Muusikoiden.net
02.03.2024
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

24.04.2017: Line 6 POD X3 Live mallintava multiefekt...


Line6 POD X3 Live pedaali inspiroi ja hämmästyttää kattavalla POD-sarjan vahvistimilla ja efekteillään. Kokoelma pitää sisällään niin vintage aarteita kuin moderneja vahvistimia. Kahden rinnakkaisen soundin mahdollisuus antaa lähes rajattomat määrät soundien luomiselle. Pedaali on suunniteltu nykyaikaiseksi ulkonäöltään ja käyttöliittymältään sellaiseksi että se sopii kytkentöjensä ja ominaisuuksiensa ansiosta lavalle, treenikämpälle ja kotistudioon.

Säätönupit:

- 8 kromista vahvistimen säätönuppia: Drive, Bass, Mid, Treble, Presence, Reverb, Tone Volume, Master Volume
- Metallinen tap tempo/viritin jalkakytkin
- 5 metallista ja valaistua pedaalin on/off jalkakytkintä: Amp, Stomp, Mod, Delay, Comp/Boost
- Sisäänrakennettu vankkarakenteinen Wah/Volume/Expression pedaali, jonka jäykkyyttä voi säätää
- Erilliset metalliset jalkakytkimet soundipankkien selaamiseen (ylös ja alas) ja A/B/C/D soundien valitsemiseen
- Erillinen "Dual Tone" eli "toinen soundi" jalkakytkin
- 5 kosketusherkkää säätönappia joilla säädetään esim. pedaalien asetuksia taustavalaistulta LCD-näytöltä.

Liitännät / kytkennät

POD X3 Live sisältää kaikki sisääntulot ja ulostulos joita tarvitset. 1/4" jakilla voit kytkeä sähkökitaran tai basson ja XLR-liitännällä dynaamisen laulumikrofonin. Laitteessa ei ole phantom-virtaa. Kotona voit soittaa kuulokkeiden kautta ilman häiritsevää melua. Esiintymistilanteessa voit kytkeä pedaalin joko vahvistimeen tai suoraan PA-laitteistoon. Voit käyttää stereo-efektejä luomaan leveää äänimaisemaa. Kun olet valmis äänittämään soittoasi, voit käyttää balansoitua stereo-ulostuloa tai digitaalista S/PDIF ulostuloa. Tai sitten voit kytkeä laitteen USB 2.0 liitännällä suoraan tietokoneeseen, jolloin laite tarjoaa useita eri sisäänmenoja (prosessoituja ja prosessoimattomia signaaleja), jotka voi ottaa halutessa omille raidoilleen talteen esim. uudelleen miksaamista varten. Gearbox ohjelman avulla voit hallita laitteen sisäisiä soundeja ja ladata niitä lisää CustomTone sivuston kautta ilmaiseksi (vaatii rekisteröitymisen).

- 1/4-inch Instrument Input (w/ Normal/Pad switch)
- XLR Microphone Input (w/ Trim Adjust)
- USB 2.0 for computer recording
- S/PDIF Stereo Digital Audio output
- Stereo 1/4-inch Line outputs (with Amp/Line Pad switch)
- Stereo XLR Balanced Line outputs
- 1/4-inch stereo effect loop
- Variax Digital Connector
- 1/4-inch Expression Pedal input
- Midi In & Out/Thru
- 1/4-inch stereo headphones out
- Pedal 2 input for optional second Expression Pedal Controller
- 1/8-inch Stereo (CD/MP3) Jam Along input

Vahvistinmallit

Ne jotka haluavat luoda täysin omat soundinsa tarjoaa tämä pedaali loistavat mahdollisuudet. Voit jakaa signaalin ja soittaa kahden vahvistimen ja efektiketjujen läpi samaan aikaan. Sisäänrakennetulla expression pedaalilla voit hallita portaattomasti soundien sekoitusta, tai käyttää sitä VOL tai WAH pedaalina. Voit lisäksi kytkeä laitteeseen basson tai laulumikrofonin ja hyödyntää bassovahvistimia ja etuasteita, jotka kaikki löytyvät tästä pedaalista. Voit siis kytkeä kaksi instrumenttia yhtä aikaa ja käyttää kummassakin omaa soundia.

Soittaessasi vahvistimen kautta tulee sinun asettaa OUTPUT asetuksista "Combo Power Amp" ja pedaalin päältä LINE OUT kytkin AMP kohtaan. Tällöin kannattaa kytkeä pois päältä kaappi- ja mikkimallinokset jos käytössä on jo hyvä vahvistin.

- 78 kitaravahvistinta
- 24 kitarakaappia
- 98 pedaalia ja studioefektiä
- 28 bassovahvistinta
- 22 bassokaappia
- 6 lauluetuastetta
- A.I.R. II neljä mikrofonia joita voi sijoittaa kaappien eteen eri etäisyyksille ja eri suuntauksin
- POD Farm plugin ohjelman ilmainen lataus Mac® AU/RTAS®/VST® and Windows® RTAS®/VST®

Yhteenveto

+ Monipuoliset liitännnät
+ DualTone ominaisuus
+ USB-audio-interface
+ Valaistut ja metalliset jalkakytkimet
+ Sisäänrakennettu jämäkkä ja säädettävä WAH/VOL/EXPRESSION pedaali
- Ei phantom virtaa laulumikrofonille
- Yliampuvat ja liian efektoidut preset-soundit

Lataa manuaalit ja katso täydellinen listaus vahvistinmallinnuksista täältä:
http://line6.com/legacy/podx3live/

Kirjoittanut Kurjistaja 24.04.2017

            1382×1036  -  1173 kt.

1359×417  -  181 kt.

1365×872  -  603 kt.


Arvostelu

1,51,51,51,51,5    (25 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

qak: Ei taas näitä... Kuka tämän on muuten kääntänyt suomeksi? Voisitko mainita alkuperäisen lähteen vastaisuudessa? Tai mieluummin olla laittamatta vastaavaa copypastea enää artikkeleihin ja kirjoittaa omat myyntipuheet sinne minne ne paremmin sopivat?
Kurjistaja: Itse käänsin ja lisäilin tarpeellista infoa mitä en muualta löytänyt. Harmi ettet kykene näkemään _mitään_ arvoa tällekään artikkelille. Kommentointi osiossa ihmiset voisivat halutessaan lisätä laitteeseen liittyvää tietoa jonka kokee merkitykselliseksi.
Kurjistaja: Laitteiden valmistus kun lopetetaan ja uusia tulee tilalle, usein tiedot katoavat valmistajan ja jälleenmyyjien sivuilta kun myyntiin tulee uusia laitteita. Lisäksi kattavaa tietoa ei aina ole saatavilla yhdestä paikasta tai olleenkaan suomeksi.
qak: En halua olla mulkku, joten annan vähän rakentavampaa palautetta: Itseäni ainakin ärsyttää se, että artikkeliosioon laitetaan muiden laatimaa mainostekstiä sen sijaan, että artikkelit olisivat mnetin käyttäjien omaa tuotosta. Tämäkin on merkattu laitearvio
qak: . Tämäkin on merkattu laitearvioksi, vaikka kyseessä on selvästi valmistajan oma mainosteksti (joskin ilmeisesti muutamilla muokkauksilla).
qak: Samalla vaivalla mitä tämän tekstin kääntämiseen menee voisi nähdäkseni kirjoittaa muutamia henkilökohtaisia näkemyksiä ko. laitteesta ja copypastella lainata tärkeimmät ominaisuudet valmistajan sivuilta – ei kokonaista mainostekstiä.
qak: Väittäisin myös, että kirjoittamalla omin sanoin syntyy myös lukijan kannalta mielenkiintoisempaa ja sujuvampaa tekstiä kuin kääntämällä – etenkin jos käännöksen tekijällä ei ole paljoa kokemusta.
qak: Samoin lähteiden mainitsematta jättäminen ja muiden tekstien esittäminen omanaan saa ainakin minut näkemään punaista, vaikka tarkoitus ei olisikaan plagioida omaa ilkeyttään.
qak: TL;DR: Plagiointi on ikävää, oma teksti on pop/rock/[oma suosikkigenre].
Kurjistaja: No kylläpä nyt käännöstieteilijää vituttaa kun käyttää valmistajan mainostekstiä osana tuote-esittelyä. Kannattaa tehdä jotain muuta kuin sitä mikä saa näkemään punaista.
Varie: Kurjistaja käyttää jälleen kerran artikkelit palstaa boostaamaan omien kamojen myyntiä. Lisäksi Tällaisilla tuoteselosteilla/myyntiteksteillä ei ole arvoa Tässä osiossa. Artikkelien tarkoitushan on jakaa käyttäjien kokemuksia ja pohdintoja laitteista.
DaChief: Nämä tämmöset tuoteselosteet joutaisi poistoon samantien, samat tekstit löytyy joko valmistajan sivuilta tai kyseisen tuotteen myyntipakkauksesta.
Kurjistaja: Ei löydy.
DaChief: No mutta mikäs se tässä? http://line6.com/data/6/0a060b316ac … uide%20-%20English%20(%20Rev%20E%20).pdf
Kurjistaja: No sehän on melkein kolmemeganen englanninkielinen satasivuinen manuaali jossa esitellään kolme eri laitetta, joista yksi on tämä POD X3 Live. Säästä vaivaa ja lue manuaalin sijasta tämä esittelytekstini. Sun ei tarvi opetella edes englantia. Ole hyvä.
Kurjistaja: Ihme vänkytystä. Onko tosiaan noin mahdoton nähdä tässä mitään hyvää? Mikä siinä oikein vituttaa niin kovasti kun joku on omalla ajallaan kerännyt tietoa tästä laitteesta ja jakaa nyt sitä maksutta kaikille sitä tarvitseville?
DaChief: Teknisten tietojen esille tuominen ei oo mikään laitearvio.
Varie: Samaan aikaan kun hiljaiset tuoteselosteen laitearviona, laitat saman laitteen myyntiin torin puolella. Tämä riittänee perusteluksi.
tapetti: Voisko joku mode poistaa tämmöset? ...copypasteaa oman myynti-ilmonsa laiteARVIOksi. o_O hienosti vedetty.
Deemon: Esimerkiksi minua auttoi paljon tää kurjistajan suomennos.Englantia kun en osaa ja Googlen kääntäjä kääntää miten kääntää.Tästä annan ISOT plussat tälle miehelle.+++++
Kurjistaja: Kiitos Deemon

Yhteensä 21 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle