Muusikoiden.net
02.03.2024
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

18.09.2015: Falcon Les Paul sähkökitara


Falcon Guitar Technology merkkinen LP -mallinen kitara.

Kitarassa on tuhti ja paksu D mallinen kaulaprofiili ja hyväkuntoiset 22 medium jumbo otenauhaa. Otenauhan päät on siististi viimeistelty. Otelauta on
ruusupuuta. Otelautamerkit ovat helmiäispisteet. Kaularauta säädetään lavasta mukana tulevalla kuusikulmaisella (naaras!) avaimella. Luulen että kaularauta on yksisuuntainen / yksitoiminen, eli kaulaa saa suoristettua kuperaksi mutta ei koveraksi. Paksummilla kielillä tämä ilmiö voisi olla mahdollinen. Kaula on nyt säädetty suoraksi ja kaikki otenauhat soivat. Kielten korkeus 12 nauhalta ovat; matala e-kieli n. 1,7 mm ja korkea e-kieli 1,5 mm.

Väritykseltään kitara on Cherry Sunburst. Reunat ovat hieman tummeman punaiset kuin kuvassa. Painavaa runkoa ja kaulaa kiertää komea kermanvärinen reunalista (binding). Kitarassa on pulttikaula kiinnitys. Lähellä kaulalevyä lukee tarrassa Made In India ja sarjanumero L0409. Elektroniikka on virheettömässä kunnossa. Ei rahinoita eikä suhinoita. Hyvät säätimet joissa on laaja säätöalue. Mikrofonit on herkät ja erottelevat. Mikrofonien kuoret ovat kromiset.

Tune-O-Matic tallaan kiinnitin kielet ns. wrap-around tai top wrapping tyylillä peräkappaleen (tailpiece) yli. Tämä tyyli on peräisin ZZ Top yhtyeen
Billy Gibbonsilta. Tällä tavalla kielten soittotuntuma on tyköistuvampi ja miellyttävämpi. Tämä temppu paransi (loivensi) myös kielten tulokulmaa satulaan.

Kitaran valmistuksesta ei löydy mitään tietoa netistä, joten tarkempia tietoja en osaa kertoa. Falcon on valmistanut myös stratocaster mallisia sähkökitaroita ja akustisia teräskielisiä dreadnought kitaroita. Kokemukseni Falcon stratocastereista on positiivisempi kuin esim. Harley Benton stratoista. Vertaisin Falcon stratoja hyviin Squier stratoihin, mutta Falconissa on paremmat mikit.

Valokuvavideo: https://youtu.be/hAHqH8vRlYY

Kirjoittanut Kurjistaja 18.09.2015

            1280×887  -  462 kt.

1280×887  -  491 kt.

1280×887  -  427 kt.


Arvostelu

2,22,22,22,22,2    (10 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

hevi-ipa: mulla on ollut varmaan uudempi malli tuosta LPstä ja se jätti kylmäksi mutta nuo vanhat stratot on kyllä erittäin mainioita kunnon puuta ja hemmetin hyvät sinkkumikit.

Yhteensä 1 kommentti. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle