Muusikoiden.net
10.12.2018
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

10.11.2013: Huson pedaalilauta


Suu vaahdossa oon katellu muiden pedalboard -artikkeleita ja innostuin sitten itsekkin listaamaan aarteeni tänne. Pedaalit on lueteltu siinä järjestyksessä jossa sattuvat signaalin tielle.

BD-2
Hyvä tukevasoundinen särö jota tulee käytettyä enemmänkin buusterina pienellä rosolla. Tone nupikka ei vaikuta soundiin tarpeeksi (ei juuri lainkaan). Tästä irtoaa tarvittaessa myös yllättävän paljon säröä. Taisi olla ensimmäinen ostamani pedaali.

Dunlop CB 535q wah
Ainoa wahi jota olen käyttänyt, enkä keksi syytä vaihtaa. Hyvät säätömahdollisuudet. Kerran oli jotain kosketushäikkää joka katosi kun avasin ja putsasin laitteen. Tältä wahin pitää kuulostaa.

Polytune Mini
Tätä ei voi ylistää kylliksi. Nopea ku mikä ja näkyvä näyttö. Toimii ainoastaan verkkovirralla. Ei paikkaa patterille. Erittäin pienikokoinen. Paras.

BOSS DS-2
Hyvä teräväsoundinen särö. Mukavan pureskeleva soundi kompatessa. Yksinään tätä on tullu käytettyä tosi vähän. Tykkään käyttää Big Muffin kaverina jolloin muffillakin palm mutet kuulostavat ryhdikkäämmiltä. Remote-toimintoa ei ole tullut käytettyä.

ZVEX Fuzz Factory Vexter
Epäkäsinmaalattu versio. Tästä saa ulos kaikkea mahdollista aina c64-henkisiin fuzz soundeihin asti. Miinuksena pidän alapään puutetta. Tämäkin toimii hyvin Big Muffin kanssa. Käytän Muffin kanssa etenkin jos haluan muffsoundiin "bittimeininkiä". Onneksi tästä saa nykyään Fat-versiota. Jos siinä olisi jo enemmän pohjaa. Joku kaunis päivä korvaan tämän Woolly Mammothilla.

Sovtek Small Stone phaser
Erittäin miellyttävä phaser soundi. Kaksi syvyysvaihtoehtoa joista tulee käytettyä vain maltillisempaa vaihtoehtoa. Toinen asento muljuu jo liikaa tai sanotaanko väärällä tavalla omaan makuuni. Tämä phaser toimii mielestäni hienoiten humbucker-mikkien kanssa jolloin efekti on erityisen runsas ja korvahöntyviä paijaileva. Upea niin cleanilla kuin kunnon särölläkin. Rate säätö kattaa kaikki tarpeeni.

Sovtek Big Muff V7
Tämä on aarteeni. Ei ihme että tätä soundia monet valmistajat jäljittelevät. Tosi paksu ja omaleimainen soundi. Niin lämpöinen ja pahvinen. Tone säätö toimii hyvin ja itselle käyttökelpoista aluetta on melkein koko säätövara. Kaiken hienouden lisäksi tämä on näyttävän kokoinen ja helposti tallattava.

EHX Small Clone chorus
Hieno vetinen chorus. En keksi mitään huonoa sanottavaa sillä tältähän choruksen pitää kuulostaa. Tässäkin on kaksi eri syvyysvaihtoehtoa. Tykkään uiskennella isommassa aallokossa.

Artec Analog Delay
Köyhän miehen analogikaiku. Ajaa asiansa ja tällä on mukava tehdä avaruussoundeja. Välillä olen pohtinut jotain digitaalikaikua tämän tilalle jotta saisi pidempää ja monipuolisempaa kaikumaailmaa. Mutta tässä on kyllä hintalaatusuhde kohdallaan. Maksoin uudesta alle kolmekymppiä. Ajaa asiansa mainiosti eikä muuta soundia.

Vahvistimena on Yamaha G50-112 transistorivahvistin. Tästä irtoaa järkyttävät volyymit. Painaa rutosti. Valmistettu kultaisella 80-luvulla.

Kirjoittanut Huso 10.11.2013

            2000×1500  -  1465 kt.

960×720  -  83 kt.


Arvostelu

3,13,13,13,13,1    (8 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

calenture: efektit ehkä asiallisia, mutta toi f.....g styrkkari..!!
Ippei: Mitä vikaa vahvistimessa? Yamaha ei pamaha. Ihan päteviä vahvistimia Yamaha on tehnyt. Nopeasti luettava ja selkeä listaus!
JaaGeRMaisTeR: Itelle nappas silmään tuollanen tuosta polytunesta. Toimii vain dc:llä? Toimiiko nuo loput Ac:llakin? Asiaan: Hyvä ja selkeä listaus. Kiva tutkailla mitä muiden laudoista löytyykään.
Diabolicum: miksi monella on tuo virimittari tuolla ketjun keskellä? Itsellä ketjussa ekana jolloin vs-s toimii myös mutena koko ketjulle.
Huso: Ite tykkään kovasti tosta Yamahasta. Mukavasti toimii pedaalien kanssa. Ei oo tullu ikinä kokeiltua mitään kunnon putkivahvareita ja ois tietty ihan kiva kokeilla miltä lauta kuulostais moisella.. Viritin mutettaa hyvin koko ketjun tostakin paikasta :)
edenbeast: Ei kai tuossa vahvistimessa ole vikaa. Ei putkivahvistin tarkoita automaattista autuutta.
calenture: kyllä tarkoittaa..... VS. trankku ei tarkoita soundillisesti mitään! Kannattaa jätkät kokeilla..laatu merkkejä tietenkin :)
edenbeast: Ei tarkoita :)
wildcat: Hra calenturan mielipiteissä kuuluu kokemattomuuden syvä rinta-ääni. Ko.Jammun malli on sitä kunnon 80-luv.erilliskomponenttitekniikkaa ja löytyy mm.fettejä kytkennästä. Soundi on dynaaminen ja lämmin, 10 x parempi kuin nykyiset halpisputkicombot !!!
Huso: Lisäsinpä vielä kuvan tuosta Yamahan kaunokaisesta. Yhdyn wildcatin soundiarvioon!
edenbeast: Komea on. Kelpais miullekin. Trankuissa on paljon loistopelejä. Niiden aliarvostus on turhaa.

Yhteensä 11 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Omat soittokamat

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti