Muusikoiden.net
12.12.2018
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

04.02.2014: Harley Benton Beatbass VS Vintage Series


Moi,

enpä ole hetkeen kirjoitellut tänne, mutta nyt ajattelin jakaa kokemukset otsikon mukaisesta soittimesta.

http://www.thomann.de/fi/harley_benton_beatbass.htm

Hintahan tuolla oli 129,- (itse asiassa hinta oli näköjään noussut 138,-:aan sen jälkeen kun ostin tuon), joka ei nyt ihan kauheasti anna odottaa, mutta onneksi olen ennakkoluuloton, enkä anna halvan hinnan häiritä - no se ehkä häiritsee hieman, että soitin on tehty kiinalassa ja aina tulee mieleen ne pienet kätöset, jotka nälkäpalkalla näpertää.

Taustoista hieman, että HB:t tehdään korealaisen yrityksen (Saein) kiinalaisella tehtaalla Gaomi Cityssä, samassa missä Ibanezit ja Epiphonetkin ja monet muutkin väkerretään. Eli jos ihan tarkkoja ollaan niin kyseessä on siis korealais-kiinalainen tuote.

Soitin on julmetun kevyt, koska on lyhytskaalainen (n. 30") ja onttorunkoinen. Painoa on varmaan puolet ns. normibassosta. Sen osalta soitin on erityisen mukava roikotella kaulassa vaikka koko päivän.

Halpaan hintaansa nähden soittimen viimeistely (maali / lakka / bindaukset) on yllättävän siisti. Olen nähnyt paljon huonompiakin paljon kalliimmissa soittimissa.

Soittimen kuvat Thomannin sivuilla eivät ihan pidä paikkaansa värien osalta, esim. rungon kyljet ja kaula eivät ole sunburstia, vaan yhtenäistä samaa väriä kuin burstin tumma väri, kuten oheisissa kuvissa näkyy.

Viimeistelyn heikoin kohta on nauhat, joiden päät on käytännössä jätetty viimeistelyhiontaa vaille. Tämä on ikävä juttu, koska terävät reunat (ovat siis todella terävät) käyttännössä repivät nahan etusormen sivusta. Soitin oli tämän osalta lähes soittokelvoton. Onneksi tuo on helposti korjattavissa - jos on yhtään DIY henkinen.

Virityskoneisto on yllättävän laadukkaan tuntuinen - ei klinksu, lonksu ja pitävät vireen hyvin. Ei valittamista.

Silta on irtoinainen, joten jos meinaa säädellä tai vaihtaa kieliä (muutoin kuin yksi kerrallaan), kannattaa merkitä vaikka maalarinteipillä sillan paikka, muuten menee viritysmittailuksi.

Kaula on hyvän tuntuinen ja suora (pieni relief, mikä pitääkin olla), satulassa pientä hiomisvaraa, omaan makuun hieman korkealla kielten lähtötaso, mutta sama juttu on ollut monessa muussakin soittimessani.

Akustisesti soitin on kovaäänisempi kuin umpirunkoiset ja soundi on voimakkaasti "kotelomainen".

Vahvistettuna soundi on "hauska". Tämä menee sitten mielipideosastolle, mutta omasta mielestäni soundi on erikoinen ja hyvin esiintuleva. En osaa oikein lokeroida tuota mihinkään, mutta paikkansa tällekin soundille varmasti on. Johtuu varmaan pitkälti pienestä, ontosta rungosta.

Elektroniikan laadusta en osaa sanoa paljoa, mikit toimii eivätkä juurikaan humise. Yllättävän vähän ylimääräisiä ääniä. Ainoa mikä ei toiminut tässä on rhythm / solo -kytkin, jossa solo-asennossa pitäisi speksien mukaan tulla kovempi ääni. Omassa yksilössäni kytkimellä ei ole mitään vaikutusta mihinkään suuntaan.

Soittmessa ei ole Tone-potikoita. Kummallekin mikille on oma volume ja sitten kytkin päällä/pois - eli mute per mikki.

Yhteenvetona tästä voisi sanoa, että hintaansa nähden tämä on kohtalaisen hyvin tehty soitin noita nauhaongelmia lukuun ottamatta. Tämä voi tietysti olla yksilöongelmakin ja jonkun toisen vastaavassa saattavat nauhat olla paremmin viimeistelty. Nuo nauhat kun hoitaa kuntoon, tämä on ihan kelpo peli.

Ja tietysti kun muistaa sen, että tämän soittimien esikuva, jolla McCartney vieläkin soittelee, oli aikoinaan (kun herra sen hankki) kaikista halvoista bassoista se kaikkein halvin. Ja tämä on nyt esikuvansa kaikista halvoista kopioista se kaikkein halvin. Se jos jokin, on mielestäni Rock.

Kirjoittanut trackson 04.02.2014

            3264×2448  -  816 kt.

3264×2448  -  834 kt.

3264×2448  -  746 kt.


Arvostelu

3,83,83,83,83,8    (13 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Euphonium: Itselläni on Epiphonen Viola bass, josta olen tykännyt. Tulee mieleeni, kun sekin on tehty Kiinassa, kuinka pitkälle se on sama soitin. Ainakin nauhojen viimeistely on omassani parempi, kuin mitä tuosta saa kuva ja säätimet on erilaiset.
Kefiiri: Asiallinen ja sujuvasti kirjoitettu juttu.
trackson: Näyttäisi olevan aika paljon eroa Epiphoneen. Epi on kokonaan vaahteraa, HB:ssa vaahterkaula, -kansi ja lehmus kyljet ja pohja. Mensuurikin eroaa jonkun verran. Ja sitten tietysti nuo kontrollit ovat erilaiset
edem: Vintagesoundia haluavalle tulee oikein hyvä, kun laittaa nylonwound-kielet tai flatwoundit. Mulla on Höfnerin halvin versio, jonka käytettynä hommasin ja on tosi hyvä. Aikasemmin oli myös HB, joka oli laadukas, mutta jostain syystä myin sen pois.
oksatboys: Aivan kauhee gas tuli kyseiseen bassoon :D

Yhteensä 5 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti