Muusikoiden.net
19.03.2024
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

07.08.2015: Yamaha GL1 "Guitalele"


Huomasin ettei tästä ihanasta lelusta ole vielä artikkelia joten..

Ukulelen ja akkarin yhdistys toimii missä vaan, ainakin melkein.

Bändikaverin kanssa päätimme hankkia matka soittimet ja tuli sitten guitalelet tilattua.
Omani otin sunburst-värityksellä(ks. kuva 2) ja on kyllä pirun nätin näköinen, mutta viimeistelyssä pientä sanomista(Esim. kuva 3). Turha odottaa tämän hintaluokan soittimelta täydellisyyttä;)

Leleä on mukava soittaa, kevyt tuntuma suoraan tehtaalta ja toimii kuin junan vessa. Jään kuitenkin kaipaamaan soolo lovea!

Nauhojen kärjet eivät pistele käteen ja virittimet tuntuvat jämäköiltä. Ylä-satulan kieltenpaikkoja hioisin itse hieman alemmas. Ylimmän kielen vire tippuu pikkuhiljaa hieman kun ei ole soitossa, muttei ole haitaksi. Palaan tähän asiaan vielä kun olen itse kunnon vaihtanut kielet kiinni.


Se soi. Kuulostaa ihan oikeasti mukavalta korvaan, liekö syy sitten siinä että soitin on kokopuinen, ei ole vaneeria tai laminaattia. Kuusikansi kahdesta osasta, meranti sivut ja taka-osa, sekä nato kaula kahdesta/kolmesta osasta. Otelauta ja talla ovat ruusupuuta.

Suosittelen aloittelijoille, konkareille, perheen pienemmille ja hauskan pitäjille. Tällä pistetään slayerit soimaan, coveroidaan maidenit ja isketään naiset flamenco tilutuksilla. Jos olet kuitenkin isokätinen eivätkä sormesi ole kauhean taipuisat niin käythän kokeilemassa ensin liikkeessä!

Vastinetta rahalle, suosittelen!

Kirjoittanut Sajamon 07.08.2015

            891×900  -  92 kt.

1024×768  -  88 kt.

3072×1728  -  677 kt.


Arvostelu

3,33,33,33,33,3    (9 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

petteri m: Eiköhän se liene laminaattia koko keppi päästä varpaisiin...
petteri m: Erittäin hyvä soundi silti. Kielet vaikuttavat aika lailla soundiin ja intonaatioonkin. Välimallin Savatezit pelittää hyvin, ei siis light eikä extra hard vaan se hard siittä välistä. Se on hyvä tuohon.
petteri m: Ja lisäksi tuo äänittyy hyvin. Tasaista soittoa laajakalvoiseen konkkaan ilman mitään vatkuleita siihen väliin. Tai vähän voi kompuraa laittaa jos tarpeen.
petteri m: Tuotahan ei tarvitse miksauksessa paljon equttaakaan, mitään matalaa pöhinää ei tietenkään tule yhtään. Sijoittuu sekaan mukavasti ja helposti, saa kompuroida lyttyyn ja menee kummasti omaan lokeroon tuomaan folkkifiilistä taustalle.
petteri m: Eikä maksa paljon...
Sajamon: Koitin tarkastella kopan aukosta kannen syitä ja taidat olla oikeassa tuosta laminaatti hommasta. En kuitenkaan peru sanojani etteikö lele soisi hyvin :) Voisin koittaa myöhemmin äänittää tuota itse ja laittaa vaikka tänne sämpleä.
Sabbathologist: Milläs äänikorkeudella guitalelel soi? Soiko esim. paksuin kieli A-vireessä samalta korkeudelta kuin tavallisen akustisen D-kieli 7. nauhalta?

Yhteensä 7 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle