Muusikoiden.net
02.03.2024
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

06.10.2016: Boss RC-20XL Loop Station käyttöohje


Boss RC20XL Loop Station on kahden polkimen looper / silmukka pedaali jolla voit luoda useita päällekkäisiä looppeja. Tallennusaikaa on yhteensä 16 minuuttia. Tallennuspaikkoja on 11. Voit määrittää tallennuksen alkamaan automaattisesti soiton alettua tai käyttää apunasi erikuuloisia metronomeja. Väärin menneen päällesoiton peruuttaminen onnistuu painamalla vasenta pedaalia pohjassa kaksi sekuntia. Painamalla oikeaa pedaalia pohjassa voit pysäyttää silmukan toiston. Painamalla oikeanpuoleista pedaalia pohjassa voit tyhjentää koko loopin.

Sisäänrakennettu tahdistin (quantize) auttaa tekemään loopista oikean kestoisen. Guide toiminnon avulla voit käyttää metronomia apuna soittaessasi. Erilaisia apurytmejä voit vaihtaa painamalla SHIFT ja TAP TEMPO painiketta. Jos haluat jonkin muun rytmin kuin 4/4 voit painaa hetken TAP TEMPO nappia pohjassa ja sitten naputtamalla haluttu rytmi. Tallennetun loopin tempoa voi muuttaa ilman että sävelkorkeus (pitch) muuttuu. Voit myös kääntää soittamasi takaperin REVERSE nappia painamalla.

Instrumentin lisäksi voit kytkeä laitteeseen mikrofonin. Molemmilla sisääntuloilla on oma voimakkuuden säätö. Voit asettaa loopin kuulumaan joko toistuvasti, kerran tai fade outumaan eli hiljenemään. Toisella oikeanpuoleisella polkimella voit pysäyttää loopin milloin tahansa. Jos et halua käyttää käsiäsi pedaalin käyttämiseen Boss FS-6 polkimen avulla voit siirtyä tallentamastasi loopista toiseen jalkakytkimellä. Looppi tallennetaan painamalla ensin WRITE nappia, sitten valitaan haluttu tallennuspaikka 1-11, ja toisen kerran nappia painamalla loop/silmukka tallentuu. Jos haluat poistaa tallennetun loopin: paina SHIFT pohjassa WRITE nappia kahdesti.

Laitteessa on AUX IN sisäänmeno johon voit kytkeä CD tai mp3-soittimen. Näin voit tallentaa esim. taustaraidan harjoittelua tai live-esiintymistä varten. Laite toimii myös paristoilla, toisin kuin Digitech Jamman.

Ominaisuudet

- 11 tallennuspaikkaa
- 16 minuuttia tallenusaikaa
- Instrumentin ja mikrofonin yhtäaikainen kytkentä/käyttö
- Peru (undo) toiminto
- Automaattinen rytmitys (auto-quantize)
- Tempoa voi muuttaa ilman että sävelkorkeus muuttuu
- Toimii 6 x AA sormiparistoilla tai 9V virtalähteellä
- Koko: leveys 17,3 cm x pituus 15,8 cm x korkeus 5,7 cm
- Paino 1,2 kg

Miinukset / puutteet

- ei USB-liitäntää tiedostojen siirtoon
- ei XLR-liitäntää eikä phantom virtaa mikrofonille
- aina ei jaksa muistaa eri syitä miksi mikäkin valo vilkkuu
- vaatii ulkoisen pedaalin looppien vaihtamiseen jalan
- ei niin hyvä kuin Digitech JamMan Stereo

Englanninkielinen manuaali:
https://www.boss.info/us/support/by_product/rc-20xl/owners_manuals/

Kirjoittanut Kurjistaja 07.10.2016

            800×941  -  328 kt.

796×688  -  231 kt.

1365×779  -  295 kt.


Arvostelu

1,71,71,71,71,7    (6 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Ei kommentteja. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle