähteellä tai 6 kpl AA paristolla (jopa 16 tuntia)
+ Sisältää 6 wah-pedaalia sekä Voice ja Uni-vibe efektin
+ Sisältää 7 säröpedaalia ja yhden booster pedaalin
+ Häiriöttömät soundit
- Omien asetusten tekeminen ja tallentaminen ehkä vähän hankalaa

Käyttöopas / Manuaali (PDF)

Kirjoittanut Kurjistaja 28.08.2018

            1520×1140  -  456 kt.

1520×1140  -  922 kt.

1217×1131  -  248 kt.


Arvostelu

1,81,81,81,81,8    (19 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Mixeri75: Oliko tämä suoraan käyttöohjeesta repäisty? Mitään varsinaista arviota en tästä löytänyt?
Mixeri75: Ahh, kaverilla tämä laite myynnissä, siksi siis tämä "mainos" 🤣🤣🤣
Kurjistaja: Laitteelle ei ole olemassa manuaalia suomeksi. Otsikossa lukee esittely & käyttöohje. Et löydä kaikkea tätä tietoa mistään näin helposti ja ilmaiseksi. Täyttä asiaa, missä kiitos? Myynti-ilmoituksessa on laitteen ominaisuudet, tässä myös käyttöopastusta.
DaChief: Nää on näitä Kurjistajan näkemyksiä laitearviosta... Kopioidaan tekstit suoraan netistä arvioimatta kuitenkaan tuotetta millään tapaa. Ja tottakai samainen tuote on jätkällä myynnissä samaan aikaan. Viksua.
Kurjistaja: Tämän asianhan voi myös käsittää/ymmärtää niin että kirjoittamani vaikuttaa yhtä hyvältä, asialliselta ja ymmärrettävältä kuin laitteen suomenkielinen manuaali VOISI olla. "Ilkeys ja väärinymmärrys ovat tämän päivän hyveitä."
raatokarpanen: Manuaalinahan tämä on hyvä ja selkeä. Mikäli jollakin ei lontoonkieli taitu niin tästä on varmasti apua, sillä tämä löytyy nyt googlesta hakusanoilla "boss pw-10 käyttöohje".
raatokarpanen: Mutta tämä sinun tapasi käyttää artikkelisivua omien geariesi myynti-ilmoitusten näkyvyyden nostoina on vähintäänkin epäreilua ellei jopa perseestä. Jos haluat myytävänä oleville tavaroillesi lisää näkyvyyttä, promoa niitä vaikka paikallisessa lehdessä.
raatokarpanen: Jos jokaisesta mnettiin myyntiin tulevasta tavarasta tehtäisiin myynti-ilmoituksen ohessa joku hiton manuaali tai "tuoteseloste", tää artikkeliosio menettäisi kokonaan arvonsa. Tässä samassa osiossa nimittäin julkaistaan oikeasti hyviäkin artikkeleja.

Yhteensä 8 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle