Muusikoiden.net
02.03.2024
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

20.03.2017: Simble Overdrive säröpedaali (Madprofess...


Simble Overdrive antaa sinulle Dumble-vahvistimen soundin pedaalimuodossa. Simblen suunnittelija Lassi Ukkonen on tutustunut aitoon Dumble-vahvistimeen pedaalia suunnitellessaan. Simble ei muuta perustoneasi, vaan lisää siihen laulavan overdrivesoundin. Simblen portaattomien säätöjen ansiosta jokainen soittaja saa oman soundinsa esiin.

Säädöt:

Sensitivity: Säätää särön ja kompression määrää. Sensitivity toimii täysin portaattomasti, täysin puhtaasta tweedistä enemmän säröytyvään. Välissä on Blackface-säröä, ja loppupuolella potentiometrin rataa se kuulostaa melkein jo Big Muffilta. Riippumatta särön määrästä Simble puhdistuu moitteettomasti kitaran volumepotikalla.

Level: Säätää ulostulevan äänenvoimakkuuden tason.

Accent: Säätää plekuatakkia ja kirkkautta. Accent-säätö vaikuttaa signaaliin ennen sen säröytymistä. Sillä määritetään painotus sille alueelle, jonka halutaan säröytyvän. Täysin nollassa se on flat, eikä tee mitään. Tämä on hyvin samankaltainen asetus kuin mitä saadaan Dumblen Jazz-kytkimellä. Loppupuolella se toimii samoin kuin Dumblen Rock/Mid Boost-kytkin. Accentin ero vahvistimen kytkimiin on, että se on täysin portaaton. Eri asetuksia on rajaton määrä, joten jokainen soittaja kuulostaa täysin itseltään.

Contour: Säätää ulostulon kirkkautta. Särön jälkeinen yleispreesens, jonka vaikutus on erittäin laaja. Se balansoi overdriven ja puhtaan välisiä harmonisia kerrannaisia.

- Virrantarve: 2,1mm 9-12V DC virtalähde tai 9V paristo.10 mA. 12 Voltin jännite ei paranna pedaalin soundia, se tekee vain ledistä kirkkaamman.
- Hiljainen True Bypass

Toinen käyttötapa Simble Overdrivelle on sijoittaa se efektiketjun loppupäähän ennen kaikua ja delayita. Siellä pedaali toimii päätteenomaisena power boostina. Alkuasetukset ko käyttöön ovat: Sensitivity klo 8-11, attack klo 7-12, contour klo 5 ja level tarpeen mukaan.

Youtube-esittelyvideot:

Simble-esittelyvideo 1

Simble-esittelyvideo 2

Kirjoittanut Kurjistaja 20.03.2017

            1382×1036  -  491 kt.

1382×1036  -  505 kt.

1248×718  -  353 kt.


Arvostelu

1,21,21,21,21,2    (36 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Varie: Kirjoittajalla on kyseinen pedaali mynnissä, ja artikkeli on suorakopio erään edektikaupan sivuilta. Mielestäni joutaa poistoon tämä.
Mixeri75: Hyvä tapa mainostaa myytävää tuotetta 😂
qak: Hienosti copypastettu Custom Soundsin sivuilta.
JPL: Voisi edes lähdeviitteen mainita.
RikuKS: Sääli ettei voi antaa 0-tähteä..
J.Nikkanen: Mutta helvetin hyvä pedaalihan tuo on joka tapauksessa!
rosberg: Saataisiinko myös t-kaupan teksti tähän. Ehkäpä saksaksi.
Kurjistaja: https://www.thomann.de/fi/mad_professor_simble.htm
cabe32: Voisko oikeesti YP poistaa nää tuoteselosteet täältä?
Kurjistaja: Harmi ettet kykene näkemään _mitään_ arvoa tällekään artikkelille. Kommentointi osiossa ihmiset voisivat halutessaan lisätä laitteeseen liittyvää tietoa jonka kokee merkitykselliseksi.
Kurjistaja: Laitteiden valmistus kun lopetetaan ja uusia tulee tilalle, usein tiedot katoavat valmistajan ja jälleenmyyjien sivuilta kun myyntiin tulee uusia laitteita. Lisäksi kattavaa tietoa ei aina ole saatavilla yhdestä paikasta tai olleenkaan suomeksi.
ruoja77: No ei tälle voi antaa mitään arvoa. Hyvä olisi että Kurjistaja ymmärtäisi itse tämän poistaa.

Yhteensä 12 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle