Muusikoiden.net
14.12.2018
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

16.03.2017: Uraltone 1x12" custom cabinet


Yleistä

Uraltone 1x12" Custom on Helsingin Kalliossa valmistettu laadukas kaiutinkaappi, jonka kotimaisuusaste on korkea (suunnittelu, työ, puumateriaalit). Tuote toimitetaan valmiiksi johdotettuna tai kaiuttimen oston yhteydessä täysin soittovalmiina.Tuotetta tilatessa asiakkaalla on mahdollisuus valita laajasta materiaalivalikoimasta mieleisensä vaihtoehdot niin tolexia, kantokahvaa ja kulmarautoja kuin puumateriaalikin myöten. Tässä esitelty kaappi on havuvaneria, ilman kulmarautoja.

Puuosat

Hankin Uraltonen aikaisemmin käyttämäni Palmerin 2x12" kaapin tilalle, jotta kuljettaminen ja kaiuttimen asettelu soittotilanteessa olisi helpompaa. Johtava ajatus vaihdossa oli keveys ja pienempi koko, mutta ulkonäkö oli myös aika suuri vaikutin. UT Custom on kevyt (6kg) ja optimaalisen kokoinen. Koko on hyvä kompromissi tilansäästön ja saundin kesken. Kevyt rakenne ja neljällä pultilla kulmista kiinnitetty etulevy soivat kauniisti. Kaappi on kasattu tiukasti domino-liitoksin ja rakenne on käsinkosteltavan jämäkkä.

Materiaalit

Musta Fenderin USA tolex ja perinteinen etukangas ovat kuten odottaa sopii - laadukasta ja kaunista. Nahkainen kantokahva, kromatut kiinnitysruuvit, iskumutterit, yms. hyvää laatua ja tarkoitukseen sopivaa kaliiberia.

Työn laatu

Parhaan käsityksen työn jäljestä saisi, kun kävisi Uraltonen liikkeessä itse katsomassa, mutta koitan silti avata asiaa parilla sanalla. Tolexin liimaus ja saumat ovat virheettömiä. Useimmista kulmista saumaa pitää ihan tosissaan etsiä, jos sen haluaa nähdä. Puuosien mitoitus on 100% siistiä ja huolellista ja kiinnitykset symmetriset ja kauniit. Taka- ja etulevyn mitoitus on tarkka ja osat sopivat toisiinsa erittäin tiukasti. Oleellisin löytyy kuitenkin kaapin sisältä. Kohdat, jotka jäävät aina katseelta piiloon, kuten tolexin reunat sisäsaumoissa ja takakannen aukon ympärillä, ovat kohtia, joissa on helppo säästää aikaa ja vaivaa. Tässä tapauksessa niin ei kuitenkaan ole. Kaikki leikkaukset ovat yhtä tarkkoja ja huolellisesti liimattuja kuin ulkoiset kulmatkin.

Saundi

Kaapin koko on toimiva kompromissi saundin ja käytettävyyden kesken. Kevyt, tiukasti rakennettu kokonaisuus soi kauniisti ja kulmistaan kiinnitetty etulevy toimii hyvin. Bändisoitossa nyansseja ei minun korvillani huomaa, mutta kotona tai pelkkää kitaraa soittaessa kaapin keveys kyllä tulee esiin. Erot ovat pieniä ja voi olla, että ne korostuvat liiaksi tyytyväisyyteni vuoksi. Sokkotestissä saattaisin vastata eri tavalla, mutta en silti vaihtaisi näin kaunista ja hyvin soivaa esinettä muuhun.

Yhteenveto

Vaihto pienempään kaappiin täytti tavoitteeni helpomman roudaamisen suhteen. Äänenpaineessa tietysti häviän hieman kahdelle elementille, mutta käyttötarkoituksiini 1x12 Cannabis Rex on aivan riittävä, joten tämä ei haittaa. Ennen tilausta mietin jonkin aikaa, onko perusteltua maksaa 300 eur kitarakaapista, jos minulla on jo hyvän hinta/laatusuhteen omaava ja luotettava kotelo kotona. Valitsin silti mielestäni oikein. Uskoisin, että tässä on arvonsa säilyttävä tuote, jonka sain customoida juuri toiveideni mukaan vahvistimeen sopivaksi. Vastaavaa mahdollisuutta ei isojen valmistajien kanssa ole. Lisäksi ulkonäköä ja työn laatua ei voi liikaa korostaa. Kaappi ja vahvistin ovat työhuoneen sijaan nykyään olohuoneessa aina esillä. Vaimon hyväksynnällä jopa... Tätä tuotetta voin hyvällä omalla tunnolla suositella jokaiselle soittajalle enkä usko, että kukaan voi rehellisyyden nimissä antaa näin hienoille kaapeille kovinkaan negatiivista palautetta.

Kirjoittanut heinovi1 16.03.2017

            1564×1564  -  1797 kt.


Arvostelu

4,44,44,44,44,4    (10 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

El doctor: Hyvännäköinen set-up sinulla! Onko tuo krokotiilinnahkainen Uraltone JR omaa tekoa? On nimittäin hiano - mäkin haluun tollasen!
heinovi1: Vahvistin on tehty itse, kotelon rakensi Samuli Raunio/Chief Custom https://www.instagram.com/p/BGpM2-qvent/

Yhteensä 2 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti