Muusikoiden.net
17.01.2019
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

06.09.2016: Sähkökitaran rakentaminen


Perkele. Nyt se tuli sitten tehtyä. Pitkäaikainen haaveni on ollut rakentaa sähkökitara ja nyt sitten tuli ilmoittauduttua sähkökitaran rakennuskurssille.

En todellakaan ole mikään velho kädentaidoissa ja siksi en ole uskaltanut moiseen ryhtyä. Opettajan kanssa juteltuani rohkaistuin kuitenkin ilmoittautumaan kurssille ja ylihuomenna olisi ensimmäinen tunti.

Mielessä on kutkutellut 7-kielinen telecaster. Alustavan suunnitelman mukaan rungon materialiksi valikoituisi saarni. Vaaterakaula eeben otelaudalla. Pulttikaulainen Ibanez tyylisellä AANJ-liitoksella. Mikeiksi todennäköisesti Nazgul/Sentient ja tallaksi hipshotin kiinteä. Tämmöstä olen makustellut, katsotaan saanko mitään aikaiseksi.
Koskaan en ole artikkeleita tänne kirjoitellut, niin ajattelin, että tässä vois olla sitä jotain. Päivittelen tänne säännöllisen epäsäännöllisesti, kuinka hommat edistyy. Stay tuned! :)

15.9

Toinen tunti nyt takanapäin. Ekalla tunnilla ei tullut tehtyä mitään, kun ei ollut vielä puita, mutta nyt jotain sain aikaankin. Suunnitelmat muuttuivat hieman, kun 7-kielisen tekeminen olisi ollut turhan haastavaa. Elikkäs 6-kielinen Tele on tiedossa. Runko myöskin oli hieman ohut, niin asia korjattiin laittamalla tyylikäs loimuvaahterakansi.
Elikkäs liimasin kannen runkoon kiinni ja jätin liiman kuivumaan. Sillä aikaa aloin työstmään kaulaa. 24-nauhaiselle Telen kaulalle ei ollut suoraa mallia, mutta opettajan avulla saimme piirrettyä kaulan mallin. Kaulapuun hioin noin 20mm paksuiseksi. Kaula ja body ovat nyt leikattu suurin piirteen muotoonsa. Hiomaan en kerennyt, joten hiominen on edessä seuraavalla viikolla :)

13.10

Noniin, nyt muutaman tunnin jälkeen hiomiset on aika hyvällä mallilla, niin kaulassa kuin rungossakin. Runkoon on nyt jyrsitty kaulatasku ja routtaukset mikeille. Tallamikin jyrsintö meni aavistuksen vinoon -,- mutta ei voe mittään. Kaippa tonkin hiomalla saa suoristettua. Kyllä toi ihan kitaralta alkaa näyttää. Ens viikolla onkin luvassa kaulataskuun pieni kaulakulman hionta, pyöristysten tekeminen eteen ja taakse sooloilua helpottamaan. Cheers!

Kirjoittanut Metallic-Fani 06.09.2016

            1836×1836  -  308 kt.


Arvostelu

Artikkelia ei ole vielä arvostellut kukaan.Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Mescalero: Mielenkiintoisen kuuloinen projekti. Otetaas seurantaan! :)
anselmo666: Mukavaa puuhaa, itse rakennellut 2 stratoa, enkä todellakaan pidä itseäni kummoisena puuseppänä. Varaudu siihen että menee pari kurssia, tiukkaa tekee saada perustele/strato valmiiksi yhdellä kurssilla ja näihin löytyy valmiit sapluunat.
noon: Vastaavalle rakennuskurssille olisin myös halunnut ilmoittautua. Ei vaan löytynyt riittävästi ilmoittautuneita. Vielä joku päivä sen kepin itse rakennan :)
tomugorba: kiinnostaa seurata..laittelen infoa että mistä oot mitäkin hankkinut ja mitä kukin maksaa ni näkee lopuks vähän osviittaa kokonaishinnasta
tomugorba: oikoluvun perkele iski taas :D laitteletko..

Yhteensä 5 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Elektroniikka ja soitinrakennus

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti