Muusikoiden.net
19.03.2024
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

07.04.2016: Behringer V-Amp 2 mallintava sähkökitara...


OMINAISUUDET

- 32 vahvistinmallia ja 15 kaiutinmallia
- 15 efektiä ja 9 kaikua
- 24-bittinen korkea-resoluutioinen stereo multiefekti prosessori
- 125 valmisasetusta (kaikki muokattavissa)
- vahvistinmallinnuksien luonteenmukaiset EQ-säädöt
- sisäänrakennettu viritinmittari
- kuulokeliitäntä
- aux sisäänmeno ja aux volumen säätö
- stereo line out (left & right)
- MIDI-liitännät sisään ja ulos

V-Amp 2 laitteessa on edeltäjäänsä tuplasti enemmän vahvistinmallinnuksia ja pontevammat matalat taajuudet. Hyvän säätövaran omaavassa 3-alueisessa taajuuskorjaimessa (EQ) on jokaiselle vahvistimelle suunniteltu oma luonteensa. Laitteessa on 125 valmisasetusta, jotka ovat viidessä 25 asetuksen ryhmässä. Käyttäjä voi muokata ja uudelleen kirjoittaa halutessaan kaikki presetit. Editointi tilaan pääsee helposti painamalla nuolinäppäimiä < ja > yhtäaikaa. LED-näytössä on kaksi numeroa ja virittimen kolme värillistä lediä. Ilmainen editointiohjelma on ollut ladattavissa valmistajan kotisivuilta, mutta V-Amp 3 julkaisun jälkeen sivut ovat poistetttu. Laite kytketään tietokoneisiin midi-liitännällä jota ei löydy kaikista tietokoneista eikä kaikista äänikorteista.

TAP-nappi toimii pohjassa pidettynä shift-näppäimenä, jolloin voi säätää efektien ja kaiun lisäasetuksia (feedback, modulation, attack, speed, depth) TAB-nappi pohjassa voi treble-säätimestä säätää myös presenceä. TAB-nappi pohjassa pääsee valitsemaan vahvistimallinnukset 17-32. Itse en ole yhdistänyt laitetta vahvistimeen, mutta sitä tarkoitusta varten on myös olemassa 3-alueinen taajuskorjain (global EQ). Pelkästään efektejä voidaan käyttää ohittamalla mallinnukset (preamp bypass) toiminnolla. Efektejä voidaan käyttää yksitellen tai ryhmittäin mutta kompressoria ei voi lisätä erikseen (sama puute löytyy mm. Boss GT-6 pedaalista).

VAHVISTINMALLINNUKSET (32 kpl)

American Blues, Modern Class A, Tweed Combo, Classic Clean, Brit. Blues, Brit. Classic A, Brit. Classic, Brit. Hi Gain, Rectified Hi Gain, Fuzz Box, Ultimate V-Amp, Drive V-Amp, Crunch V-Amp, Clean V-Amp, Tube Preamp, Custom Clean, American Blues & Deluxe, Custom Class A, Small Combo, Black Twin, Black Twin & Custom, Non Top Boost, Classic 50 W, Brit. Class A 15 W, Rectified Head, Savage Beast, Custom Hi Gain, Ultimate Plus, Calif. Drive, Custom Drive, Calif. Clean, Custom Clean

KAIUTINMALLINNUKSET (15 kpl)

BYPASS (NO SPEAKER SIMULATION)
1 x 8" VINTAGE TWEED
4 x 10" VINTAGE BASS, V-AMP CUSTOM
1 x 12" MID COMBO, BLACKFACE, BRIT 60, DELUXE 52
2 x 12" TWIN COMBO, US CLASS A, V-AMP CUSTOM, BRIT 67
4 x 12" VINTAGE 30, STANDARD 78, OFF AXIS, V-AMP CUSTOM

EFEKTIT (16 kpl)

Echo, Delay, Ping Pong, Phases/Delay, Flanger/Delay 1 & 2, Chorus/delay 1 & 2, Chorus/Compressor, Compressor, Auto Wah, Phaser, Chorus, Flanger, Tremolo ja Rotary.

KAIUT (9 kpl)

Tiny Room, Small room, Medium Room, Large Room, Ultra Room, Small Spring, Medium Spring, Short Ambience, Long Ambience.

KÄYTTÖTILAT (operational models)

Käyttötilan valitsemalla vaikutetaan siihen mitä stereo ulostulosta kuuluu. Halutun tilan pääsee valitsemaan painamalla B+D napit yhtäaikaa pohjassa. Studio 1 tilassa on stereo ulostulo, stereo efekteillä ja kaiutinmallinus kun taas Studio 2 tilassa efektit ovat oikeassa ulostulossa ja vahvistinmallinnus vasemmassa ulostulossa. Studio 2 tila on kätevä äänittäessä silloin kun haluaa lisätä jälkeenpäin efektejä miksaukseen, mutta kuitenkin käyttää jo jotain efektiä äänittämisen aikana kuuntelussa.

Live 1 tila on samankaltainen kuin Studio 1, sillä lisäyksellä että käytössä on global EQ. Live 2 tila on muuten sama mutta siinä ei ole kaiutinmallennusta. Live 3 tila on suunniteltu käytettäväksi niin että vasen ulostulo menee kitaravahvistimeen ja oikea ulostulo PA-järjestelmään. Live 3 tilassa vasemmassa ulostulossa ei ole kaiutinmallinnusta mutta global EQ on käytössä. Oikeanpuoleisessa ulostulossa on kaiutinmallennus mutta ei global EQ:ta.

YHTEENVETO

V-amp 2:sessa ei ole ledi-indikaattoria osoittamaan mastervoluumia vaikka muissa säätimissä sellaiset on. Laite sopii mielestäni paremmin käytettäväksi kotistudiossa ja treenikämpällä kuin keikalla. Parhaat soundit sopivat blues, jazz, soft rock ja reggae tyyliseen musiikkiin. Metallimusiikkiin sopivat mallinnukset sopivat parhaiten melodioiden ja soolojen soittamiseen.

Behringer merkissä ei oletuksena ole mitään vikaa, vaikka usein edullisempia laitteita ovatkin kun muut valtamerkit. Elektroniikan komponentit lienevät kuitenkin samoja, jolloin laatua mittaavaksi tekijäksi jää kysymys siitä kuinka ammattitaidolla laite on kasattu, jos työ on teetetty mahdollisimman halvalla. Omassa yksilössäni ei ollut mitään valmistusvirheitä eikä surinoita tai suhinoita.

PLUSSAT ja MIINUKSET

+ muotoilu
+ helppokäyttöisyys
+ clean ja crunch soundit
+ taajuuskorjain
+ liitännät
+ metallikuorinen jalkakytkin
+ tyylikäs kantolaukku
+ matala hinta

- preset-soundit
- huono maine
- osa laitteen pinnan teksteistä ovat harmaanvärinsä takia vaikealukuisia
- ei USB-liitäntää
- efektien laajemman/tarkemman muokkauksen puutteellisuus
- ei mahdollisuutta lisätä itsenäistä kompressointia
- ei ledejä master potikassa

MANUAALI (PDF-tiedosto)

http://c3.zzounds.com/media/LX1_LX1PRO_LX112_ENG_Rev_D-d57ce9082a7c05e7a884e44a80818173.pdf

Kirjoittanut Kurjistaja 07.04.2016

            1658×1105  -  830 kt.

1500×1125  -  194 kt.

800×681  -  53 kt.


Arvostelu

2,22,22,22,22,2    (8 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

topotoo: Minun mielestäni kyseinen purnukka todellakin hintansa väärtti. Pari kymppiä korkeempi hinta ja ekspressiopedaaali mukaan tekisi purnukasta ehkä vielä houkuttelevamman.
topotoo: Vieläkö tota myydään?
Kurjistaja: Ei sitä enää uutena tahdo löytyä mistään. Käytettynä löytyy myös pedaalimalli, jossa on volume/wah pedaali.

Yhteensä 3 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle