Muusikoiden.net
21.10.2017
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

04.10.2017: Yamaha THR5 & THR10 kitaravahvistin


Yamaha THR5 & THR10 combo kitaralle, 2x5 wattia

Yamaha THR on hämmästyttävän pieni stereovahvistin sähkökitaralle. Pienestä koosta huolimatta THR5 on pakattu täyteen mahtavia ominaisuuksia, kuten viisi vahvistinmallinnusta ja kymmenen efektiä. Vahvistimessa on Aux-tulo ulkoiselle lähteelle, johon voit liittää vaikka MP3-soittimen ja jammailla lempibiisien mukana.

Mielestäni on erittäin hienoa, että Yamaha on suunnittellut koko THR-mallistonsa stereofoniseksi, koska nämä kombot toimivat tällä tavoin loistavasti myös lifestyle-lisälaitteina. Stereofonia tarjoaa kitarakäytössä etenkin laajempia kaikuja, mutta erittäin tärkeää se onkin musiikin toistossa. Stereo ominaisuuden saa päälle kun painaa TAP TIME/HOLD TUNER nappia pohjassa n. 5 sekuntia. Näyttöön ilmestyy risuaita # merkki silloin kun stereo-mode on päällä. Käytännössä tämä kannattaa jättää aina päälle.

Yamaha-konsernin pitkä kokemus laadukkaiden hifi-laitteiden valmistajana kuuluu selvästi. Soundi on mehevä, puhdas ja dynaaminen.

Kaikissa THR:eissä on sisäänrakennettu usb-äänikortti. Komboja voi käyttää sekä kitararaitojen tietokonepohjaiseen äänittämiseen (Steinberg Cubase AI kuuluu hintaan) että musiikin kuunteluun.

Yamahan THR Editor -softalla pystyy usb:n kautta myös ohjelmoimaan oman THR-kombonsa. Softalla pääsee käsiksi myös muutamaan piilotettuun, sisäiseen parametriin: eq (bass, middle, treble), kohinaportti (gate) ja kompressori (stomp tai rack). Lisäksi editorissa on lisää muitakin ominaisuuksia kuten kaksi lisäkaikua: Plate ja Room. Ohjelmalla voi tehdä soundeja ja tallentaa soundikirjastoja tietokoneelle. THR5 vahvistimessa ei ole mahdollisuus tallentaa soundeja itse vahvistimeen. THR10 vahvistimessa on mahdollisuus tallentaa soundeja vahvistimeen viisi kappaletta.

Ominaisuudet:

- 2 X 5W stereovahvistin
- 5 vahvistinmallinnusta: Clean, Crunch, Lead, Brit HI ja Modern
- 6 kaiutinmallinnusta: American 2x12 & 4x12, British 2x12 & 4x12 sekä 1x12 ja 4x10
- 10 efektiä (CHORUS, FLANGER, PHASER, TREMOLO, DELAY, DELAY/REVERB, SPRING REVERB, HALL REVERB, *COMPRESSOR, *NOISE GATE (*vain THR Editor ohjelmassa)
- Aux in (stereo), kuuuloke- ja USB-liitännät
- CUBASE AI- äänitys- ja editorisofta
- Paristo- ja verkkovirtakäyttöinen
- Paristoiksi tarvitaan 8 kpl AA paristoa
- Mitat: pituus 27,1 cm, korkeus 16,7 cm, syvyys 12 cm, paino 2 kg

Plussat:

+ tyylikäs ulkonäkö, vankka kotelo ja pieni koko
+ mallinnuksien, efektien ja laatu
+ 5 sisäänrakennettua tallennuspaikkaa vahvistimessa (*vain THR10)
+ asetukset myös bassolle, akustiselle kitaralle ja vaikka syntikalle
+ äänenlaatu musiikin toistossa
+ usb-äänikortti
+ editori-ohjelma
+ hinta-laatu-suhde

Kirjoittanut Kurjistaja 09.09.2015

            2986×2222  -  1611 kt.

1052×1096  -  292 kt.

914×736  -  117 kt.


Arvostelu

3,23,23,23,23,2    (12 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

machinehead72: Hieman ehkä lyhyt artikkeli, toisaalta aika hyvin olennaiset selitetty. Itse tuota suht pikaisesti testanneena tykkäsin, efektit olivat ihan ok, rokkisoundit oikein hyvät. Raskaammat soundit taas aikalailla p*rseestä, en tiedä mitä tuolla editorilla -->
machinehead72: Pystyisi sitten tekemään
jokkari: Molemmista miinuksista pääsee eroon valitsemalla isoveli THR10:n. Juuri tuosta syystä valitsin itse sen. Esim. bassosoundi on häkellyttävän hyvä, mutta äänenpainetta ei tietenkään riitä kuin itsekseen treenaamiseen.
Pekutsi: Minulla skittan (fender tele custom mim) mikit surisee pahasti tällä omalla thr10
Pekutsi: Onko antaa opastusta moiseen häiriöön
Kurjistaja: Pekutsille: Suosittelisin käyttämään THR Editor ohjelmaa jossa voit säätää (noise) gaten asetuksia.
Kurjistaja: Pekutsille vielä että joissain Yamahan THR sarjan vahvistimissa on ollut viallinen (isoa surinaa aiheuttava) virtalähde, jonka Yamaha pian veti myynnistä ja korvasi ilmaiseksi uudella paremmalla.
Tuomo_: Koti-vahvistimena ihan hyvä. Itse pattereita käyttävänä voin kertoa, että Eneloopin ladattavat eivät toimi kunnolla THR 10:n kanssa. Kovaa soitettaessa katkaisee virran. Eneloopin kanssa ei sitä tee.
Tuomo_: Tarkoitus oli sanoa, että Eneloop-akkujen kanssa TOIMII, muiden kanssa ongelmia.
jamu: Editori on ihan kätevä. Omaan makuun hevisäröt tuli tämmösellä säädöllä: brit hi, 4x12 am-kaappi ja kompura ilman kompressintia buustaamaan.

Yhteensä 10 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2017, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti