Muusikoiden.net
20.11.2018
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

31.10.2005: Marshall Jcm2000dsl100


Eli Marshallin uudempaa Jcm- putkisarjaa edustaa tämä 100-wattinen Dsl (double super lead). Vahvistimessa on kaksi kanavaa, joissa kummassakin on kaksi moodia, cleanilla crunch, ja od:llä enemmän/vähemmän särkijää. Näitä kun vielä pääsisi footswitchillä vaihtamaan. Erona Triple Super Leadiin mainittakoon muun muassa Tsl:n kolme kanavaa ja kaksi efektilooppia. Eli luuppeja on Dsl:ssä vain yksi, tosin itseäni tuo tuskin tulee koskaan pahemmin häiritsemään. Ääntä lähtee todella paljon, kotikäyttöön armottomasti liikaa. Kuitenkin puhdas kanava kysyy tehoa, sitä saa normaali bänditreeneissä pitää aika lujalla, hönkää jääden silti reilusti reserviin.
Puhdas osasto kuulostaa todella hyvältä, miltei yhtä täyteläiseltä kun parhaimmissa kuulemissani Fendereissä. Myös Crunch-mode on loistava, melko kevyestä jo käypään rokkirosoon. Molemmille kanaville on oma kaiku, eq on yhteinen. Särökanava on tuttua aikaisemmista Jcm-marsuista, joten Marshall-miehet eivät kohtaa sillä osastolla ikäviä yllätyksiä. Aivan niin metalliin ei päästä kuin esim 5150, mutta minulle riittää rankimpaankin musiikkiin, täysillä gaineilla tämäkin ajaa jo aika mössölle kitaran kuin kitaran. Itselläni oli ibanez smash box, minkä myin koettuani sen tarpeettomaksi. Enimmillä gaineilla kitarani (fender strat japani, tallassa jb jr pikkuhumppari) ei ole parhaimmillaan, soundista tulee aika tukkoinen. Mutta overdrive 1 ja gain kello kolmessa on melko hyvä yleisasetus niin leadiin kuin komppiinkin, rankempaa soundia etsittäessä. Les Paulilla päästään tarvittaessa melko lähelle Gary Moorea ja Slashia. Mielestäni vahvistin soveltuu melko monipuolisesti ja mutkatta moniin musiikkimenoihin, Heavy, Rock ja Blues -akselille ainakin. 1/3 avoimella 2x12 kaapilla (v30 ja heritage elementit) soundi on kevyempi ja heleämpi, joskaan ei niin \"tiukka\" ja \"jämäkkä\" kuin suljetussa 4x12ssa. Puolensa kummassakin. Itse maksoin käytetystä nupista ja uudesta kaapista yhteensä 1480 euroa Malmin Dlx:ssä kesällä 2003, mitä pidän kohtuullisena. Yleis-kouluarvosanaksi annettakoon 9-.

+ Hinta (verratuna esim. Mesaan)
+ Monipuolisuus varauksin
+ Soundi

- Yhteinen eq kanaville
- Vain yksi efektilooppi
- Crunchia ei saa jalkakytkimestä päälle

Kirjoittanut hjukke 02.11.2003

            800×600  -  52 kt.


Arvostelu

3,03,03,03,03,0    (5 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

hjukke: Mikäköhän tässä nyt ihmisiä oikein ärsyttää..
rap1ds: hohoo... mitenkäs on noissa marsuissa tuo luotettavuus ;)
Peter Gunn: hjukke: Ne on vaan kateellisia.
hjukke: Veistelin hieman lisää.
hjukke: Ja pelaa muuten Lespalla kivasti!
Wahi: HOHOO Plussaa apinasta!
simosiili: joo täähän on sama ku mesat?? ei nyt mikää erikoine arvostelu
hjukke: Ainoa viittaus mesaan on tuo hinta, uusi dual rectifier esim. maksaa 2x tuon dsl:n hinnan tällä hetkellä. Muuhun en ota kantaa vaikka Dualilla olen jonkun verran soitellutkin.
Miikathebest: Huomaa classic gain -kanavan moodien äänenvoimakkuuserot. Niiden takia pedaalilla vaihtaminen olisi varsin turhaa.
hjukke: Totta toisaalta tuokin.
InYourFace90: Eikös DSL tarkoita Dual Super Lead? Kunhan ajankuluksi pilkkua nussin.
hjukke: Nussi vaan, double super lead.
hjukke: jaa no omassa lukee double..
pulliha: On muuten Dual Super Lead ;) muuten hyvä artikkeli

Yhteensä 14 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti