Muusikoiden.net
20.01.2019
Akustiset Furch-kitarat | Kohtuuhintaista eurooppalaista huippulaatua jo vuodesta 1981! 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

11.12.2016: Juzpen jatkeet II


Meinas toi edellinen versio olla hiukan vanhentutnut niin aloitetaan alusta.

KITARAT

Halonen custom guitars strato

Jarkko Halosen rakentama valkoinen stratocaster reverselavalla. Erikoisuutena mm. noin 12" radius otelaudassa, mahonkirunko, messinkinen tremoloblokki ja neodyymimagneeteilla varustetut mikit. Erittäin hyvä yleistyökalu kaikenlaiseen veivaukseen.

Tarkemmat speksit:
- Mahonkirunko, valkoisella nitrolakalla
- Käsittelemätön vaahterakaula ja -otelauta, radius 12", kaulaprofiili perus D.
- 3 Singlecoil-mikkiä neodyymimagneetein, kääminnästä ei tietoa, soundi on melko tuhti stratoksi
- Gotohin stratotalla messinkiblokilla
- 1x vol + 1x tone + 5-alueinen mikinvalitsin


JLi Custom Instruments Telecaster

Punaista ja kromia-linjan Telecaster loimukoivukannella, leppärungolla ja tuhdilla vaahterakaulalla. Mikkeinä DiMarzion Area T ja Fast Track T. Häiriötöntä telesoundia.

Speksit:
- Leppärunko koivukannella
- Vaahterakaula ja -otelauta, 10-14" compund radius, kaulaprofiili C->D, tuhti.
- Dimarzion Fast Track T ja Area T mikit. Hyvä telesoundi, mutta häiriötön.
- 6-palainen gotohin moderni teletalla
- 1x Vol, 1x Tone, 4-asentoinen kytkin vaihtui kolmiasentoiseen. Ei tällä iällä enää osaa niin kauhean montaa asentoa ja nekin mihin nuorempana on taipunut ei enää kankeuden takia onnistu.


Halla Custom Instruments JulesPaul

Punaista ja kromia tässäkin. Perinteinen fiftarityylin Les Paul koivukannella. Tätä tarjoilen rokkisoundiin. Mikkeinä Hallan omat II-IV underwound humpparit.

Speksit eritellen:
- Mahonkirunko, ohut nitrolakka, päältä punainen muualta natural
- Mahonkikaula ruusupuuotelaudalla, 10-14" compound radius, tuhti C->D profiili
- Mikit HCI Venla-style underwound alnico II ja IV humbuckerit, seeprat tottakai. Tallamikin magneetiksi vaihdettiin piruuttaan Alnico VIII. Purasee vähän tykimmin.
- 2x Vol, 2x Tone, 3-asentoinen valitsin

Kaikissa kitaroissa on kovametalli- tai SS-nauhat.


VAHVISTIMET JA SPEDUT - ISO RIGI

Isossa kattauksessa, jota käytän isommilla keikkapaikoilla, silloin kun helppo roudattavuus ja pieni koko eivät ole avainsanoja rigiä valittaessa, on kaikemoista hurjaa. Tämä kioski lautoineen on aika lailla optimoitu Aholan Jarkon My Way kiertueen sounditarpeisiin. Esitettävä materiaali kun oli siellä jotain Ray Charlesin, Queenin ja Teräsbetonin välimaatosta.

Vahvistin ja kaappi - Bluetone Red Devil Custom + Bluetone 4x12

Punaisella toleksilla päällystetty half-stack joka on allekirjoittaneen ja Harry Knecktin pitkähkön sähköpostipalaverin tulos. Vahvistin perustuu BT:n Dusty Road - malliin, mutta säröisempi etuaste on hieman eri tyylinen.
Vahvistimessa on siis kaksi erillistä etuastetta, joista toinen on vahvasti SuperBass/ JTM45- maailmaan kallellaan ja toinen muistuttaa Fenderin Twin/Deluxe-koneita. Päättäri on Soldanon SLO-sarjaa mukaileva kahden pääteputken laitos. Jousikaikukin tästä löytyy.
Fenkku-etuasteessa on normaali äänenvärisäätöyksikkö ja lisäksi volume-säädin, jolla saa lisää äänenvoimakkuutta ja noin asetuksesta 6/10 eteenpäin myös säröä. Marsuetusessa on edelliseten lisäksi vielä gain-hana josta saa hieman rankempaakin säröä, mutta mikään high-gain laitos tämä vahvistin ei ole. Sunnittelussa oli lähtökohtana hyvät perussoundit ja helppokäyttöisyys pedaalialustana. Jousikaiulle on omat säätönsä etuastekohtaisesti ja kaiun voi myös kytkeä ohjausreleellä pois häiritsemästä.
Pääteosiosta löytyy pika-EQ:si nimeämäni presence- ja resonance- säädöt joilla voi tuunailla lopullisesti soundin mieleisekseen. Jalkakytkimellä valittavat 2 PPIMV-mastervolumesäätöä pitävät huolen siitä, että tilutustarpeen yllättäessä voi volumetasoa nostaa napin painalluksella kauas THL:n suosituslukemien ulkopuolelle.
Kaappina tämän laitoksen alla on ihan tavallinen 8 ohmin 4x12, punaisella toleksilla ja bluetonen logolla. Elementteinä 4kpl WGS ET 65.

Pedaalilauta

Pedaalilauta on perussettiä. Pari overdriveä, särö, aivot ja dilsa. Mitä muuta sitä mies tarvitsee?
Aivoyksikkönä toimii Musicom EFX IV, josta käytössä on 11 reitityspresettiä. Aivoyksikkö huolehtii paitsii pedalien reitiyksestä, myös delayn MIDI- ja vahvistimen releohjauksesta vaihtaen tarvittaesta dilsan presettiä ja vahvistimen etuastetta ja mastervolumea. Pedaaleja aivoyksikköön on kytkettynä seuraavanlaisesti:
Looppi 1 - Kompressori, tällä hetkellä käytössä Xotic SP-comp. Kompressori on käytössä puhdistamassa pienellä rutulla olevaa fenkkuetuastetta ja antamassa lisää sustainia puhtaaseen soundiin.
Looppi 2 - Tännehän saapui TC Electronic Spark Boost. Hieno boosteri jossa on gainia 26dB, monipuolinen voicing-valinta ja kaksialueinen EQ. Liidibuusterin virkaa se hoitaa.
Looppi 3 - Boss SD-1 Hevikomppisoundissa tarvittava lisäsärö ja alapään siivous hoituvat tällä pedaalilla. TS9:stä hajosi jakki niin piti laittaa jotain uutta.
Looppi 4 - Mad Professor Golden Cello. Kaluston ainoa "standalone" särö jota käytän puhtaaseen kanavaan. Fuzzmainen overdrive ja dilsa, kostuttavan ihanaan maalailuliidisoundiin.
Looppi 7 - Boss CH-1, peruschorus
Looppi 10 - Boss DD500, midiohjattava delay. Täältä sitten otetaan kaikki muu tiladilsasta slapback-countryn kautta autoswelleihin ja oktaaveriin. Useimmiten käytössä oleva ohjelma on kuitenkin jonkinasteinen soundiin sovitettu tilakaiku 400ms kiinteällä ajalla ja taptempomahdollisuudella neljäsosanuotille
Peterson strobo stomp - viritin. Nopea, tarkka ja luotettava.

Pedaalilautaan mennään sisään ihan normaalilla 10m:n instrumenttikaapelilla. Siitä signaali siirretään toisella samanlaisella vahvistimelle. Lavakaapelin sisässä kulkee kitarasignaalin lisäksi aivoyksikön vahvistimelle tajoilemat ohjauskäskyt kahden stereoinsertin välityksellä.

PIKKURIGI

Vahvistin

Rigin 1x12 combovahvistin on Kojones Amplification Subsystemsin valmistama dual-single-ended päätteinen malli "&". Se on rakennettu vanhoihin Hughes & Kettnerin kuoriin. Vahvistimen teho on noin 20W. Elementtinä siinä on Eminencen Private Jack. Vahvistimesta löytyy kolme säätöä, pörinä, sirinä ja voimakkuus sekä on/off-kytkin. Kolmea ensimmäistä voidaan säätää portaattomasti välillä niukalti -> kosolti. On/off kytkimessä on vain vaihtoehdot on ja off.

Pedaalilauta
Artecin salkun sisään rakennetussa pedaalilaudassa on Baby Tunerin lisäksi signaaliketjun mukaisessa järjestyksessä (alkaen kitaran päästä) Fuzz, SexyTone ja AnalDigi-Delay. Kaikki purkit viritintä lukuun ottamatta ovat Kojonesin valmistamia. Pikkulauta koki taannoin päivityksen ja Baby Tunerin paskakikkare jäi kotiin. Tilalle lipastin torilta Strobo-Stomp I:en.

Kirjoittanut Juzpe 24.05.2016

            2560×1440  -  1436 kt.

2560×1440  -  1125 kt.

1440×2560  -  1133 kt.


Arvostelu

3,63,63,63,63,6    (7 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

rosberg: Tykkäsin.
dr_solo666: Jäin odottaamaan pikkuriggiä.
kojones: Se on muuten Halonen Custom Guitars ;)
AngieRainbow: Erittäin asialliset vermeet! Muutenkin mukavasti kirjoitettu +++

Yhteensä 4 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Omat soittokamat

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti