Muusikoiden.net
20.01.2019
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

24.09.2015: Monster El Mojito "Albert"


"2015 Monster El Mojito 20/50W (RMS) 1 x12" Reverb Combo

El Mojito on täysin putkitekniikalla toteutettu A/AB1-luokassa operoiva 20/50W (RMS), pienikokoinen ja tehokas kaksikanavainen "The Boogie" kitaravahvistin. El Mojito on "Mark 1" ja "Mark 2C+" vaikutteinen vahvistin, joka omaa monia ainutlaatuisia parannuksia. Erikoisviritetty, vanhakantainen "blackface" tyyppinen kristallin kirkas ja täyteläinen "clean"-kanava muuntautuu korkeammalla ohjaustasolla harmoonisten kerrannaisten rikastamaan blues / rock moodiin. Ainutlaatuinen "lead"-kanava tuottaa erittäin "high gain"-kyllästetyn "sustain"-rikkaan "violin voiced"-yliohjauksen. Sisäinen kaiku, täysin putkitekniikalla toteutettuna, "reverb 1" (clean) ja "reverb 2" (boogie) säädöillä varustettuna antaa molemmille kanaville erittäin laajan kaikutilan säädettävyyden. "Pull bright", "pull sift" ja "pull fat" functiot laajentaa EQ varioitavuutta. Presence-säätö, master 1 (clean) ja master 2 (boogie)-säädöt "pull bright"-toiminnoilla varustettuna, tarjoavat joustavan pääteasteen hallinnan. "
Näin sanoo nettisivu www.monsteramps.fi, mutta nyt hieman omaa arviota. Mulla on siis tuo 30/60 malli, eli Albert, selvennykseksi. Ylläoleva on perus -Mojiton tekstistä.

1. Vaihdoin Eminencen Commonwealthin 6,5 kg kevyempään Legendiin(15" edelleen) ja sain painon vahvarissa n 24 kilon nurkille, eli kuivan kesän oravakin kantaa jo tuon.
2. Otin alkuperäiset JJ:n 6L6 päättärit pois ja laitoin TADit tilalle ja etupäähän pehmensin 12au7(1.paikka).

Yksi keikka takana ja laitehan on kuuluisa(?) siitä, että et tartte keikalle pedaaleja, soitatpa mitä tahansa. Siitä myöhemmin...
Keikkapaikka isohko työväentalo ja ränttätänttäkeikka. Volyymit masterpuolella 7 ja etusessa jopa 9, boogie kanavassa samat 7 ja etusessa 3 kohdalla. Boosti nostaa sooloissa kymmenkunta desibeliä.
Laitoin rinnalle kuitenkin reenikämpillä käyttämäni Homebrew electronicsin compressorin ja särön, ettei mene reisille.
Homma toimi loistavasti. Kaikenkaikkiaan vahvistin tekee minkä lupaa. Pariin Status Quon biisiin laitoin Homebrewn särön, muutoin laite oli omillaan. Jopa Thorogood soundi slide-kitaralle löytyi boogie kanavasta(LesPaul P-94 mikein). Sooloissa koetin ensin reeniksellä käyttämää Compressoria, mutta ääntä ei lähtenyt yhtään enempää. Kun laitoin Monsterin oman boostin päälle niin volyymitaso nousi riittävästi yli muiden.
Kaiutin oli jo sisään ajettu mikä todisti Legendin loistavuuden. Se on oikeasti hyvä, erotteleva kaiutin kitaravääntöön.
Kaikki namiskuukkelit olivat paikoillaan keikan ajan, eli puhe helposta vahvarista pitää paikkansa. Ainoa pedaali, jota tarvitsen jatkossakin on hyvä delay(Ibanez analog Delay, se isompi).
Parannusehdotuksiakin muutama. Push-Pull kytkimet menevät roudattaessa aina "alas" osuessaan kylkiin, niin olisiko hyvä, jos potikat olisivat ylhäällä tai sitten joutuu käyttämään "maalarinteippi -metodia", johon piirsin asetukset ennen keikkiä.

Aiemmin omistamaani El Matadoriin verrattuna erottelukyky parani, voimasuhde koheni ja kaikenlaiset kaiku/särö/-härpäkkeet jää pois. Voipi olla että sinänsä hyvä el Matador menee nyt myyntitille. Ja sitäkin uskallan kehua kylän parhaaksi 15 wattiseksi(2004, 1. sarjaa).
Täältä lisätietoja laitteeseen; http://www.monsteramps.fi/site/?lan=1&page_id=164
Nyt neljän Monsterin omistaneena uskallan väittää, että on yksi parhaista mitä rahalla saa. Ihan jokainen yksilö.

Lisätty 24.9.2015: Jouduin luopumaan toisesta Monsterista, siis Albertista. Olen satavarma, että jossain välissä kaduttaa. Mutta uusi omistaja on iloinen ;)

Kirjoittanut paakja-c 27.04.2015

            524×840  -  285 kt.


Arvostelu

3,43,43,43,43,4    (13 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Ei kommentteja. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti