Muusikoiden.net
16.01.2021
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

16.12.2015: Orange AD30HTC


Hieman hämmästytti, kun tästä vahvistimesta ei ainakaan pikaisen tsekkauksen jälkeen löytynyt yhtään arviota. Asia korjaantukoon - NYT!

Tarkastelussa siis otsikonmukainen kaksikanavainen 30W putkinuppi Britanniasta. Tarkemmat speksit löytyy Interwebsistä.

Etenen arviossa ykköskanavasta kakkoseen ja teen vahvainta tutuksi niistä asetuksista käsin, jotka olen omassa käytössä havainnut toimiviksi. Loppuun sitten koostan ruusut ja risut. Joten, eikun hommiin!

Channel one
Sisältää vasemmalta oikealla lueteltuna master-, treble-, middle-, bass- ja gain-potikat. Koko kanavan juju piilee siinä, miten asemoi master- ja gain-nuppulat suhteessa toisiinsa. Ensimmäisen ollessa yli puolen yön ja jälkimmäisen alle saadaan aikaiseksi sellaista 60-luvun svengiin saletisti natsaavaa hunajaista poprock-ruttua. Jolly good!

Pistetään gain vuorostaan yli puolen yön ja himmaillaan masterilla hieman - astumme AC/DC:n kaltaiseen saundimaailmaan. Jos gain lipsahtaa reilusti yli klo 12:sta, saadaan aikaiseksi tuhtia ja tanakkaa saturaatiota, joka kelpaa esimerkiksi Hellacoptersmaiseen action rock tiluliluun komppaukseen. Kick out the jam, motherf***!

Channel two
Samat potikat samassa järjestyksessä, kuin oli ykköskanavassakin. Ja juju myös sama, eli kaikki lähtee masterin ja gainin asemasta toisiinsa.

Ko. kanava on monen lähteen mukaan juuri se "särökanava" tässä vahvaimessa, mutta minäpä olenkin erilainen nuori ja käytän tätä puhtoisiin sulosaundeihin.

Masterin ollessa klo 12:sta ja gainin jäädessä ilta 9:ään saadaan aikaiseksi cleania, mikä kovasti roimiessa menee juuri ja juuri rosolle. Äänenvärisäädöistä (ja toki kitarasta) riippuen voi ilmoille loihtia hyvinkin kantrimaista kilikatusta tai ehkä amerikkalaisille perinnevahvistimille leimallista hujanaisen pehmeätä mutta toisaalta kuulasta saundia. Pretty darn good!

Liikkuipa kumpi tahansa potikka myötäpäivään edellä mainituista asetuksista, hintsu reunaroso haihtuu huitulan helevettihin ja astumme jälleen ehtaan särömaailmaan. Kakkoskanava menee ykköstä selvästi aikaisemmin ruvelle. Lisäksi kakkoskanava on ykköstä selvästi rapsakampi ja operoi enemmän siellä ylämiddle-täystreble -osastolla. Peltorit päähän, sillä kakkosen napakka särö saattaa olla yllättävänkin kireä!

Ulkonäöstä nopeasti
Pirteän oranssi väritys auttaa kummasti kaamoksen keskellä. Ei tarvitse kuin vilaista, niin jo ehkäisee keripukkia. Kyllä Orange on aina Orange!

Ruusu- ja risusavotta
Että semmoinen vahvistin! Kovin on perinnehenkinen ja sanoisin, että vahvain on omiaan blues/rock -karsinassa piehtaroidessa. Pedaaleilla päästään lähemmäs modernia mättösärösaundia, muttei aivan kuitenkaan. Hevimöröille en tätä vahvistinta suosittele. Joitakin saattaa myös hirvittää se tosiseikka, että tästä vahvistimesta ei kaikua tahi efektilenkkiä löydy.

Mutta pitopeliksi tästä vahvistimesta on varmasti, jos soittelee vaikkapa Blues Pillsmäistä menoa ja meininkiä. Ykköskanava etenkin hönkii sopivan tummaa saundia kakkoskanava pitäessä huolta kireämmästä tatsista. Lisättäköön vielä että mikään headroom -ihme tämä vahvistin ei ole, mutta voluumi ja saundin "avaruus" ovat riittäneet mainiosti ainakin minulle ja bändilleni.

EDIT. Yleisön pyynnöstä paljastettakoon, millaista kepakko vahvistinta testatessa on käytetty. Fenderin Modern Player Marauder sen on! Tallamikkinä kitarassa on Fenderin tehtaan Triplebucker, kaulamikkinä yksikelainen Jazzmaster-mikki. Säätämisen jälkeen hyvinkin tarkka ja tasapainoinen peli.

Vahvistinta ajan tällä haavaa hirvittävään kura Line6 4x12 kaappiin, minkä elementeistä minulla ei ole tarkkaa tietoa. Ei tee oikeutta vahvistimelle ei sitten pätkääkään. Uskon vahvistimen ponnahtavan nextille levelille, kunhan saan kaappiasian korjattua. Orangen tai Matampin 2x12 V30:llä hakusessa!

Kirjoittanut Ape Escape88 16.12.2015

            960×540  -  73 kt.


Arvostelu

3,33,33,33,33,3    (7 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

donpepe: Hyvä juttu. Lisäilepä vielä millaista kitaraa käytit testissä
tumo7: Lyhyehkö, mutta osuva arvostelu. Omistan saman Appelsiinin, eikä tuota voi kuin kehua!

Yhteensä 2 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

 Copyright ©1999-2021, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti