Muusikoiden.net
14.12.2018
Akustiset Furch-kitarat | Kohtuuhintaista eurooppalaista huippulaatua jo vuodesta 1981! 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

16.11.2014: Ikea Soundbooth – äänityskoppien a...


Minulla oli tuossa alkukesästä pienoinen ongelma, kun piti nauhoitella levyllinen lauluja. Treeniksellä sattui aina viereiseen koppiin tulemaan joku soitinraiskaaja tai bassonpeukuttaja juuri kun äänitysprosessin sai aluilleen ja kotona taas kolkko koppi kuulosti juuri siltä, kolkolta kopilta. Mitä siis avuksi? Hieman nettiä tutkittuani löytyi portastudio niminen ratkaisu, mutta en ihan raaskinut usean sadan dollarin vermettä tilata, mutta siitä se ajatus kuitenkin lähti syntyi Ikea Soundbooth.

Tarvikkeet:
1 kpl Ikea Döna laatikko tarjouksessa 2,99 ¤ (normaalisti 4,99 )
1 kpl Thomanin T-Akoustikin HILO N40 levy 3,90

Työvälineiksi kelpaa terävät sakset, mitta ja kynä!

Toteutus: Järjstyksellä ei ole tässä kohtaa hirveästi väliä, mutta tuo katto olisi hyvä saada pysymään sivujen varassa ylhäällä, eli minä tein näin. Mittaa ja leikkaa laatikon sisämittojen mukaan katoksi tuleva soiro akustiikkalevyä. Tunge se laatikkoon ja mittaa ja leikkaa tämän jälkeen takaseinä ja sivuseinät laatikon vapaiden mittojen mukaan (katto paikallaan). Mitan voi vetää vaikka senttiä yli niin seinät tukee hyvin tuota kattoa. Jos materiaali riittää, voi toki tehdä lattiankin kokonaisesta palasesta, mutta minä tein sen viimeiseksi kahdesta erillisestä soirosta, koska piuhat piti saada jostain sisään ja se tuntui kätevältä. Minä päädyin siihen, koska käytössä oli suora mikkiteline, että leikkaan reiän pohjaan mistä tulee sisään teline ja piuhat. Minulla sattui olemaan vielä tuollainen telineeseen kiinnitettävä nuottiteline, minkä päälle kyhäelmän sai hyvin mahtumaan.

Kotiin päätin tehdä vielä toisen mukavan limen värisenä ja jätin reiät kokonaan tekemättä, eli ripustan tuon kulmista kattoon ja tuon mikkitelineen sisään edestä. Mikäli se osoittautuu ahtaaksi, pitää miettiä uusi luova ratkaisu. Näitähän voi tehdä useita, ripotella ympäri kämppää ja hoilata missä hyvältä tuntuu.

Takaa heijastuvia ääniä kannattaa miettiä sijoittelussa ja esim. paksut verhot, täysi vaatekaappi tms. auttaa asiaan. Meillä levyä äänitettäessä takana oli takkeja täynnä oleva vaatekaappii ovet levällään.

Sitten se iso kysymys, toimiiko? No kyllä helvetissä toimii. Käykääpä vaikka tutustumassa Seven Againstin Beneath The Shell levyyn ja todetkaa itse. Linkit löytyy mm. www.sevenagainstband.com sivujen kautta tai Facebookista www.facebook.com/sevenagainstband.

Kirjoittanut doggie79 16.11.2014

            640×480  -  100 kt.

640×480  -  90 kt.

484×203  -  18 kt.


Arvostelu

4,84,84,84,84,8    (35 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

timokomulainen: Näppärä idea! Itse tein vähän vastaavanlaisen komeroon (jossa mahtui juuri ja juuri seisomaan), jonka sisäpinnat päällystin Thomannin levyillä. Toimi samaten!
doggie79: Kyllä tuo yllättävän hyvin toimi. Komero olis ihan luxusta, mutta kun ei sellaista ole ni piti vähän luovia. Etuna tässä se, että ton ku taittelee kasaan ni saa kannettua mukanaan ihan minne vaan. Sellainen minijalusta vaan mukaan ni bueno.
fudger: Aikas ässä! Taidanpas kyhätä samanmoisen.
Blake Cale: Awesome!!!
Jkob: Hieno idea. Menee testiin mahdollisimman pian
strat0caster: Cool! Tämä on kyllä hyvä!
neanderthalis: Nokkeluus++
petteri m: Lyhyt teksti ja pelkkää asiaa sekä sitä substanssiva. Tämä varmaan toimisi akkarin äänittämisessäkin pikku huoneessa.
doggie79: Kyllä itsekin meinasin kitaraa kokeilla nauhoittaa ja nyt kun näitä on kaksi ni periaatteessa vois vaikka kokeilla stereonakin.
Wolfheart: Lauluja tulee harvemmin ääniteltyä, mutta tulipa jutun ansiosta tuli tutustuttua tuohon bändiin. Tykästyin erittäin kovasti musiikkiin!
Mindrevolution: Näppärä idea.

Yhteensä 11 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Harjoitustilat ja kotistudiot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti