Muusikoiden.net
30.05.2020
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

01.06.2016: Erään musiikkivideon syntytarina


Oli kevät 2015 ja viimeiset KOHU! -esitykset olivat takanapäin. Showkuoro Aventurissa alettiin pohtimaan seuraavia siirtoja yleisön viihdyttämiseksi ja yllättämiseksi. Päätettiin, että seuraavaksi tehdään musiikkivideo osana seuraavaan, keväällä 2017 ensi-iltansa saavaan showhun valmistautumista. Ideaa hauduteltiin kesän yli ja vielä pitkälle syksyyn kunnes kesken joulukiireiden syntyi päätös keväällä 2016 tuo video toteutettaisiin.

Aventur ei ole koskaan ollut perinteinen kaapukuoro, joten videoitavan biisin piti olla jotain erilaista, uutta ja yllättävää ja sovituksen jotain sellaista, joka asettaisi monenlaista hulluakin kokeilleen Aventurin aivan uudenlaisen haasteen äärelle. Pohdinnan jälkeen video päätettiin tehdä saksalaisen industrial metal -yhtye Rammsteinin kappaleesta Du Hast. Uutena haasteena päätettiin esittää kappale uskollisena sen alkuperäisille soundeille mutta a cappellana! Toisin sanoen kaikki sisältö tuotettaisiin ihmisäänten voimin, toki tekniikkaa ja efektejä hyödyntäen.

Tämä uusi lähestymistapa vaati paljon harjoitustunteja taas kerran uuden äärelle joutuneilta kuorolaisilta. Myös investointeja uuteen laitteistoon jouduttiin tekemään. Videota päästiin toteuttamaan pitkällisen suunnitteluprosessin jälkeen: maaliskuussa tehtiin äänityksiä pitkäaikaisen yhteistyökumppanimme KSF Entertainment Groupin korvaamattomalla avulla ja pitkällisen etsimisen jälkeen täydellinen kuvauspaikkakin löytyi maan alta lämmönjakokeskuksesta, mistä iso kiitos Vantaan Energialle!

Huhtikuinen kuvauspäivä olikin kuvauspaikan luonteesta johtuen varsin hikinen rupeama, mutta kuoro oli liekeissä ja jälki erinomaista, kiitos kuvauksesta vastanneen Mobile-TV Oy:n sekä pitkäaikaisen yhteistyökumppanimme Dimmercity Light & Soundin vakuuttavien valojärjestelmien. Projektin loppu olikin sitten lähinnä istumalihastreeniä. Tunnista ja päivästä toiseen äänitysten miksaamista sekä videon leikkausta ja editointia.

Nyt tuo projekti on valmis ja tuloksen voi nähdä YouTubessa: https://youtu.be/AQCYFAAXAwE

Kirjoittanut interlorn 01.06.2016

            1152×648  -  227 kt.


Arvostelu

2,72,72,72,72,7    (15 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Ei kommentteja. Lisää kommentti!

Artikkelit: Bändipäiväkirja

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

 Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti