Muusikoiden.net
19.03.2024
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

18.09.2012: ESP LTD EX-360 (White)


Olisiko ollut vuosi 2010, kun katselin netistä eri kitaroita. Explorer malliset kitarat olivat himoinneet minua jo kauan ja olin ajatellut hankkia sellaisen itselleni. Kävin paikallisessa musiikkiliikkeessä kokeilemassa Gibson Exploreria, mutta minulle hinta/laatu suhde ei oiken natsannut. Sitten katselin netistä Musamaailman sivuja ja bongasin tämän kyseisen kitaran ja olin varma ilman kokeiluakin että tämä olisi se oikea. Ei siinä muuta, laitoin kitaran tilaukseen ja se tuli reilu viikon päästä postissa. Avasin paketin huoneessani ja olin että " Vau, ompas kaunis!" Sitten pluggasin kitaran kiinni Marshall vahvistimeeni ja kyllä soundas helvetin hyvältä. Kitarassa on EMG 81/60 mikit ja ne olivat "uudet EMG mikit" eli ei sitä vanhaa mallia. Soundi oli todella terävän kuuloinen eikä tee sitä "pmpmpmpm" ääntä, joka lähtee minun edellisestä passiivimikeillä varustetusta kitarasta.
Olin todella tyytyväinen ostokseeni. 629e kitaraksi pakko sanoa että tämä peittoaa Gibsonin aidon mennen tullen. Muotonsa takia pieni miinus siitä että sillä on hankala/vaikea olla pienessä tilassa. Terävät kulmat osuvat helposti seiniin yms. Kitaran omat virittmet ovat ESP:n ja ne ovat mielestäni kohtuun hyvät. Olen itse miettinyt vaihtavani siihen Grover/ Gotoh setin mutta kyllä näilläkin vire pysyy riittävän hyvin. Otelauta on hyväntuntuinen kädessä. Sormet tuntuvat sulavilta, ja sooloja on mukavampi soittaa, kuin esimerkiksi vanhalla Les Paulillani.
Muhkean ja sopivan terävän särösoundin lisäksi tästä irtoaa Cleanit yllättävän hyvin! Itse käytän kaulamikkiä ainoastaan Clean kanavalla, jolloin se tuo soundiin sellaista Metallica tyyppistä särmää. Reverbiä hieman päälle ja soundit ovat kuin suoraan Metallican Welcome Homesta.
Suosittelen kitaraa myös hevareiden lisäksi niille, jotka haluavat hinta/laatu suhteeltaan loistavan kitaran. EMG mikkien antava potku on aivan uskomaton!

Kirjoittanut Heavyvaeh 18.09.2012

            800×343  -  48 kt.


Arvostelu

1,61,61,61,61,6    (19 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

tapiomarko: Mieletön asenne ja innostus, kunpa itsekin jaksaisi innostua vähän, edes jostakin. Siitä tähti ja kiitokset. Kitara ja soittaja ovat kohdanneet. Munkin mielestä tuo "pmpmpmpm" ääni on ärsyttävä. Hyvä, että nykyisin edes jossain on teräviä kulmia.
Gabe: Mikäs Gibsonissa mätti? :) Kokeilin tuossa taannoin Gibson Exploreria niin oli ihan tajuttoman hyvä. Rahaahan ne maksaa mutta on minusta hintansa arvoisia. Ja miten sitten LTD:n tiesit olevan sopiva jopa ilman minkäänlaista testiä?
ruma: NYt kun "totuus" on kaiken kansan nähtävillä, ei tarvitse murehtia ettei saanut sitä minkä halusi ja johon ei ollut varaa. Paskahan se olisi ollut ja nyt se on todistettu. Katkeruutta selkeästi ilmassa ja ihailtavaa taitoa uskotella itselleen asioita.
CarcassFan: Hyvä, että kitara miellyttää, mutta en oikein usko, että Gibson häviäisi LTD:lle. Syynä taisi olla vain "iso" hinta, jos edes olet kokeillut Exploreria. Siihen lisäksi tilasit Musamaailmasta netistä, verrattuna paikalliseen kokeiluun.. Aika sokkomeininkiä.
Panzer Syrjä: Mahtaakohan tuolla vehkeellä soittokaan luonnistua, jollei suomen kielikään luonnistu? Yhdyssanat esim. voisit kirjoittaa edes kerran yhteen, enkä usko kitaroiden himoinneen sinua.
L.Ruoska: Kitarat himoitsevat minuakin, et ole yksin. Älä anna ivailijoiden kommenttien lannistaa!
iso paha susi: Ei se kalliimpi ole aina parempi. Olen nähnyt monia made in korea kitaroita jotka kuulostivat ja tuntuivat paremmilta kuin oma AITO Gibson Explorer.

Yhteensä 7 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle