Muusikoiden.net
21.03.2019
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

04.01.2019: Kamalista kitarakamoista


Puolet elämästä tässä on kitaraa tullut soiteltua ja kaiken näköstä laitteistoa sinä aikana tullut haalittua, niin eiköhän se ole aika täällä niistä kaikille hengenheimolaisille kertoa.

Eli tässä nyt listaus vähän niin kuin "täkeysjärjestyksessä".

1. Kynsisakset
Oon huomannu, että se on ihan hyvä jos vähintään toisella kädellä yltää sormenpäät kieliin.
Juu juu, tiedetään että jotkut vannoo rantalomalta napattuihin kynsileikkureihinsa, kun niissä on viilat ja kaikki, mutta toiset taas pitää kynnet lyhyenä puremalla. Mulle tää on hyvä keskitien ratkasu.
Nää nykyset on tällaset perus teräksiset. Musakaupoista on yleensä näitä aika vaikee löytää - ainakin myymälän puolelta - mut jostain marketin kosmetiikkaosastolta saattaa löytyä.
Mulla oli kans joksus tosi hyvät muovikahvaset, mut yritän pitää tän artikkelin siistinä, eli jätetään entiset kamat listaamatta.

2. Plektra
Tää mun nykynen on vihree. Siinä on toisella puolella kuva, mut ei sitä peukalon läpi nää, joten se kuva jää vähän turhaks.

3. Pari johtoa
Kaikkiin kitaroihin ei siis edes mee johtoa, mut niihin johin menee, ni se onki yleensä aika välttämätön!
Mulla on kaks: toinen on pidempi ja toinen on lyhyempi. Se on hyvä olla kaks vähän erilaista, eri tilanteisiin. Jos ei muuten, ni ihan varan vuoks siltä varalta että toinen menee vaikka rikki. Ja se on aina se pidempi mikä menee rikki!

4. Muovipussi
Tähän saa sit piuhat ja plektran, kun tarvii ottaa ne mukaan.
Tää mun on tällanen hevi-osaston kassi. Ei ehkä niin tukeva, mut mä tykkään kun sain tän ilmaseks! On kans sopivamman kokonen, kun sellanen iso, mut tosiaan, ei niin kestävä. Senpä takia:

5. Teippi
Tällä sen kassin saa korjattua, jos se repeää. Voi tällä kanssa teipata johdot yhteen, jos pelkää että ne katoaa muuten. Plektraa en kuitenkaan suosittele teipattavan mihinkään kiinni, kun siitä saattaa jäädä liimaa sihen plektraan ja se taas tahmaa soittamista. (Voi tietty riippua teipistä).

6. Farkkujen kortsutasku
Täällä se plektra on myös ihan hyvä kuljettaa ilman johtoja. Tossa taskussa ei myöskään yleensä oo niin paljo muuta tavaraa, ettei sitä löytäis.
Ainoo ongelma on oikeestaan siinä, että välillä se unohtuu sinne taskuun ja sitten kun jossain hammaslääkärin odotuhuoneessa sen sieltä taskusta vahingossa kaivaa, ni joku aina huomaa sen ja sit niille pitää mennä kertomaan että mikä se on, mitä? sillä tehdään ja miksi mulla on se, ja jne. Useimmat ei kuitenkaan tiedä kitarasta mitään ja tuijottaa vaan hölmönä kun niille yrittää kertoa "että KYLLÄ klassiseen kitaraan VOI laittaa sähkökielet mutta sitten sitä kuuluu KUTSUA AKUSTISEKSI kitaraksi". Noi on tosi monille niin vaikeita asioita ymmärtää? Välillä sitä miettii miks edes yrittää.
Sillon täytyy kuitenkin muistaa että musiikki on kuitenki ihmisten yhteinen kieli. Ja että tieto ja viisaus tarttuu kuten muutkin taudit, joten niitä pitää levittää, vaikka kaikki ei välttämättä haluais.
Kaikesta tosta huolimatta, on se silti ehkä paras kuitenkin pitää se plektra mukana, kun sit se kuitenkin vitututta* olla ilman sitä jossain missä kitara tulee yllättäen vastaan, eikä sitä voi sit soittaa!
Ja jos sitä plektraa pitelee oikein, ehkä niitä housujakaan ei enää tarvii ;)

X. Foliomytty
En nyt laittanut tälle numeroa, koska tää on nyt vähän tällänen "kysymysmerkki", että kuinka välttämätön tää on. ?
Yleensä siis leikkaan kynnet kotona, mut joskus se unohtuu. Mut mitäs sitte ku tulee kiire keikalle ja kynnet on unohtunu leikata?! Siinä käy nimittäin niin, että kun noi kynsisakset laittaa sinne pussiin, ni ne leikkaa sen auki ja putoaa! Sitä tuntee ittsensä sit aika hölmöks ku seurakunnan nuorisopastori spiikkaa sua jo senioritalon päivähuoneeseen ja ite seisot hengästyneenä oviaukossa; kynnet pitkinä ja pelkkä reikä pussissa!
Eli foliomytyn ku laittaa kynsisaksien ympäri, ne ei siltä pussista läpi tule, joten siinä vaiheessa ei se foliomytty enää niin tarpeettomalta vaikutakaan.

Siinä ne niin kutsutut ns. "luottokamat" taisi olla.

Toivottavasti kauhean moni ei näistä kovin kateelliseksi jäänyt! Muutama ei haittaa! :)

Mites siellä, onko jotain omaa ässää, mikä on parempi tai toimivaksi todettu?
Kommentoida ja kehua saa!

Mutta nettikiusaajaat lähtekööt saman tien pois täältä netistä ja menenkööt muualle kiusaamaan!

Edit: P.S. Kuvat tulossa.

P.P.S. Edit: Kuvat Lisätty!

TeePeÄS: Yleisön pyynnöstä edit: Multa on pitkän aikaa kysytty tosta plektrasta.
Ja nyt melkein yli vuoden sitä pidelleeni mä voin sanoa, että sellasta on käytettynä tosi vaikee myydä eteenpäin. Oon pitäny siitä tosi hyvää huolta. En nyt muista oliko se steve vai kuka opetti hiomaan plektran, mutta kun sellasta vetelee reuna mattoa vasten, sen saa terotettuu.
Mut se sit kans pienenee vähän myös, eli kai se sit meinaa et se jälleenmyyntiarvo ei oo enää yhtä hyvä..
Vihreen lisäks en oo täysin varma tästä materiaalista, mut uskoisin et se ei oo mitään luuta taikka muuta metallia.

Kirjoittanut perhemies 01.03.2017

            4523×2932  -  338 kt.

2448×3264  -  309 kt.

2725×1661  -  313 kt.


Arvostelu

4,44,44,44,44,4    (53 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

sheerblues: heh....hyvää läppää
nightbird: Yks pieni lisähintsa tuohon kynsisaksiin,Sopii hyvin myös sen plekun muotoiluun jos onkin tullut mukaan se humppapleku joka on pyöreempi ja sitten pitäskin tiluttaa.Eikun plekun kärkee vaan terävämmäks niin taas irtoo.
mikanu_666: Itse pidän kynsisaksia aina mukana, koska yllättävässä kitaranilmestymistilanteessa voi vaikka kelakortista askarrella plekun, niin ei jää soidinmenot soittamatta tiukan paikan tullen.
nightbird: Ei kannata kelakorttia tuhota,Kelahan nykyään hoitaa kaikki ihmisen asiat :=)
puhis13: Hieno stoori. Sulla ei todellakaan tartte olla porukan pisin vaihdekeppi. I like.
Oulosvie: Tämä oli hyvä artikkeli.
e_lappalainen: ois kiinnostanu kuulla tosta vihreestä plektrasta vähän tarkempaa tietoa
Riku11: Miten "kamalista" kamoista on siis kysymys🤣
Oulosvie: Olipa hyvä artikkeli.
mättäjä!!!: Loistomatskut!!
PIM: Ite käytän sivuleikkureita kynsien trimmaukseen. Sillä hoituu sormenkynsien lisäksi myös paksuimmatkin isovarpaankynnet ja jos oikein tekee mieli hifistellä niin sivuleikkureilla pätkii myös kielet oikean mittaisiksi kielenvaihdon jälkeen.
Bad: Puuttuu listasta vielä jotain: Muusikon aamiainen eli kinkku-juustosämpylä, kossu ja Seeferi. Ettäkö miks seeferi? No, jonku tytyy syödä se sämpylä
Veska: Kamalista kamalista soittokamoista?
Samistoteles: Mä tykkään pitää mukana myös ruutuvihkoa mihin olen tehnyt valmiiksi tabulatuuriviivat. Ainoa ongelma on jos on sattunut 7-kielinen pleku. Silloin pitäisi olla myös yksi paksumpi kynä mukana.

Yhteensä 14 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Omat soittokamat

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

 Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti