Muusikoiden.net
19.03.2024
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

06.06.2017: Biyang Tonefancier Metal-End ”King...


Biyang Tonefancier Metal-End King säröpedaali
High Gain True Bypass Distortion

Kiintoisaa on että samankokoinen laite samoilla säädöillä löytyy myös eri valmistajilta nimellä: Akai Deluxe Distortion Analog Custom Shop and Eagletone Hell Dude. Näitä pedaaleja keskenään verratessa vaikuttaa siltä että tämä Biyang ja Eagletone ovat ne laadukkaimmat pedaalit ja Akai kuulostaa soundiltaan ohuelta. The Biyang Tonefancier Metal-End pedaalin King versiossa on käytetty laadukkaampia komponentteja kuin tavallisessa Metal-End pedaalissa. King-version erottaa kruunusta joka on sijoitettu logon yläpuolelle pedaalin päälle.

Metal-Endissä ei ole yhden soundin särö vaan siinä on muutamia ominaisuuksia joita voi säätää. Pedaalista irtoaa sopivat säröt heviin, nu metalliin, death, trash ja grind metalliin, erityisesti 80-90-luvun heviin. Moniouolisten säätimien ja kytkinten avulla sinulla on heti 18 erilaista säröyhdistelmää käytössäsi. Tähän moninaisuuteen ei moni muu pedaali pysty.

Säätimet ja kytkimet

Soundia säädetään kuudella (6) perussäätönupilla: LEVEL, LOW, MID FREQ, MIDDLE, HIGH ja DISTORTION. Voi valita kolmesta (3) vahvistinmallista: MODERN (Mesa Boogie), NORMAL (high gain) tai CLASSIC (vintage Marshall). Sitten on kytkin josta voit säätää sävyksi (tone) NORMAL, BRIGHT tai WARM asetuksen. WARM säädössä on enemmän kompressointia, kun taas BRIGHT toimii kuin treble boost korostaen diskantteja jolloin LEVEL säädintä voi joutua säätämään alaspäin. CLASSIC on ns. tasainen (flat). Voit käyttää HIGH CUT kytkintä leikkaamaan korkeimmat diskantit. AMP SIMULATOR-kytkimen avulla voi mallentaa 4x12 kaappia esim. jos kytket pedaaliin suoraan mikseriin tai äänikorttiin. AMP SIMULATOR vaikuttaa lisäävän presenssiä ja selkeyttä, mutta ei silti sovi kaikkiin soundeihin vahvistimen kautta soittaessa.

Miellyttävän lähtösoundin saa kun säätää kaikki EQ-säätimet klo 12. LEVEL ja DISTORTION säätimet klo 10. AMP SIMULATOR ja HIGH CUT off ja muut kytkimet kohtiin CLASSIC ja WARM. Tein kuvan (kolmas kuva) jota voit tulostaa ja käyttää omien lempiasetustesi tallentamiseen paperilla.

Yhteensopivuus sähkökitaran ja vahvistimen kanssa

Parhaiten Metal-End pedaali sopii käytettäväksi humbucker mikrofonein varustetun sähkökitaran kanssa, tummasoundisen nupin ja 2x10 tai 4x12 kaapin eteen, sillä pedaali todella ajaa vahvistinta voimakkaasti. LOW säädin saa kaiuttimet mukavasti pumppaamaan ja pallit tutisemaan. Kaikki nupit kaakossa pedaali ei tuota varsinaista fuzz-tyylistä säröä vaan tukkoista fizz-sirinää. Tämä pedaali ei sovi boost pedaaliksi bluesiin tai jazziin, koska siitä ei tahdo saada särötöntä signaalia millään. Pikkuvahvistimien kautta soittaessa TREBLE säädön saa laittaa melkein kiinni sillä Metal-End on mielestäni brittityylinen keskiääni- ja diskanttivoittoinen särö, vähän niin kuin 80-90 luvun hevibändien käyttämät säröt.

Ominaisuudet:

- Valmistaja: Biyang
- Kondensaattorit: German WIMA
- Level ja Distortion säätimet
- 4 taajuskorjain säädintä: Low, Mid Freq, Middle ja High
- 3 Vahvistin asetusta: Modern, Normal, Classic
- 3 Tone asetusta: Normal, Bright, Warm
- High Cut on/off kytkin
- Amp Simulator on/off kytkin
- True Bypass
- Input ja Output sisään- ja ulostulo
- Kiiltäväpintainen metallinen rakenne
- Virrantarve on 9V paristo tai perus 9V muuntaja
- Sisäänmenon impedanssi 1M
- Kirkas punainen LED-merkkivalo
- Koko: leveys 15 cm, pituus 12,8 cm ja korkeus 5,5 cm
- Paino: 734 grammaa

Valmistajan laitesivu >>

Katso sounditestivideo YouTubesta >>

Kirjoittanut Kurjistaja 06.06.2017

            1382×1036  -  357 kt.

1382×1036  -  569 kt.

677×569  -  133 kt.


Arvostelu

1,71,71,71,71,7    (16 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

DaChief: Ei jumalauta, taas suoraan joltain nettisivulta tai ohjekirjasesta kopioitu teksti. Minkä helvetin takia? Eihän tässä oo sun omaa arviota laitteesta ollenkaan. Pelkkää tuoteselostetta minkä jokainen laitteesta kiinnostunut osaa kaivaa valmistajan sivuilta.
Kurjistaja: https://irc-galleria.net/user/DaChief/picture/92814486
DaChief: Ja pointtisi oli?
rosberg: Mulla on tällanen ja voin myydä pois. Hyvä laitos sinänsä. Tämä arvio-gate taas aivan omaa humppaansa.
Kurjistaja: #rosberg minkälaisen vahvistimen kanssa olet pedaalia käyttänyt. Olisi mielenkiintoista kuulla esim. miten tykkäät säätää treblen.
DaChief: Kurjistaja tehny laitteesta "arvion" kokeilematta sitä ollenkaan... Sillä lailla, taitaa herralla olla täysin väärä käsitys sanasta "laitearvio".
Kurjistaja: #DaChief Olen käyttänyt pedaalia yli kuukauden kitaravahvistimen kanssa sekä suoraan äänikorttiin kytkettynä Podfarm ohjelman kautta. Omat lempiasetukset olen tallentanut itselleni. Kuvailenkin yhtä niistä laitearviossa.
rosberg: kurjistaja - peavey 5150, peavey windsor ja peavey XXX
Kurjistaja: #rosberg joutuiko kääntämään vahvistimien treblet pienelle pedaalia käyttäessä? Itsellä toimi parhaiten niin että vahvistimen treble on mahdollisimman alhaalla.
Robert: Ihan hyvä arvio. Ihme itkemistä täällä, joku on nähnyt vaivaa artikkelin tekemiseen ja toisilla menee tunteisiinXD Mut itse pedaali on todella hyvä, irtoaa kunnon säröt monenlaiseen hevanderiin.

Yhteensä 10 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle