Muusikoiden.net
12.12.2018
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

20.03.2013: Iso jerrykannuvahvistin ja efektilaukku


Tässä vaiheessa tuntuu ehdottomasti että yhtään uutta jerrykannuvempelettä ei enää ole tulossa. Total Metal-tuoteperhe on ihan valmis. Tosin rälläkän ujellus on kuin musiikkia korville.

20 LITRAN JERRYKANNUVAHVISTIN

Tuolla toisessa peltipailakkaketjussa Gabe oli kaivanut jostakin linkin jossa esiteltiin isompi jerrykannuvahvistin, ihan teollisesti valmistettu. Prototyypiksi valmistetusta
pienestä viiden litran (ja watin) pöntöstä irtosi sen verran kivaa pörinää että pakko ryhtyä taas metallitöihin.

En osaa sen enempää elektroniikkaa kuin syksylläkään joten valmis vahvistin piti löytää. Kriteerit olivat yksinkertaiset; paljon watteja, tuumia ja käyttömahdollisuus paristoilla. Thomannilta löytyi kaikki kriteerit täyttävä Artec Cubic GR2: 25 wattia, 10 tuuman kaiutin ja se paristokäyttö, eikä ollut pahan kalliskaan.

Kannun valmistelu ei edellytä kummoisia taitoja mutta kärsivällisyyttä ja sietokykyä ennen kaikkea ympäristöltä, sillä isoa ja pientä rälläkkää joutuu huudattamaan aika lailla. Punaisella spraymaalilla peittyivät työstön jäljet, spraylakalla tulivat dekaalit suojaan ja ihan oikea kaupasta ostettu kaiuttimen ritilä tekee kokonaisuudesta vallan huolitellun näköisen.

EFEKTILAUDAN KOPPA...

Tämän naurettavampaa syytä tehdä omituinen härveli on vaikea löytää: koska se oli mahdollista. Tai toisaalta vuorellekin kiivetään koska se on siellä...

No niin. Halkaisin keskikokoisen 10 litran jerrykannun niin että keskisauma jäi jäljelle ja siinä oli ilmiselvä koppa. Siihen piti tietysti tehdä vähän reunoiltaan korotettu efektilauta koska koppa oli vähän liian matala. Musta Miranol viimeisteli kierrätyspuusta tehdyn laudan.
Bilteman siroimmat nostosaranat mahdollistavat kopan sujuvan irrottamisen ja epäkeskolukoiksi kutsutut härvelit pitävät sen kiinni. Ainoa koskaan näkemäni soitinrakennusaiheinen sarjakuvastrippi (kiitos Pertti Jarla) siirtyi hämmästyttävän hvyin siirtokalvolla kopan koristeeksi.

Kaikkein hassuinta on mielestäni se että minulla ei ollut juurikaan efektejä joten ostin muutaman lisää, pitihän laukku saada täyteen. ... kapasiteetti on kuusi pientä pedaalia tai neljä + wah wah. Kuvassa johtojen järjestely on kesken, mutta kaikki toimivat. Onhan se kivaa painella niitä ja kuunnella millaista pörinää mistäkin tulee. Kunhan harjoittelen niin soitan Säkkijärven polkan metallisäröllä, The Distortion of Sack Lake vai miten se menee.

Tässä kaikki tällä kertaa. Seuraavaksi suunnittelen artikkelia ihan oikeasta puukitarasta, mutta täytyy saada se ensin valmiiksi.

Kirjoittanut Fat Masterson 20.03.2013

            673×1024  -  150 kt.

768×1009  -  176 kt.

2119×1641  -  481 kt.


Arvostelu

4,34,34,34,34,3    (27 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

rosberg: kiva juttu!
Aamuhaamu: äijä on nero
333halfway: On muute sika magee, haluu kans!!!
strat0caster: Järkyttävän hyvä! 5/5
ricbay: On muuten pornon näkonen laitos.
Andsna: Aivan mahtava innovaatio!!!Todella tyylikkäästi käytetty jo ennestäänkin makee jerry-kannu...Tossa on semmoista Texas/aavikko meininkiä...Uskon että toimiikin vielä!! 5 stars jo pelkästä ulkonäöstä!!

Yhteensä 6 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Elektroniikka ja soitinrakennus

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti