Muusikoiden.net
02.03.2024
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

11.05.2018: Line6 TonePort KB37 äänikortti USB-inter...


Line 6 TonePort KB37 2-kanavainen USB äänikortti ja 3-oktaavin midikeyboard

Täydellinen äänikortti kotistudioon. Sisään saa yhtä aikaa kaksi eri sisäänmenoa (eli sisältää kaksi etuastetta). Vaihtoehtoja ovat mm. 1 mikrofoni + 2 mikrofoni, instrumentti kaapeli (sähkökitara tai bassokitara), linja 1 + linja 2 ja kaikkia näiden sekoituksia. Äänikorttiin käy sekä dynaamiset että kondensaattorimikrofonit koska tarvittaessa myös phatom-virta löytyy. Äänikortti toimii Podfarm ohjelman kanssa josta löytyy soundit sähkökitaralle, bassolle ja laululle. Helppo siis kytkeä äänitysohjelmaan. Äänitysohjelmassa voi tallentaa sekä efektoidun äänen että muokkaamattoman signaalin yhtäaikaa. Näin voit halutessasi etsiä sopivan soundin jälkikäteen.

Laite saa virtansa USB-väylästä joten ei tarvitse erillistä virtalähdettä. Ajurit ja PodFarm ladattavissa ilmaiseksi netistä.

Inputs:

- 2x XLR mic preamp inputs with +48V phantom power and trim knobs
- 2x 1/4-inch stereo line inputs
- 1/4-inch instrument input with -10 dB pad input for instruments with high gain output
- 1/4-inch stereo monitor input
- 2x 1/4-inch footswitch jacks (software-assignable for sending MIDI commands to recording software (start/stop, punch in/out, etc.)
- 1/4-inch expression pedal jack (software-assignable for controlling GearBox wah, volume or sending MIDI to recording programs)

Outputs:

- S/PDIF stereo output (RCA-type)
- 1/4-inch balanced line outputs with master volume knob
- 1/4-inch headphones output with independent volume knob

Ohjelmoitavat (midi) kontrollit:

- 37-key, full-sized, velocity-sensitive keyboard
- Pitch bend wheel & Modulation wheel
- Octave up/down
- Sound select next/previous
- 5x transport buttons
- 4x buttons
- 4x knobs

Computer Interface:

- USB bus-powered with LED status indicator
- USB 1.1 & 2.0 compatible
- Uusimmat ajurit päivitetään Line6 Monkey ohjelmalla
- Ohjeet ja esitteet ladattavissa netistä >>
https://line6.com/legacy/toneportkb37/

Ajurit laitteelle löytyy uusimmalle niin Win10 käyttöjärjestelmälle ja uusimmalle macOS High Sierralle.

Podfarm / Gearbox ohjelmapäivitykset

- Uusi Podfarm ohjelmisto vastaa Line6 PODXT mallia.
- 15 vahvistinmallinnosta tunnetuista vanhemmista ja uudemmista laitteista: Fender, Marshall, Mesa, Vox, muutama Line6 vahvistin ja akustista varten oleva purkki.
- 14 kaappimallinosta tunnetuista kaapeista kuten: Gibson, Fender, Marshall, Vox, Line6, jne.
- Vahvistimet ja kaapit voipi kytkeä toisiinsa kaikilla eri kombinaatioilla. Lisäksi on mahdollista ohittaa kaappiemulaatio kokonaan.
- Stomp jossa viisi säröefektiä: Rat, Screamer, Vetta, Facial Fuzz ja Pi Fuzz.
- Verb jossa viisi erilaista tila- ja jousikaikua.
- Delay jossa digitaali-, analogia- ja putkiviive-efektit.
- Modulaattori josta voi valita jonkin seuraavista: Chorus, Flanger, Phaser, U-vibe, Opto tremolo tai Rotary drum + horn.
- Kompressori josta voi säätää gain ja treshold tasoja.
- Efektejä voi olla siis päällä kuusi kappaletta yhtäaikaisesti ja ne valitaan yllä mainituista ryhmistä.
- Virtuaalinen mikitys jossa mikin voi valita neljästä vaihtoehdosta: 57 on-axis, 57 off-axis, 421 dynaaminen ja 67 kondensaattorimikki. Etäisyyttä kaappiin voi myös säätää.
- Kun on tarve saada kitara vireeseen se onnistuu kromaattisen virittimen avulla vaivattomasti.

"Kritiikki"

Tämänkaltainen laite/ohjelmisto saa käyttäjänsä jäämään loputtomaan soundien vääntäjäksi ja soittaminen unohtuu kokonaan. Toisaalta joskus kun ei ole soittamiseen inspiraatiota, saa Podfarm ja CustomTonesta ladattavat soundit palaamaan riffailun ääreen.

Tarvitset melko tehokkaan tietokoneen laitteen parhaimpien ominaisuuksien, lyhyen latenssin käyttämiseksi. Jos käyttää Podfarmissa kahta eri soundia (dual tone) ja paljon efektejä kuten delay, reverb ja modulation niin muistia on hyvä olla riittävästi, muuten alkaa kaiuttimista kuulua napsuntaa.

Myös paljon muistia ja tehoa omaavalla iMac tietokoneella olen huomannut että usein USB-liitin ei anna tarpeeksi virtaa laitteelle jostain syystä. Laite on kytkettävä uudestaan tietokoneeseen että äänen napsuminen poistuu. Eli USB-johto irti ja takaisin kiinni. Simppeli juttu, mutta vuosien käytön jälkeen ärsyttää suunnattomasti. Ulkoinen oman virtalähteen USB-hub voisi auttaa, mutta en ole kokeillut.

Kenelle?

Tämä ehdottomasti hyvä laitteisto sille joka aloittelee kitaransoittoa tai kotistudion kokoamista ja tarvitsee vahvistimet ja efektit niin kitarointiin, basson soittamiseen kuin laulujen äänittämiseen. Aloittelija voi harjoitella kaikkea vahvistimista, kaapeista, efekteistä, säädöistä, mikityksestä, jne.

Kotona ei voi aina soittaa äänekkäästi joten tässä se onnistuu kuulokkeet päässä vaikka keskellä yötä soundien muuttumatta. Laitteen voi kytkeä mihin tahansa linjatasoiseen vahvistimeen tai laitteeseen.

Kirjoittanut Kurjistaja 11.05.2018

            1520×1140  -  1237 kt.

1520×845  -  833 kt.

1520×942  -  851 kt.


Arvostelu

1,91,91,91,91,9    (16 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Kurjistaja: Melkein 600 sanaa asiallisessa laitearvostelussa jossa paljon faktaa - eli kiistämätöntä asiaa, ja arvostelut 1-2 tähteä. Kiitos.
BrianEno: Tätä tuote on tosin poistunut Line6'in valikoimasta.
qak: Mulla oli tuollainen pitkään kotona käytössä. Onhan ne soundit nykypäivän standardeilla vähän köykäiset ja laite itsessään vähän heppoisen lelumainen, mutta itse ainakin olin tyytyväinen monta vuotta, kunnes tuli yhteensopivuusongelmat Win10:n kanssa.
Kurjistaja: BrianEno: Line6 Toneport KB37 ja POD Studio™ KB37 lienevät melkolailla sama laite. qak: Mikä ongelma ilmeni? Tuossa on ainakin Win10 ajuri / driver: https://line6.com/software/readeula.html?rid=6501
qak: Vähän kaikenlaista, ei olisi pitänyt Win10-konetta hankkia alkuunkaan. :D Myin eteenpäin, toivottavasti palvelee uutta omistajaa yhtä hyvin kuin mun vanhalla koneella.
Kurjistaja: qak: eli oli kiinni tietokoneestasi, sillä ajurit tälle löytyy uusimmalle win10 käyttöjärjestelmälle ja uusimmalle macOS High Sierralle.
qak: Jep, paska kone tuli hankittua. :/
Kurjistaja: Itsekin vaihdoin tämän äänikortin toiseen siinä toivossa tuo "kritiikki" osiossa mainitsemani äänen napsuminen vähenisi, mutta kyse olikin siitä että USB-väylä ei välillä anna laitteen vaatimaa 500 mA virtaa. Napsuminen loppuu kun kytken laitteen uudelleen

Yhteensä 8 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle