Muusikoiden.net
10.12.2018
Soittimet, laitteet, tarvikkeet | Ylöjärven Musiikkikauppa 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

06.08.2013: Bugera 6262 Infinium


Vielä muutama vuosi sitten Bugera oli suuremmalle osalle muusikoista lähes täysin tuntematon merkki ja siihen liittyi monien osalta ainoastaan epäilyt ja hämärät mielikuvat.Osittain näitä herroja voidaan ymmärtää:uuteen merkkiin liittyvät aina epävarmuus ja epätietoisuus,jotka kulkevat käsi kädessä.
Tämän lisäksi aikaisempien Bugeroiden virhe-ja rikkoontumisprosentti oli huomattavasti korkeampi kuin esimerkiksi Peaveyn vastaavat luvut.Syyksi paljastui heikko ja halpa muoviliitin,joka suli useissa tapauksissa,jonka jälkeen vahvistin mykistyi,koska virta ei päässyt transformaattoreihin.Onneksi Bugera otti näistä tapauksista opiksi ja kehitti aivan uuden mallilinjan:Bugera Infinium.Tämän artikkelin tarkastelun alle joutuu tänään Bugera 6262 Infinium-nuppi.

Ulkopuoli.
Näyttää vaikuttavalta ulkoa katsottuna,kiinalainen vahvistin ei anna periksi jenkki-ja brittivahvistimille,ainakin viimeistely on samaa luokkaa kuin Peavey 6505+,joka on samalla tämän nupin esikuva.Kantokahva on tukeva,kuten myöskin koko runko.

-Sisältö-.
Nupissa on 6 kpl 12AX7 etuasteputkia ja pääteasteesta löytyy 4 kpl 6L6.Putket ovat Bugeran omaa tuotantoa,mutta omaavat siitä huolimatta ihan hyvää soundia ja vaikuttavat kestäviltä.Tämän lisäksi Bugeralla on huomattava etu verrattuna muihin vahvistimiin:Infinium.Kyseinen järjestelmä auttaa säästämään ylläpito-kuluissa,kuten biasoinnissa ja sovitettujen putkisettien hankinnassa.Tämän lisäksi Bugerassa voidaan käyttää 6L6 ja EL34-tyyppisiä putkia samaan aikaan ja putkien vaihtokin on naurettavan helppoa:ei tarvi kuin asettaa uusi putki paikalle ja Infinium pitää huolen siitä,että soundi pysyy yhtä hyvänä mahdollisimman kauan.Valmistaja lupaa,että Infiniumin ansiosta putket kestävät jopa 20 kertaa pidempään kuin normaalisti ja järjestelmä säätää jokaista putkea yksityiskohtaisesti rasituksesta ja olosuhteista riippuen.Takapaneelista löytyy myös Infinium-valot,joiden syttyessä käyttäjä saa tietää,mikä pääteasteputki joutuu vaihtoon.

-Soundi-.
Nupissa on kolme kanavaa:Lead,Crunch ja Clean.Crunch tarjoaa perinteistä rokkirosaa ja Lead hoitaa puolestaan metallihommia.Clean hoitaa hommiansa myöskin erittäin mallikkaasti,uskallan jopa väittää,että Bugeran clean-kanava on paljon parempi kuin Peavey 6505+:n vastaava.Leadilla on oma EQ,Crunch ja Clean puolestaan jakavat yhteistä EQ-ta.Crunch/Clean pystyvät hyödyntämään myös Bright-kytkintä,joka buustaa ylätaajuuksia ja tekee äänestä kirkkaamman.Leadilla ja clean/crunchilla on myös omat reverb-ja presence-potikat,mikä on hieno asia.

-Laatu ja luotettavuus-.
Bugera Infinium-sarjan vahvistimet eivät omaa samoja ongelmia kuin aikasemmat Bugerat ja ovat nykyään melko luotettavia pelejä.Oma Bugera on käynyt lukuisilla keikoilla ja soi vieläkin vakioputkilla,vaikka se on ollut ahkerassa käytössä jo jonkin aikaa.Kertaakaan ei ilmennyt ongelmia ja tämän vahvistimen kyllä uskaltaa käyttää keikalla ilman backappia.

Bugera 6262 Infinium on ehdottomasti must-have peli jokaiselle metallimiehelle,koska säröä ja tehoa(120w) löytyy yllin kyllin.Ja hintakin on kohdallaan-enää ei tarvitse maksaa tuhansia euroja kuulostaakeen upealta vaan selviät alle viidellä sadalla ja kyseessä on kuitenkin uusi(!!!) vahvistin.Ainut kohderyhmä,jolle tämä ei ehkä sovi on kamafriikit.
Yleisarvostelu on 9/10,täysiä ei tullut sen takia,että tehoa on ehkä liikaakin ja vahvistimen käyttötarkoitus on varsin suppea-silla soitetaan metallia ja hardrokkia,mutta muuhun käyttöön löytyy muut styrkkärit.Mutta voin ehdottomasti suositella tämän metallimiehille!

-Yhteenveto-.
Testasin tätä nuppia lukuisten kaappien ja elementtien kanssa,ja totesin Celestion V30-elementtien puhaltavan oikeasti yhteen hiileen Bugeran kanssa.Toinen vaihtoehto on Bugeran oma kaappi,joka tuottaa toki hieman tummempaa,mutta yhtä jytkyä soudia.
Toivottavasti Bugera pääsee pikkuhiljaa oikeusiinsa lähiaikoina ja kasvattaa suosionsa,koska kyseessähän on luotettava,toimintavarma vahvistin huikealla soundilla ja vaatimattomalla hintalapulla.

Plussat:
-hinta-laatusuhde on ylivoimainen
-huikea soundi
-Infinium-järjestelmä
-tukeva jalkakytkin sisältyy pakettiin
-toimintavarma

Miinukset:
-Bugera-maine

Ääninäytteet:
Omasta bugerasta(suttunen soundi):
https://www.youtube.com/watch?v=0PJOn_V1hug
ja kunnon miksattu soundi:
https://www.youtube.com/watch?v=uBFqo_kYcQo

Kirjoittanut DooMTroopeR 31.03.2013

            2592×1944  -  617 kt.

2592×1944  -  689 kt.

2592×1944  -  638 kt.


Arvostelu

3,43,43,43,43,4    (25 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Gabe: Oikeinkirjoitukseen voisi kiinnittää hieman huomiota. Muutoin hyvä artikkeli on hieman vaikealukuinen, esim. väliotsikointi, välimerkit ja kappalejako tekevät jo ihmeitä. Tämä on tarkoitettu rakentavaksi kritiikiksi, ei ole tarkoitus viilata pilkkua. :)
kettu81: Hyvä, että saa vähän käytännön kokemuksia sekä -tietoa. Onkin tämä Bugera hieman mietityttänyt.
Liemus: Itsel
Shredder96: Itelläkin löytyy tämä kyseinen laite ja en oo mitään vikaa tässä nähny :) Tehoa löytyy enemmänki ku tarpeeksi ja saundi on hyvä kans.
JonezDe: Pakko sanoa, että olin aivan helvetin skeptinen Bugeran suhteen, mutta hommasin itsekkin 6262 nupin niin onhan se soundi ihan mahtava! Todella samanlainen kun 5150:ssa jonka olen joskus omistanut. Ja totta, clean reippahasti parempi ku SISOssa.
Liemus: Edellinen kommenttini joutaa jorpakkoon. Piti kirjoittaa, että itselläni oli tästä comboversio ja tykkäsin soundista todella paljon. Möin pois vain, koska halusin nupin. Volaongelmaan voisi auttaa mastervolumepotikan vaihto suurempiarvoiseen?
neanderthalis: Bugeran putket eivät ole Bugeran omaa tuotantoa vaan uudelleenleimattuja Sovtekin tuotteita. Kerro toki lisää luotettavuudesta kun olet käyttänyt tuota pari vuotta ainakin ahkerasti.
DooMTroopeR: nyt on jo vuosi mennyt eikä mitään ongelmia vieläkään))
Uusijäsen: Youtubesta löytyy ainakin parikin arvostelijaa, jotka ovat käyttäneet näitä peleijä muutamia vuosia ilman vaivoja. Itse heiltä tiedustellut mitä kuuluu nykyään Bugeralla.

Yhteensä 9 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti