Muusikoiden.net
03.12.2023
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

22.03.2023: Jackson RR24 Natural


Tuli taloon kolmas Jacksoni eli RR-24 Natural, joten ajattelin kirjoittaa pienen arvostelun kyseisestä keihäästä. Taloudesta löytyy entuudestaan jo 2 kpl Jacksonin RR-5 (ivory ja black) keppejä, joten kyseinen malli on enemmän kuin tuttu minulle. Jopa siinä määrin, että ns tavallisen mallinen kitara ei oikein enää istu omaan syliin/käteen kovinkaan mukavasti.

Kitara:
Kyseessä on tosiaan klassinen Jacksonin Randy Rhoads malli, joka perustuu Jacksonin Rhoadsille 1980-luvun taitteessa kehittämään malliin, josta nyt tuli hieman päivitetty malli. Käsittääkseni noita aikaisempia RR-24 malleja ei enää valmisteta. Jokainen joka on joskus kyseisen mallisella kitaralla soittanut tietää mistä on kyse. Toisinkuin voisi ehkä kuvitella niin kyseinen epäsymmetrinen v istuu syliin todella hyvin ja sen kanssa viihtyy istuen pitkänkin tovin. Väritys on Natural ja ainakin omaan silmään todella nätti. Toisena värivaihtoehtona oli Charcola Grey, mutta itse pidin tuosta Natural värityksestä paljon enemmän.
Rungossa on käytetty puuna vaahteraa, joka tuntuu sopivan kyseiseen kitaraan varsin hyvin. Antaen sille nätin soinnin, tosin nämä taitavat olla enemmän henkimaailman asioita sillä loppujen sillä ei taida olla niin suurta merkitystä mitä puuta sähkökitaroissa bodyssa käytetään.

Kaula:
Kyseisen Jacksonin kaula on hyvin samankaltainen kuin noiden RR-5 mallien eli hyvin "nopea" ja helppo soitettava. Kaulan profiili onkin yksi tärkeimmistä syistä minkä takia olen noissa RR malleista niin tykännyt ja niissä pysynyt. Jotenkin se vain istuu omaan käteen täydelliseesti.
Kaula ja body ovat neck-thru. Ylänauhoille pääsee helposti. Otelauta on ebeenpuusta ja kaula on vaahterasta. Nauhoja löytyy 24kpl ja ovat mallia Jumbo. Kitaran tarkkaan painoa en osaa sanoa, mutta tämä RR24 on selvästi kevyempi kuin kumpikaan RR5:sta. Tiedä sitten mistä tämä johtuu, todennäköisesti erilaisista puulajikkeista mitä kitaroissa on käytetty.

Mikit:
Mikkeinä on tuttuun tapaan Seymor Duncanit siten, että tallassa on TB-6 Distortion ja kaulamikkinä SH-6. Tallamikkiin oli vähän totuttelemista sillä sen sointi oli yllättävän kirkas. Todella positiivinen asia oli tosin se, että cleanit lähtivät myös tallamikistä todella puhtaasti mikä ei aina ole itsestään selvyys. Kaulamikki soi myös kauniisti ja tykkään itse käyttää sitä monesti leadeja soitellessa. Sustainissa löytyy.
Mikkejä saa perinteiseen tapaan ajettua joko erikseen siten, että päällä on vain joko tallamikki tai kaulamikki tai sitten molemmat yhdessä.
Kitara soi myös akustisesti yllättävän hyvin mitä ei ehkä uskoisi ottaen huomioon, että kyseessä on hevisuunnikas.


Talla:
Tallana toimii Floyd Rose FRT-O2000 Double-locking Tremolo Recessed ja käsitykseni mukaan pitäisi olla ihan ok floikka, mutta nähtäväksi jää. Mitään dive-bombbeja yms en aio sillä muutenkaan tehdä, joten eiköhän se asiansa ajan kunhan vireessä pysyy. Värinä tallassa on kulta niin kuin myös volume ja tone potikoissa.
Kitara oli minulle tullessa standardi E vireessä mutta koska soitinyhtyeemme veivaa drop-b vireestä laitoin kitaraaan 11-56 kielisetin ja taakse 2 jousta lisää

Viimeistely:
Toisinkin kuin RR-5:t jotka on valmistettu Nousevan Auringon Maassa eli Japanissa on kyseinen RR-24 tehty Indonesiassa. Eroa viimeistelyn suhteen ei tosin huomaa sillä työn jälki on todella hyvää enkä ole löytänyt siitä moitittavaa. Nauhat on hyvin hiottu ja kitara oli muutenkin hyvin säädetty kun se minulle tuli.

Yhteenveto:
Aluksi floikka tuntui omaan käteen hieman oudolta sillä olen tosiaan soittanut kymmenen vuotta kitaralla jossa ei moista ole ollut (aikaisemmin toki on floikallisia kepakoita ollut) mutta yllättävänkin äkkiä siihen lopulta taas tottui. Mietin pitkään, että olisinko hommannut vaihteeksi jonkin ns normaali mallisen kitaran, mutta totesin sitten, että kyseinen malli istuu niin hyvin käteen, että turha sitä on rimpuilla sen ihmeemmin vastaan. Pitänee päivittää arvostelu siinä vaiheessa kun kitara on ollut pidemmän aikaa, mutta nämä nyt olivat ainakin tuoreet tunnot kyseisestä kitarasta.

Kitara oli minulle tullessa standardi E vireessä mutta koska soitinyhtyeemme veivaa drop-b vireestä laitoin kitaraaan 11-56 kielisetin ja taakse 2 jousta lisää. Vire vaikuttaa pysyvän hyvin. Piti hieman opiskella miten tuo floikka oikein säädetään, mutta yllttävänkin helppoa se lopulta oli. Olen aina vähän arastellut pelata floikan kanssa, mutta jopa intonaation säätö oli aika helppoa.

Joskus haaveillut Jenkki jaskasta, mutta eiköhän tämä pidä GAS:n loitolla jonkin aikaa.

Speksit:
Body: Vaahtera
Kaula: Vaahtera joka koostuu yhdestä osasta ja on läpi rungon
Otelauta: Ebenpuusta
Radius: 12" - 16"
Nauhat: 24 Jumbo
Skaala: 25.5"
Virittimet: Jackson sealed die-cast
Mikit: Tallassa Seymor Duncan TB-6 distortion, kaulassa Seymor Duncan SH-6
Talla: Floyd Rose FRT-O2000 Double-locking Tremolo Recessed

Kirjoittanut BulletFace 26.04.2017

            667×1000  -  424 kt.

1125×2000  -  1389 kt.

1000×667  -  433 kt.


Arvostelu

3,83,83,83,83,8    (16 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

vesinorsu: Hyvä arvostelu ja hieno Jaakko.
Golden Dawn: Kitaran speksit valmistajan sivuilta http://www.jacksonguitars.com/guita … ads-rr24-ebony-fingerboard-natural/
TrueFineReptile: Komea kitara lukuunottamatta tuota reverse headstockia.
Mec: Itsellä yksi aikaisempi RR24. Tehty Japanissa ja omaa vain yhden mikin. Painoa myös löytyy jonkin verran. Olisivat voineet tuon uuden mallimerkitä hieman erillailla kun kyseessä aivan eri keppi.

Yhteensä 4 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

 Copyright ©1999-2023, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti