Muusikoiden.net
18.12.2018
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

01.01.2004: Fender Blues Deluxe '95


Nykyisen Hot Rod Deluxen edeltäjä, täysputkicombo, 1x12", päätteessä 2x 6L6, 2 kanavaa, kaiku, eff looppi.

Kitaroina lähinnä Strato ja Ibanezin RS1010SL Lukather '85, myös Ibanezin ST100 '79 (2xHB / set-in / 25,5"). Musatyylinä keikoilla perinteiset tanssimusaiskelmät, soulfunk, vintage rock, ja fuusio. Rankempaan rockiin täytyy tietenkin etsiä joku toinen laite.

Vertailua Hot Rod Deluxeen:
Kyseessä on vallan samanoloinen laite, ainoana ulkoisena erona HotRodin "More Gain" nappula ja eri kaiutin. Totesin Blues Deluxen kuitenkin olevan merkittävästi kivemman soundinen niin puhtaalla kuin pienellä särölläkin, ja kaiuttimen vaihtamalla sai Bluesin toimimaan paikoin jo upeasti. Kytkentäkaaviosta näkyy etuasteessa paljonkin eriäviä ratkaisuja Bluesin ja Hotrodin välillä, ja Hotrodin puhtaan kanavan kylmyys ja pistävyys eivät ole samalla tavalla läsnä Blues Deluxessa.

Molempia Deluxeja yhdistävä heikkous on Biaksen toteutus. "Automaattinen" bias jättää putket _melko_ kylmiksi, mutta soundiin sai onneksi paljon lisälämpöä kunnollisen Biasjärjestelmän rakentamisella ja normaalillakin biasoinnilla. Input-jakit ei militaarilaatua lähene, muoviset kierteet on helposti historiaa.

Puhdas kanava ei aivan perinteisintä Fenderiä ole, vanhalle Fenderille tyypillistä kirkkautta ei oikein ole saatavilla. Muutoin soundi on kyllä vallan fiksu, ja sellaisenaan mahdollisesti hankintapäätökseen riittävä. Itseäni jäi hieman vaivaamaan EQ:n "laiska" toiminta, sillä kun lähinnä haettiin jokaiselle kitaralle ja soittotilalle se Blues Deluxen soundi, eri tyylisiä hyvä soundeja en oikein löytänyt.

Särökanava on nätti, joskin Driveä ei tarjoolla ilman modifikaatioita ole kuin hieman. Sellaista kirkasta säröytyvää vanhaa Fenderiä en myöskään aivan löytänyt, mutta pehmeämpi muru on vallan toimivaa, joskin särökanava jättää myös matalia taajuuksia pois aikalailla. Kokeilemillani modifikaatioilla särön luonne muuttui aika rujoksi, joka oli sekin sellaisenaan ihan hauska.

40W on putkivahvistimelle jo sen verran, että on syytä varautua soundin avautuvan vasta normaaleilla rumpalivolyymeillä. Kotisoittoa ei helpota se että volumepotikka on ykkösellä jo treenivolyymeissa. Olohuonekeikoilla ei saa lämpöä vielä esiin. Tätä helpottavia modifikaatioita on tietysti myös mahdollisuus rakentaa, mutta omalla kohdallani lähinnä tämä pisti laitteen myyntiin. Niitä pienenpieniä keikkoja kun aina välillä on.

Käytin välillä efektiloopin paluuta DG Stompin ilmoilletuojana, johon se soveltui melko hyvin. Paremmin kuin monet aiemmin kokeilemani vastaavat viritykset. Myös Hughes&Kettnerin TubeFactor jutteli Inputin kanssa oikein mukavasti.

Ai niin se kaiku. Se on kyllä aivan kiva, joskaan en näiden suhteen juuri nirsoile. Sanotaan että ei häirinnyt... :o)

Kirjoittanut Aki 01.01.2004

            800×600  -  68 kt.


Arvostelu

3,03,03,03,03,0    (7 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Teppe: Osuva arvostelu myös HRDlle. Biasin saa kyllä ihan hyvin säädettyä kuumaksikin ilman modeja.
peugeot: Näppärä arvointi kyseisestä vahvistimesta

Yhteensä 2 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti