Muusikoiden.net
09.12.2018
Gibson Megakiertue | Esillä vuoden 2019 Gibson-uutuudet sekä paljon muuta! 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

03.01.2014: Fender Visitor Center


Vietimme vaimoni kanssa kolme viikkoa Kaliforniassa heinäkuussa 2013. Matka alkoi San Diegosta, josta parin viikon kuluessa ajettiin mm. Los Angelesin, Santa Barbaran ja Montereyn kautta San Franciscoon. Paljon nähtäväähän reissulla oli, mutta kyllä yksi ehdottomista kohokohdista minulle oli Fender Visitor Center Coronassa.

Fender Visitor Center on vuonna 2011 Fenderin tehtaiden yhteyteen avattu näyttelytila. Visitor Centerissä voi luoda katsauksen yhtiön historiaan ja esillä on tietenkin läjäpäin kitaroita, vahvistimia ja muuta härpäkettä. Päänäyttelytilassa seinillä roikkuu Fenderin artistimallien koko kirjo ja tv-näytöillä pyörii konserttivideoita. Meininki on siis vähän kuin Hard Rock Caféssa, tosin potenssiin sata ja täällä mitä tahansa soitinta voi vapaasti testata. Visitor Centerissä on lisäksi vaihtuvia näyttelyitä. Vierailumme aikaan esillä oli Jimi Hendrix -näyttely, jonka olisi pitänyt päättyä jo toukokuussa, mutta onneksemme näyttelyn kestoa oli pidennetty.

Sivummalla on Amp Room, josta löytyy koko Fenderin vahvistinmallisto sekä seinä täynnä kitaroita. Täällä voi siis vapaasti jammailla, tosin seinällä oleva kyltti muistuttaa "NO STAIRWAY TO HEAVEN". Täällä tuli testattua oikein kivaa Machete -putkikomboa ja pienet bluesjamitkin sain aikaiseksi parin muun soittajan kanssa.

Tehdaskierros alkoi sopivasti pian saapumisemme jälkeen, eikä pääsymaksukaan ollut paha ($10). Kierros kesti noin tunnin ajan ja olihan se upea. Hämmästyttävää, kuinka paljon käsityötä valmistusprosessiin vielä tänäkin päivänä mahtuu. Kierroksella nähtiin mm. itsensä Leo Fenderin hankkimia ja vielä tänäpäivänä käytössä olevia työstökoneita sekä kuivumisvaiheessa katossa kulkevia kitaran runkoja (tuttu näky mm. SRV:n Little Wing -musiikkivideosta). Kaikki työntekijät vaikuttivat olevan meksikolaisia. Mieleen jäi yksi heistä, kaveri joka muotoili bodyja hiomakoneen ääressä. Mies näytti tekevän hommaa silmämääräisesti, mutta oppaan mukaan bodyt ovat prikulleen identtisiä. Oppaana muuten toimi tuo Dave Brown, joka esiintyy linkkaamassani videossa.

Tehdaskierroksen lopussa vierailtiin Custom Shop -osastolla, jossa rokkistaran elkein meille esittäytyi osaston amerikkalaiset työntekijät. Meininki oli kuin American Chopper -sarjasta. Custom -kitarat olivat tietenkin aivan uskomattoman makeita. En tiedä kenelle olivat menossa, mutta yksi kundeista sanoi oppaalle "Show them the Pino Palladino bass".

Tehdaskierroksen jälkeen kierreltiin vielä itse Visitor Centerissä ja tietenkin Gift Shopissa, josta mukaan lähti pari t-paitaa. Olisihan tuonne voinut jäädä vielä tuntikausiksi, mutta lähdettiin juuri sopivasti ennenkuin vaimo olisi tylsistynyt kuoliaaksi ;) . No ei, kyllä rouvakin viihtyi vaikkei kitaristi olekaan. Upea paikka ja hieno kokemus. Suosittelen kaikille, jotka ovat lähdössä reissuun lähistölle ja keitä kitarat vähääkään kiinnostavat. Esim. Los Angelesista matkaa Coronaan on vain n. 50 mailia.

Fender Visitor Center
301 Cessna Circle
Corona, CA

http://www.fender.com/visitor-center/
http://www.youtube.com/watch?v=B3z-Ub4mPK0

Kirjoittanut Bowie88 03.01.2014

            428×274  -  79 kt.

540×720  -  66 kt.

720×540  -  42 kt.


Arvostelu

4,34,34,34,34,3    (21 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

vesa_turp: Jos ne on ryhtyny väsäämään mexican stratoja usa:n puolella ;)
Sir Jamalot: Holy smoke batman! Kyllä määgi tuolla vaikka vaimo olis mukana. Kiitos artikkelista.

Yhteensä 2 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Elektroniikka ja soitinrakennus

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti