Muusikoiden.net
14.12.2018
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

04.02.2007: Morgan ST-280 Stratocaster


Kyseessä on Koreassa norjalaiselle Morgan Instruments yhtiölle valmistettu kitara. Käsittääkseni näitä myydään vain Skandinaviassa.

Kitaran speksit ovat seuraavat:
Runko 3-osainen (tai oikeastaan 2,1 osainen kun yksi siivu on hyvin pieni kaistale reunassa), saarnia. 2-osainen vaahterakaula (muuten yhdestä osasta, mutta vaahteraotelauta näyttäisi olevan erillinen siivu), otelauta on selvästi Fenderin stratoja litteämpi, radius on jotain 10-12\" luokkaa. Kaula on keskipaksuinen, samaa kaliiperia kuin monet Fenderin stratot. Kitarassa on vintagehenkiset nauhat, hyvin viimeistellyt. Satula näyttäisi olevan muovia ja on ihan hyvin tehty, mutta päätin vaihtaa sen ja kielenohjaimet kuitenkin Graphtechin kamaan.

Hardwarepuolella perinteinen stratomeinkinki: perinnevibratalla, pleksiin asennetut 3 yksikelaista mikkiä, yksi volume, kaksi tonea, 5-asentoinen kytkin. Virittimet vaikuttavat ulkoisesti, tuntumaltaan ja toimivuudeltaan samanlaisilta kuin Gotohit, mutta lienevät kopiot. Mitään valitettavaa en niistä ole löytänyt, pidän virittimistä itseasiassa enemmän kuin pienemmillä välityksillä varustetuista Gotoheista, jotka minulla on G&L Legacy stratossani.

Soundipuolella ollaan myöskin perinteisellä stratolinjalla, mitään jytysoundista hevirokkikeppiä on turha odottaa, soitin on mielestäni enemmänkin kotonaan bluesin, kantrin tai \"vanhemman\" rokin (ala Dire Straits, Eagles, Hendrix jne.) puolella. Mikit ovat mielestäni oikein hyväsoundiset, löytyy twangia, erottelevuutta ja yleisesti ottaen hyvää soundia. En koe lainkaan tarpeelliseksi vaihtaa näitä Duncanin tai muun valmistajan mikkeihin.

Morganin stratot tuntuvat olevan erittäin hyviä kokonaisuuksia. Näissä ei tunnu olevan halvoissa kitaroissa yleensä esiintyviä ongelmia, kuten kehnoja mikkejä, kännissä tehtyjä kaulan liitoksia, huonosti viimeisteltyjä nauhoja jne.

Suosittelen kokeilemaan, jos stratosoundille on käyttöä, mutta budjetti ei kestä jenkki- tai japsi-Fenderia.

EDIT: Pieniä muutoksia pidemmän käyttökokemuksen pohjalta.

Kirjoittanut LaXu 28.10.2003

            640×266  -  125 kt.


Arvostelu

4,04,04,04,04,0    (1 arvostelija)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Juutas: Mistäs noita saa ja mihin hintaan? On meinaan pirun nätti kitara halpisstratoksi...
Cort87: Olen nähnyt ainakin yhden tuolla Seinäjoen Musiikki Järvenpäässä. Hyvä kitara oli. Arvostelusi osui nappiin.
drvulter: Joskus puol vuotta sitten tollasnen oli Espoon Musiikissa
LaXu: Jep, Espoon Musiikista niitä ainakin saa.
Chieftain: Minkähän hintainen tuo mahtaa olla? Aivan helvetin nätti.

Yhteensä 5 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti