Muusikoiden.net
17.01.2019
Musamaailma.fi - Soittimia rock-asenteella 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

12.08.2016: Audeze Sine -kuulokkeet


Meikäläisen "ISO kuulokevertailu" on m.netin mukaan jo niin pitkä, ettei siihen enempää tekstiä mahdu - joten jatketaan omalla tekstillä uudesta tulokkaasta. Nämä ovat kalliimmasta päästä reissuluurien kategoriassa, eivätkä ehkä ole ne kysytyimmät luurit musiikintekijöille, mutta mitäs pienistä. Pisteytykset ovat suoraan verrannolliset mainitun artikkelin pojoihin.

AUDEZE SINE
Äänen tarkkuus: 8,8
Taajuuskaistan balanssi: 9
Tilasoundi: 7,5
Bassojen potku: 8,3
Sulkevuus: 7,5
Mukavuus: 7,2
Rakenne: 8,5
Vastinetta rahalle: 8
Arvosana: 8

Mielenkiinto mallia kohtaan heräsi koska saman firman LCD-2:t ovat selkästi omat ykkösluurit. Mutta ei niitä kettukaan ulkona käytä, lukuisista ja ymmärrettävistä syistä. Planar-soundit myös mobiilihommissa kuitenkin kiinnostivat kovasti ja vahvarin, DAC:n, kaukosäätimet ym. sisältävä Apple-laitteisiin sopiva Cipher-piuha lisäsi ennestään kuumotuksia - toki myös kuulokkeiden vähäeleisen tyylikäs design. Näissä on hinnan mukaista luksuslaitteen tuntua tanakan metallisen rakenteen, nahkapannan ja -kuppien ansiosta.

Lukuisista itellä käyneistä reissuluureista nämä ovat suht selkeästi kalleimmat, mutta myös kirkkaasti parassoundiset. Hyvien täysikokoisten kuulokkeiden äänenlaatua lähentelevä pienempi malli on ollut etsinnässä pitkään ja tämä on ensimmäinen moinen mitä kuuntelen usein myös kotona oikein mielellään, isommista ja paremmista kuulokkeista huolimatta.

Äänenlaatu
Basso-osasto on tiukka ja selkeä, mutta ei ylikorostettu (Cipherillä tulee muutama db lisää jynkkyä alataajuuksiin). Keskialueen selkeys vokaaleissa & kitaroissa ym. on ihan huippua kokoluokassa ja diskantit soivat tarkkoina ja luonnollisina, ilman ilkeitä piikkejä. Taajuusbalanssi on lopulta niin likellä ns. neutraalia ja transientit selkeitä, että näillä voisin helposti kuvitella jopa miksaavani (HD600 menee edelle avoimen rakenteensa ansiosta, mutta Focal Spirit Pro jää hiukan taakse tuhnumman yläpäänsä takia). Isoa tilasoundia ei tosin taida näin pieneen "kuppiin" saada helpolla, mutta eivät nämä mitenkään klaustrofobiset ole äänikuvaa ajatellen, kuten esim. entinen on-ear luurien kunkku HD25.

Miinukset
Miinuksena mukavuus ei ole Sineissä erityisen hyvä. Korvatyynyt ovat suht ohkaisesti pehmustetut. Painoa näillä on myös jonniin verran, eli en suosittele juoksulenkille. Kovassa liikenteen metakassa tulee miinusta myös sulkevuudesta, jossa nämä häviävät monille kilpailijoille (Momentum, FSP ja etenkin HD25).

Kumma piuha
Cipher-johdolla volyymiä tulee rutosti jo 50% paikkeilla, mutta suoraan puhelimesta 3,5mm piuhalla nämä soivat varsin heikosti - vaarana on volyymin säätövaran loppuminen. En siis suosittele näitä käytettäväksi ilman kyseistä johtoa tai perusluuria tanakampaa vahvistusta. Cipherin plussana on myös iPhonen/iPadin/iPodin EQ-appi, jonka säädöt tallentuvat suoraan piuhaan. Lightning-piuhaisesta Apple-laitteesta toiseen vaihtaminen on siis erittäin kivutonta. Audeze on lupaillut piuhan DSP ym. -ominaisuuksille vielä lisää käyttöä appiin. Mielenkiinnolla odotan mitä mahtavat keksiä.

Lopuksi
Erityisesti soundien puolesta Sine on vahva avaus Audezelta mobiilikuulokkeiden maailmaan. Mukavuudessa ja sulkevuudessa on vielä parannettavaa. Cipher-johto lienee se mistä nämä tullaan ihan erityisesti muistamaan. Nimittäin sen avulla puhelimen ja erillisvahvarin muodostama tiiliskivi takin taskussa on reissuluurifaneille historiaa - hyvää soundia saa kätevämminkin.

Cipher-piuhalla varustettu Sine (mukana siis 2 johtoa) maksoi 50e enemmän kuin pelkällä 3,5mm johdolla. Apple-laitteita käyttävälle johto on enemmän kuin suositeltava lisälaite, niin sanottu "no-brainer".
(Uutena noin 500 euroa, käytettyjä saanee odottaa)

"Yllättävän neutraalia ja tarkkaa toistoa pienessä koossa. Mobiilikäyttöön ja kotiin, ei lentokoneeseen."

Tästä jatkolukemiseksi mainittu tuhti satsi muista itsellä käyneistä pääluureista:
ISO KUULOKEVERTAILU

Kirjoittanut Ziggy Bubba 12.08.2016

            1280×960  -  274 kt.

1280×1280  -  276 kt.

640×1048  -  141 kt.


Arvostelu

Artikkelia ei ole vielä arvostellut kukaan.Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Ei kommentteja. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti