Muusikoiden.net
18.12.2018
Akustiset Furch-kitarat | Kohtuuhintaista eurooppalaista huippulaatua jo vuodesta 1981! 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

03.04.2013: Ibanez Premium 7 string


PUHDASTA PREMIUMIA

Huomasin, ettei kyseisestä seitsenkielisestä kaunottaresta oltu vielä tehty reviewiä, joten ajattelin tuoda yhden näkökulman esille kitarasta kiinnostuneille.

Kyseessä tarkalta nimeltään IBANEZ RG827QMZ-RDT PREMIUM 7STRING, osa premium perhettä. Ajattelin tässä enemmän syventyä kitaran soitettavuuteen, soundiin ja tuntumaan. Eli tarkemmat vertailut muihin 7stringeihin ja hienommat specsien hifistelyt jätän kitaroiden tarkemman anatomian asiantuntijoille.

OLIPA KERRAN...

Oli tuulinen ja vähäluminen kesäkuun päivä 2012 Jyväskylässä kun tilaukseni Thomannilta oli tullut keskustan postiin. Tuotetta oli ollut Thomannilla varastossa, joten tilaus tuli nopsaan perille. Raahasin lähetyksen kämpille, ja annoin silmieni hetken hämmästellä kitarapornoa kun avasin paketin. Jo ennen tilausta tiesin Thomannin kuvista päätellen, että kyseessä on ilo silmillekin. Kitaran väri, Red Desert, on pysäyttävä. Body, tremolo, mikit, kaula ja virityskoneisto ovat jollain oudon harmonisella tavalla tasapainossa, ja pelkkä kitaran visuaalinen ulosanti on majesteettinen.
Otin sitten kitaran kouraan ja hämmästyin kuinka kevyt se on. Omistin entuudestaan RG:n, joka painaa huomattavasti enemmän, painoero näiden välillä on huimaava. Vielä tänäkin päivänä kun otan premiumin telineestä hämmästyn joka kerta pikkuisen kitaran keveydestä.
Kytkin kitaran kiinni vahvistimeen ja sormeilin otelautaa. Otelauta tuntui todella tuttavalliselta, sen leveys ei edes juuri poikkea kuusikielisestä, tämä siis vain plussaa. Toki tottuminen kitaraan ei ollut vaikeaa, olin ennestään omistanut yhden seiskakielisen. Siinä hetken soittelin soittaakseni, ja kitaran soundi oli suurinpiirtein sitä luokkaa mitä odotinkin: värikäs, monipuolinen, halutessaan synkkä, mutta myös kirkas.

BRACE YOURSELVES, SOUND ANALYSIS IS COMING

Jätetään kesäromanssi sikseen, ja mennään asiaan. Kitaran yksi ehdoton valttikortti on sen sustain. Alhaalta tai ylhäältä soitettaessa ääni pitää, joku voisi luulla, että soittajalla olisi sustain- pedaali käytössä. Soitettaessa ylhäältäkin ääni on kirkas, bendit kuulostaa hyviltä, liu'ut ovat sujuvia, ja se ääni pitää! Ja otelauta on tottakai ruusupuuta.
Kitaran mikit CAP M17 (neck) ja CAP M27(bridge) edustavat kitaran hintaluokkaa. Eli jos on tottunut soittamaan vaikka Dimarzion laatumikeillä, saattaa sen pienen eron huomata. Omassa RG:ssäni on Dimarzion EVO kiinni bridgessä, ja tästä hypätessä Premiumiin sen hienoisen säväkkyyden puuttumisen saattaa huomata. Toisaalta ottaen huomioon, että kuitenkin on kyseessä vakiomikit, niin en valita, eikä ole ainakaan lähiaikoina aikomusta vaihtaa mikkejä Premiumiin. Mikkejä varten on perinteinen 5 way switch, joka on aina yhtä näppärä käyttää, sekä volume- ja tone- switchit.
Instrumentissa on kiinni näppärä ja helppokäyttöinen edge zero II ZPS3 tremolosystemillä varustettuna. Täten kielien kireyttä on helpohko säätää takaa oman maun mukaiseksi. En muista olisiko tremolo pettänyt virettä yhtä ainoaa kertaa kammen kanssa kikkailtua, vaikka kaulan lukot eivät olisi olleet edes kiinni! Eli floikkia kammoavien pahin mörkö on selätetty.

NO MITÄS TULI SOITETTUA

Monia eri genrejä ja äänimaailmoja olen ehtinyt kokeilla, ja suurin osa kuulostaa mainiolta.
Viime aikoina olen harjoitellut Animals As Leadersin ralleja, ja ei ole kitara pettänyt alta, eri asia on sitten mihin omat taidot ovat riittäneet :D Cleanilla on tullut soiteltua jonkin verran sointumelodioita, ja kapea otelauta on tuntunut avustavan näissä, ja bridgen puolella pyörittäessä switchin kanssa cleani soundi on parhaimmillaan, ainakin omasta mielestäni. Jos djenttisoundeja hakee (Ja kyllä. Tiedän, että djent ei ole genre), niin potkua pitää olla tuomassa joku niihin sopiva vahvistin ja mieluiten myös efektipedaali. Omaan Voxiin kiinnitettynä parhainta djenttiä ei saanut irti, mutta Jemini auttoi hieman mummoa mäessä. Steve Vain melodioita soitettaessa kitara ajaa asiansa, ja muun muassa For The Love Of God kuulosti raikkaalta hyvän sustainin myötä. Toisaalta Die To Liven kaltaiset tietynlaista touchia ja jämäkkyyttä vaativat biisit soittelen mieluummin kuitenkin kuusikielisellä RG:llä, se kun omasta mielestäni vaatii sen tietyn jämäkkyyden mikeiltä ja vasemman käden suoranaisen kovan puristuksen alkuriffeissä, jonkalaista flowta ei seiskalla saa.
Sweepit onnistuvat luontevasti jälleen kerran käyttäjäystävällisen otelautansa ansiosta. Nopeissa vaihtopikkauksissa mikit antavat kivan potkun tuoden oman äänensä itse plekun iskulle, josta itse pidän. Ja jos hallitsee tappingia kuusikielisellä, niin ei tässäkään pitäisi olla ongelmaa. Viimeaikoina olen jonkin verran hyödyntänyt moniulotteista otelautaa cleanilla jättämällä soinnun roikkumaan ja täppäilemällä samalla jonkinlaista melodiaa, kitaran mikit osaavat hyödyntää kaikki äänet näissäkin sumentamatta mitään pois.

JA LOPUKSI

Kitara tuli Thomannilta Ibanezin nätissä kangaskotelossa. Mukana tietenkin pari varajousta, Ibanezin ei-niin-hyödyllinen ohjekirja, Ibanez-hihna sekä jokapaikanhöylä multitool. Kitaran hinta taitaa pyöriä tällä hetkellä 600-900e paikkeilla.

Tässä hieman perus specsejä:

Kaula: Wizard-7 vaahtera/wenge
Nauhat: 24
Runko: loimuvaahtera kansi/amerikan lehmus runko
Talla: Edge-Zero II-7 ( ZPS3 )
Kaulamikrofoni: CAP-VM17
Tallamikrofoni: CAP-VM27
Metalliosat: mustat ( cosmo black )
Väri: RDT ( Red Desert )


Suosittelen kitaraa kenelle tahansa seiskakielen hankkijalle, ja erityisen paljon suosittelen ensimmäiseksi seiskakieleksi. En ole katunut ostosta hetkeäkään.
Ja vielä pahoittelut heille, jotka odottivat elämää suurempaa vertailua muihin seiskoihin, ja äärimmäisen kriittisen tarkastelun janoaville. Tein tämän artikkelin yhtenä iltana kahvikupin äärellä, ja kirjoitin kitarasta omien tuntemuksieni ja kokemusteni perusteella.

Tuosta voi vilkaista meikäläisen soittonäytettä kyseisellä kitaralla: http://www.youtube.com/watch?v=0bBN5IAyICo

Ja jos vapaa-aikaa on aivan liikaa, niin tuosta pääsee allekirjoittaneen YouTube- kanavalle selailemaan muuta räpläilyä: http://www.youtube.com/user/Modulaatiosukka/videos?flow=grid&view=0

-CHEERS!

Kirjoittanut dimarzio 03.04.2013

            1920×1280  -  833 kt.

1920×1280  -  834 kt.

1920×1280  -  723 kt.


Arvostelu

3,43,43,43,43,4    (18 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Ei kommentteja. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti