Muusikoiden.net
18.12.2018
Yli 300 sivua parasta musakamaa 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

01.10.2014: Urkukierrätystä Italialaisittain...


Kaveri luopui rikkonaisesta pyhäinjäännöksestään, 60- luvun putkiurusta. Farfisa Ballata, näinhän sen matka vaan tyylikkäästi hidastuu... olokaapa hyvät;


Farfisa Ballata... Italian rääkyvä putkiurku!
Mieletöntä saada tällainen taideteos lempeän työvalon alle. Tutkimista ja tuumailua, virtalähteen konkat ja jotain tärkeämpää ensimmäisenä vaihtoon. No, johan alkoi sydän sykkimään ja pian se rääkyykin jo!

Soundi on kyllä riipivän hauska ja 50 putkiwattia 2x12" Jenseneistä ei jätä mitään arvailujen varaan. Kaikki keinuvivut piti purkaa ja putsata, rauhaisaa aikaa paloi muutama ilta. Tämän päätteeksi jo kaikki muu toimii, paitsi muutaman koskettimen kontakteissa olisi vielä parin illan työ, mikäli... niin, mikäli osaisin vaan soittaa tällä jotain, niin tekisinhän toki. Mutta, mitäs nyt... tilat ovat vähän kortilla kotimuusikon pajassa?


Pistin myyntiin, 400eur. http://www.mikseri.net/user/AcLaC?image_id=4847530
Laitoin siis koko komeuden huollettuna myyntiin mm. täällä muusikoiden netissä. Pari vakavampaa yhteydenottoa ja se oli siinä. Ei tämä oikein jaksa keräilijöitä innostaa niinkuin esim. Duo, juurikin tämän huonon liikuteltavuuden vuoksi. Hinnat ei niinkään näemmä ole se määräävin tekijä.


Vuosi vielä ja paiskaan sinut...
Kyllä, vuoden yritin päästä tästä kaunottaresta eroon, mutta ei ketään enää tällaiset vanhat rouvat aidosti kiinnosta. Ei muuta, kuin saha käteen ja kovalla kädellä tuohon syväsävyiseen ruskeaan runkoon kiinni. Aluksi vähän säälitti, mutta lopulta kyynisyys voitti ja aloin virittyä vaan miellyttävään lopputulemaan. Ettäkö mihin?


Kyllä, 50 Italian putkiwattia vain minua varten.
Uruissa lepäilee putkietuvahvistin, jousikaiku, 50W putkipääte ja 2 kpl nostalgisia Jensen 12" elementtejä. Otin ne ulos ja uudelleensijoitin urun puuosista synnyttämääni koteloon. Ettenkö sanoisi, niin tällä setillä lähtee uskomattomat jazz ja myös blues- tyyliset irroittelut. Siinä on mulla oikea pyhäinpäivän ratto. Ei mitenkään mukava liikuteltava, vaan yhden huoneen ilo, ihan vain itseäni varten kesytetty Ballatan henki... lämmin ja pehmeä Italian tuuli. http://www.mikseri.net/user/AcLaC?image_id=4847836

Jos soundit kiinnostaa, niin feidasin yhden biisitekeleen miksuusta esiin tällaisen samplen. Huomatkaa, että keskellä pätkää on raakaa mikitettyä tavaraa, väkevää kihinää... http://maihinnousu.net/s/23057


Rungolle uusi elämä... aah!
Loppuelektroniikka, eli äänigeneraattorit, koskettimet ja pedalit rauniosta pihalle ja saha taas laulamaan. Nyt oli hymy herkässä. Tällä iskulla ratkaisen monta ongelmaa, myös tilan konstruktioon ja ergonometriaan liittyvää. Pari lisälevyä, mustaa ja myös nahkaa kehiin. Aah, joitain niin alkukantaista ja perin Italialaista vanhaa henkeä, eleganttia ja virtaviivaista muodon yksinkertaisuutta. Miksaustiskien Lamborghini on syntynyt... tässäpä alustava kuva vielä koekäytössä olevasta versiosta. http://www.mikseri.net/user/AcLaC?image_id=4847840


Voisiko tähän loppukaneettina vielä todeta, että hankala, tilaa vievä huonosti kaupaksi menevä toimiva urku sai arvoisensa elämän. Nojailen pian siihen hellästi lähes päivittäin kotistudiossa ja aina pyhän tullen käännän wanhan "babyn" Italian- putkiin hönkän ja annan Washburnin puoliakustisen hoitaa tunnelman kohdilleen.


Pitkiä pyhiä odotellessa - A Kaljunen

Kirjoittanut AcLAc 01.10.2014

            2404×2171  -  854 kt.

419×640  -  35 kt.

640×480  -  48 kt.


Arvostelu

4,84,84,84,84,8    (12 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

oksatboys: Hieno rojekti, vaikka niiin oli kyllä toi urkukin. Mitä teit muuten urun elektroniikalle? Sen kun vielä koteloisi flightcasehenkisesti, niin siin ois keikka urku! Sellasen saattas joku ostaakkin.
medsta: Forza Italia!!!!!!
AcLAc: Elektroniikka ja mekaniikka on tallessa, mutta kaapelointi entinen. Ei riittänyt inspiraatio moisen suunniteluun ja rakentamiseen. Ruma ja painava siitä olisi tullut. Otin samplet talteen ja melko hyvät Ballata- mallinnokset ovat kuitenkin saatavilla.
deeaa: Upea systeemi!
stratobuster: No nyt! Kaunista.
Melik: huh! voiko tota stygeä kuulla jossain?
AcLAc: Joo, pistin linkin tuonne artikkeliin... olisihan se pitänyt heti ymmärtää :)
ElectroHarmonix: Aika makee teos. Oli pakko tsekata tarkemmin, kun alkuperäinen olomuoto näytti erehdyttävästi samanlaiselta vanhalta hammondilta, mikä on ollu kans jouten noin 15 vuotta.

Yhteensä 8 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Elektroniikka ja soitinrakennus

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti