Muusikoiden.net
14.12.2018
R-JAM Group Oy | Italia Guitars | Demokitaroita myynnissä 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

03.08.2013: Kramer Focus 6000 entisöinti/muokkaus


Taustatietoa:
Valmistettu Japanissa 1986 ESP:n tehtaalla(vaikka onkin USA kaulalevyllä), tehty halvemmaksi vastineeksi USA Pacer Custom I mallille. Seymour Duncan mikrofonit(HSS) + kaikille mikrofoneille omat on/off katkaisimet ja yksi volumepotikka. Floyd Rose talla. Gotoh virittimet.

Alkutilanne:
Ostin vuosia sitten tämän kitaran + kovalaukun täältä muusikoiden netin kautta. Hinta taisi olla posteineen 220 ¤. Kitara ei ollut soittokunnossa vaikka piti olla, nauhat olivat aika loppu. Mulkku Turkulainen kusetti ! No joka tapauksessa ostin kitaran kuitenkin rakentelu ja muokkausaihioksi, kun tiesin sen olevan kuitenkin kohtuulisen laadukkaista osista ja puista tehty.

Muokkaus ja rakentelu:
Viisi vuotta sitten olin Käsi- ja taideteollisessa oppilaitoksessa Artesaanikoulutuksessa metallipuolella. Sain puupuolella opiskelleen kaverin siklaamaan maalit pois bodysta, kun tarkoitus oli tehdä alunperin pelkällä kirkkaalla OsmoColorilla pinnoitettu body. Näin tapahtuikin silloin. Body oli mahonkia, jossa kummallakin puolella ohuet ameriikanleppä viilut(valitettavasti en löytänyt tähän hätään valokuvia). Saksan E-baysta löysin vanhan ESP:n varaosakaulan 120 ¤, jossa dotsit kummalakin puolella kaulaa. Kaula oli uudelleen nauhoitettu ja laadukas, hieman paksumpi/pyöreämpi kun nykyiset litteät ESP tikkukaulat. Vanhat osat: kaulan, floikan ja mikit möin eteenpäin.

Nykyiset osat:
-ESP varaosakaula 1980 luvulta
-musta Schaller floikka ja lukkosatula
-Gotoh virittemet
-mikit: SD Dimebucker, ESP the Junior + BKP the Sinner singlecoilit
-elektroniikka luukut + kaulansäätö ruuvin suoja alumiinia
Alkuperäisetä kitarasta ei ole jäljellä kun body + kaulalevy ja mikkien on/off switchit.

Näillä osilla ja viimeistelyllä mentiin viimevuoteen asti, kun päätin modata bodya ja lapaa uuteen uskoon. Tahdoin hieman "road wornimman" lookin, joka kuluessaan ja kolhiintuessaan näyttäisi vieläkin paremmalta.

Nykyinen viimeistely:
Hioin ohuet leppäviilut pois bodystä että sain puhtaan mahongin esille. Tein bodyn reunoihin pientä viistettä, että sain sen näyttämään hieman hoikemmalta. Näissä malleissahan on bodynsarvet Jenkkimalleihin verratuna hieman pitemmät. Pinnoitin etupuolen OsmoColorin Eeben puusävyllä että sain hieman tummemman sävyn. Kiilloitin bodya hieman muistuttamaan reilusti road worn pintaa ja puuvahaa useampi kerros pintaan. Kaulan lapaan tein myös pienet viisteet, sekä lievän krakelointi maalauksen. Krakeloinnin sain aikaan helpoimalla tavalla jonka tiesin: Reilukerros spraymustaa ja heti perään spraylakkaa, joka nopeammin kuivuessaan rypistää pinnan. Jaloviina messinki/hopea tähtilogon olin tehnyt jo aiemmin, ne olen tehnyt myös kaikkiin muihinkin kitaroihini.

Lopputulos:
Nyt olen nykyiseen kitaran ulkonäköön kohtuullisen tyytyväinen, ainahan body näyttäisi paremmalta, jos se olisi yhdestäkappaleesta, mutta näillehän ei voi mitään. Soinnillisestihän kitara on hyvä: resonoi mukavasti kun paksukerros maalia ja lakkaa pois, sekä soi avoimesti. Mielestäni valitsemani mikit toimivat loistavasti hevin soittoon. Tallassa Dimebuckerissa riittää tehoa ja erottavuutta hyvin mahonkibodyyn. Kaulassa Sinner on pehmeäsoundinen ja tehoa/erottuvuutta riittää mukavasti sooloihin sekä yllättäen soi myös loistavasti akustisesti, vaikka onkin kovalla outputilla. Pienitehoisella ESP mikillä voi sitten soitella popit ja muut, vaikka sitä tulee harvoin käytettyä. Enemmän se on siinä vaan mikkikolon täytteenä.

Kulut(laskettu realistisillä Muusikoiden.net myyntihinnoilla):
-mikit: 60/10/40= 110 ¤
-floikka ja lukkosatula 120 ¤
-kaula 120 ¤
-body 100 ¤
-virittimet 30 ¤
-käsintehdyt: hopea/messinkikoriste + alumiini elektroniikkasuojalevyt 50 ¤
-elektroniikka 20 ¤
-------------------------------
yhteensä 550 ¤ + työt

Säädöt:
-d-vire
-kielet: D'addario EJ21(012-052)
-Kielten korkeus: 12. nauhalta kielten alaosaan: E 1,6 mm/e 1,4 mm
-relief 7. nauhalta noin 0.3-0.4

Nyt kasaamisen jälkeen viikon soitelleena ja säädöt kohdilleen saaneena, sanoisin että hyvin soiva peli, loistavasti vireen pitävä ja muutenkin luotettavan tuntuinen keppi. Ulkonäköhän jakaa varmasti mielipiteitä, pää-asia että itse pidän siitä ja sain yhden luottopelin taas takaisin käyttöön. Mukava ja antoisa harrastushan tämä kitaroidenmuokkailu on, vaikkakin rahalliseti ja ajallisesti tässä ei mitään järkeä olekkaan. :)

Edit. 16.9.2013
Lisäsin tonenpotikan konehuoneeseen kun en hennonut porata reikää. Selkeä headroomin lisäys.
Myös floikan plokkasin perinteisellä puupalikalla ja laitoin muutamalla liimatipalla kiinni. Ei ollut käyttöä floikalle, sustaini parani selvästi. Tarvittaessa plokkaus helppo ja nopea poistaa.

Aloin kokeilemaan ferrokloridilla metalliosien vanhentamista. Lähinnä mielessä on kromattujen virittimien, kieltenohjaimen, kaulalevyn ja ruuvien vanhentaminen. Kokeeksi vanhensin ensin kieltenohjaimen ja sen ruuvit. Muut osat myöhemmin seuraavan kieltenvaihdon yhteydessä.

Muita töitäni löytyy tuolta jos kiinnostaa:
http://mako.suntuubi.com

Kirjoittanut RAUMALA 03.08.2013

            1000×377  -  295 kt.

1000×390  -  265 kt.

1000×750  -  668 kt.


Arvostelu

3,53,53,53,53,5    (15 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

apache77: tohon ku laittas vielä vintage floikan, ai et ois komia
Blake Cale: lavan crackle aivan mahtava!

Yhteensä 2 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Elektroniikka ja soitinrakennus

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti