Muusikoiden.net
11.07.2020
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

26.06.2014: Artur U & New city limits, Espan lava 26...


Esiintymistä oli siunattu kolealla ja pilvisellä säällä. Varsinaisia katsojia istui penkeillä vain kourallinen, joskin ohikulkijoita seisahteli myös joskin verran, ja jotkut vilukissat olivat hakeutunet kappelin suojiin. Yleisö oli keski-ikäistä, ja suurin osa ei ilmeisestikään ollut hakeutunut paikalle nimenomaan bändiä katsomaan. Yleisön aplodit ja reagointi olivat vaisut, mutta tuskin tämä sakki olisi kovin paljoa reagoinut, vaikka olisi pommi pudonnut viereen. Kaiken lisäksi alussa on jotain soittoa viivästyttäviä ongelmia bändin miksauksen kanssa.

Soittamassa olivat rumpali, basisti, kiipparisti ja erikoisuutena pedal steel kitaristi, joka myös lauloi naisvokalistin kera. Kitaristi vaikutti olevan yhtyeen voimahahmo ja spiikkaaja. Jostain syystä hän riisui takkinsa ja esiintyi yläruuumis paljaana keikan loppuosan. Ketään teinityttöjä ei ollut kuitenkaan kirkumassa tai sitten heebon riittämätön ylävartalon bodaus ei muuten herättänyt kenenkään kiinnnostusta. Melkoinen saavutus kuitenkin, kun itselläni oli kylmä paljon runsaammasta pukeutumisesta huolimatta. Yhtyeen sivuilla esitelty saksofonisti puuttui kokonaan.

Yhtye esittää itsensä indie tai alternative rock yhtyeenä. Vaikutteita oli ainakin post punk genrestä ja progesta. Toistoa käytettiin paljon ja välillä päästiin transsin omaiseen hypnoottiseen ilmaisuun vaikuttavine äänivalleineen, joihin mukavasti kontribuoi kosketinsoittaja. Yhtye soi hyvin yhteen, harjoiteltu oli ja yritystä oli. Laulajat lauloivat lähinnä unisonossa, ja hyvältä se kuulosti. Miksauksessa sointi välillä jonkin verran puuroutui ja erityisesti steel kitarasta oli vaikea ajoittain saada selvää. Yhtyeen sivuilla oleva (studio)musiikki kuulostaa tasapainoisemmalta ja paremmin miksatulta kuin tämä live-esitys. Ehkä sooloilua (joka oli varsin vähäistä) voisi jakaa myös kosketinsoittajalle. Säveltäminen on tiedetysti aina vaikeampaa kuin soittaminen, eivätkä biisit tarttuneet hyvin korvaan ainakaan ensi kuuleman jälkeen. Dynamiikan vaihtelua voisi myös harrastaa enemmän. Jotain cover-biisejäkin voisi keikkaan sisällyttää (itse en sellaisia tunnistanut). Ainakin keskinkertaisuuden suon yläpuolella oltiin.

Kirjoittanut Joosef 26.06.2014


Arvostelu

2,22,22,22,22,2    (11 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Ei kommentteja. Lisää kommentti!

Artikkelit: Keikkatunnelmat

Tulostettava versio

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

 Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti