Muusikoiden.net
02.03.2024
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

17.09.2015: Epiphone SG Special sähkökitara


The Epiphone SG Special tarjoaa mahdollisuuden saada SG soundi ja tyyli (ebony mustana tai cherry punaisena) ilman pankkitilin tyhjentämistä. Vuonna 1961 alkuperäinen Les Paulin muoto suunniteltiin uudelleen kevyksi kaksiosaiseksi (double-cutaway) muodoksi. Tuo uusi muoto tuli pian tunnetuksi nimellä SG joka on nykyisin alkuperäisen LP:n ohella ikoninen rock kitara. Epiphone SG Special tarjoaa kaikki ominaisuudet joita odotat Epiphone kitaralta aloittelijallekin sopivaan hintaan.

Epiphone G-400 mallit ovat olleet yli 15 vuotta myydyimpien kitaroiden listalla. Eroavaisuutena G-400 malliin tässä Special mallissa ei ole kahta tone ja volume säädintä, vaan yksi ns. master volume ja master tone. G-400 mallissa on liimakaula, mutta Special mallissa pulttikaula. Special mallin kaulalevy on normaalia vähän pienempi eli 47 x 50 mm.

Rungon puuksi ilmoitetaan mahonki, joka on yllättäen erikoisen kevyt ja vaaleaa maalipinnan alta. Useissa yksilöissä saattaa esiintyä kaulapainoisuutta. Kitara on maalattu siististi ja tasaisesti myös kaulan takaa. Mustassa kitarassa puuta ei näy, mutta punaisen kitaran maalin alta näkyy puun syyt. Kitara on kevyt ja säädettävissä helpposoittoiseksi esim. aloittelijalle. Kielet saa matalalla, eivätkä ne särise. Kaularauta toimii molempiin suuntiin. Ihan suoraan kaulan kun säätää, alkavat ensimmäiset otenauhat säristä. Otenauhat on siististi viimeistelty. Intonaatio eli hienovire on säädettävissä jokaiselta kieleltä kohdilleen Tune-O-Matic tallasta.

Epiphone SG Special on kaulaprofiililtaan SlimTaper, joka on hieman littana D, eli ohuempi kuin Gibson Les Paulissa mutta paksumpi kuin esim. Ibanezin kaulat. Kaula on ohuempi kuin Gibsonin SG Standardissa, ja liitos on lyhyempi. Ruusupuisen otelaudan merkkeinä on helmiäispisteet. Erikoisuutena kitarassa on sävynsäätimessä killpot, jota painamalla ääni katkeaa.

Ominaisuudet:

Kaula: vaahtera (pultti kiinnityksellä)
Kaulaprofiili: SlimTaper D
Otelauta: ruusupuu
Otenauhojen määrä: 21 (medium jumbo)
Metalliosat: kromatut (nikkeliä)
Runko: laminoitu leppä/vaahtera/mahonki?
Rungon väri: musta (ebony)
Plektrasuoja: musta 2-kerroksinen (valko-musta)
Elektroniikka: kaksi avointa humbukkeria
Mikrofonin valitsin: 3-asentoinen
Säätimet: volume & tone (tonessa myös KillPot!)
Talla: LockTone Tune-O-Matic bridge

Epiphone SG Special mallin kotisivu: http://www.epiphone.com/Products/SG/SG-Special.aspx

Tietoa Epiphone SG kitaramallin historiasta: http://epiphonewiki.com/index.php/SG

Kirjoittanut Kurjistaja 17.09.2015

            593×334  -  105 kt.

700×234  -  19 kt.

1400×600  -  69 kt.


Arvostelu

1,61,61,61,61,6    (8 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

doggie79: Tämä on kyllä enempi Epin tuote-esittely eikä mikään arvio.minkälainen kitara on soittaa, miten sound, milyä se tuntuu kädessä, mikä tässä ei ole hyvää jne.?
doggie79: Ja näköjään hyvää jälkeä tulee ku puhelimella kirjoitta missä on näyttö sökö, sorry :)
metlica: Ihan hyvä myyntispiikki oli, iski kaasut vaan tuote myyty jo

Yhteensä 3 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle