Muusikoiden.net
19.03.2024
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

24.07.2013: Behringer Virtube VT100FXH


Tervehdys!
Kyseisessä artikkelissa tarkastetaan yllämainitun nupin ominaisuuksia sekä hyviä ja huonoja puolia.

-Speksit
Behringer VT100FXH-nuppi painaa noin 14,5 kg, mutta kevyestä painosta huolimatta tarjoaa käyttäjille huimasti ominaisuuksia. Nupista löytyy kaksi kanavaa, Overdrive ja Clean. Clean-kanava sisältää tämän lisäksi Crunch-ominaisuuden, jolla voidaan saavuttaa perinteista rokkirosoa. Overdrive-kanava puolestaan sopii hyvin hevimättöön sekä yleisesti ottaen raskaampaan musiikkiin.
Nupin takapaneelista löytyy jalkakytkimen sisääntulo, fx looppi sekä kaiutinuloslähdöt. Nuppi työntää ulos 100 wattia 4 ohmin vastuksella.
Seuraavaksi käydään läpi kanavia.

-Clean-kanava
Perushyvä clean-kanava, soundi vaihtelee fenderimaisen kirkkaasta bassopitoisempaan. Crunch-ominaisuuden avulla päästään 60-70-luvun rokin äänimaailmaan/blues-jazzi-meininkiin.

-Overdrive-kanava
Kyseinen kanava on tämän laitteen helmi. Löytyy kaksi säröasetusta: OD-1 ja OD-2. Soundimaailma vaihtelee hardrockista(OD-1) hevimättöön aina extrememetalliin asti(OD-2). VCT-ominaisuus parantaa huomattavasti särön laatua ja paksuntaa sitä lisäen samalla lämpöä,jolloin soundi alkaa muistuttamaan putkivahvistimen äänimaailmaa. Tubescreamirilla tai Bad Monkeylla buustaminen parantaa lopputulosta entistä enemmän.

-VTC-ominaisuus
Tämä piiri kehitettiin Behringerin toimesta ja sen tarkoituksena on mallintaa putkisäröä ja ihme kyllä,se onnistuu! Tämä on eniten "putkimainen" transistoripohjainen vahvistin, jolla olen koskaan soittanut. Omaan korvaani kuulosti huomattavasti aidommalta kuin Peavey Transtube ja Laneyn Tubefusion-teknologialla varustetut vahvistimet. Kyseisen piirin avulla on mahdollista sukeltaa putkivahvistimien äänimaailmaan ilman suuria sijoituksia.

-FX-efektiprosessori
Laitteesta löytyy myös sisäänrakennettu efektiprosessori, josta löytyy valmiit delay, chorus, reverb ja flanger-presetit. Tehosteet ovat korkeintaan perushyviä, joten vaativan käyttäjän kannattaa sijoittaa erillispurnukoihin käyttäessään tätä laitetta.Itse en käytä tätä osiota lainkaan omassa nupissa.

-Käyttöönoton helppous
Kyseistä nuppia on erittäin helppo käyttää, jopa aloittajan. Etupaneelista löytyy Master-volume, joka säätää kaikkien kanavojen äänenvoimakkuutta. Ainostaan Overdrive-kanavalla on oma kanavakohtainen Volume-säädin. Jokaisella kanavalla on kuitenkin oma EQ, joka koostuu Treble,Middle ja Bass-osioista(overdrive-kanavalla on tämän lisäksi Contour-toiminto,joka pystyy rajaamaan äänestä pois tietyt sävyt). Molemmilla kanavilla on oma gain-säädin.
Muuten nupin toiminnot ovat hyvin perinteisiä ja selkeitä.

-Yhteenveto
Nuppi on omassa hintaluokassaan(130-150e) täysin voittamaton sekä pystyy haastamaan ylempien hintaluokkien (150-300e) trankkunuppeja,lukuunottamatta ehkä Randall-nuppeja. Tehot riittävät bändisoittoon asti ja mitä kovempaa tätä vahvistinta huudatetaan, sitä lämpimämmältä se kuulostaa muistuttaen putkivahvareita.
Rakenne on jämäkkä ja kestävä sekä design miellyttävä. Tämä nuppi sopii sekä aloittelijoille että vähän kokeneimmille muusikoille,j otka tietävät mitä ominaisuuksia ovat hakemassa tästä laitteesta.Kuulostaa paremmalta 4x12 kaapin kanssa, elementtisuositukseni on tässä tapauksessa celestion v30.

Plussat:
-overdrive-kanava on huippua,varsinkin buustattuna.
-VTC-teknologia
-hinta-laatusuhde on ylivoimainen
-toimintavarma ja kestävä
-kevyt(14,5 kg)
-käyttömukavuus ja selkeys.

Miinukset:
-melko yksipuolinen efektiosio
-nuppi on melko kookas leveyden suhteen.
-ei sovi kamafriikeille ja merkkikammoisille.

Ääninäytteet:
http://www.youtube.com/watch?v=Z-Kidcco-5U
http://www.youtube.com/watch?v=hGcZDTBcWR8

Kirjoittanut DooMTroopeR 24.07.2013

            346×146  -  11 kt.

2300×1155  -  358 kt.


Arvostelu

2,72,72,72,72,7    (10 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Niq: Ei tuo ääninäytteiden perusteella kovin dynaamiselta putkivahvistimelta kuulostanut. Varsinkin kun näytteistäjä soitti vähän cleanisoundia ja jynkkyä perään. Oliko huonot saundit soittajan vika, vaikea sanoa, mutta kitara ainakin oli toisessa epävireessä.
Niq: Itse artikkelista: Kappalejaot kannattaa tehdä kunnolla, iso yhteenkirjoitettu teksti ilman jakoja ei houkuta lukemaan.
L.Ruoska: Tekstistä kommenttia: "kyseinen"-sana joka lauseessa on tarpeeton. Pilkkujen, pisteiden ja muiden erikoismerkkien jälkeen on hyvä laittaa väli, helpottaa luettavuutta. On tämä jo kuitenkin helppolukuisempi kuin edellinen artikkelisi :)
john-eduardo: itse harkinnut tuon hankintaa ainut vain että ilmeisesti tämän mukaan ei tule kanavanvaihtopedaalia jolla vaihtaa clean, od1, od2, efx välillä vai kuinka??
DooMTroopeR: itse ostin käytettynä ja mukana oli kanavanvaihtopedaali.

Yhteensä 5 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle