Muusikoiden.net
20.01.2019
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

04.09.2012: Musta paholainen


Tällaista syntyi tällä kertaa kun mielikuvitus sai valtansa. Eräs vanha Benttonin raato oli pyörinyt nurkissa jo liian monta vuotta. Oli aika tehdä romulle jotain. Suurimmaksi osaksi palasina ollut soitin on toiminut koekaniinina usealle kaulalle ja maalaus harjoituksille. Myöskin kaulalle tuli harjoiteltua ensimmäinen nauhojen hionta.

Idea soittimen modaamiseen oli pyörinyt jo pitkään mielessä, mutta en ollut varma jaksaisiko sitä alkaa jotain Benttonin raatoa alkaa väsäämään. Kuitenkin eräänä kalsarikänni iltana runkoa pyöritellessä sain lopullisesti idean päähän ja pakkohan se oli sitten alettava työn touhuun. Heti seuraavana päivänä maalit pois rungosta ja pohja hommiin. Olihan siinä hommaa kun oli aikasen pahasti päässy runko kolhiintumaan nurkissa pyöriessä. Rapulakin vaivas, onneks oli tasoittavia.

Hionta homman jälkeen piirtelin hämähäkin seitin runkoon ja sen jälkeen kaiversin kuvion multidremelillä. Eipä se niin helppo homma ollutkaan, eikä lopputulos ihan ole se mitä olisin halunnut. Mutta olkoot, ei tässä ollutkaan tarkoitus hienostella.
Ja sitten lopullinen hionta ja maalaus hommien pariin. Pinta on vedetty ihan vaan mattamusta
spraylla ja mattalakka päälle.

Led-valon kanssa ihmettelin ja pähkäilin kun ei tuota elektroniikka miehen vikaa liiemmin ole. Kuitenkin täältä löytyi keskustelu palstoilta sen verran apua, että sain jyvälle homman idean. (Kiitokset siitä apua antaneille).
En kuitenkaan viitsinyt alkaa rakentelemaan led-valoja ihan alusta asti, vaan ostin avaimenperä ledin, josta sopivasti itse avaimenperä hoitaa nyt patterikotelon virkaa.
Mikkivalitsimesta tuli kytkin ledille. Se kun oli muutenkin tyhjänpanttina.

Ja kun led-valo oli toiminta kunnossa, vuorasin tallamikin kotelon alumiini teipillä ja pistin vähän pumpulia hämähäkin alle niin, että led-valo sieltä alta sopivasti valoa antais. Ja hienohan siitä tuli.
Harmi vain että kamera ei näytä sitä miltä tuo hämärässä näyttää.

Ja sitten olikin aika alkaa kasailemaan soitinta. Erittäin mielenkiinnolla pistin soitinta kasaan. Olihan kyseessä kuitenki benttonin romu johon oli kyllä tehty täydellinen kaula remontti. Eikä yhtään alkuperäistä hardwarea ollut tulossa takas. No kyllähän siitä ihan kelpo peli tuli, joskin nauhojen hionta ei ihan paras mahdollinen ollutkaan. Itse hionta OK mutta kiillottus jäi hieman vajaaksi. On vähän karheat nauhat.
Muuten kyllä tuntuis ihan kivasti osuvan ainaki mun kouraan.

Hardware:

Virittimiksi päätyi wilkinsonit

Mikkinä toimii Teslan plasma fh-1 joka on todellakin räyhäkkä mikki tähän soittimeen.

Tallana toimii graph techin floydrose lisenssi talla joka on kyllä erinomainen. Ehkä liiankin hyvä tällaiseen kapistukseen.

Kielet ghs boomers 11-50. Punotut on mustat väriltään.

Lopputuloksena omasta mielestä soittimesta tuli soitettavana Ok. Ja ulkonäöstä voitte sitten te antaa kommentia. Kyllähän tuo silmiin pistävä laite mielestäni on.

Kirjoittanut warlock 04.09.2012

            2352×1568  -  635 kt.

1568×2352  -  572 kt.

1568×2352  -  636 kt.


Arvostelu

3,43,43,43,43,4    (16 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Gabe: Hauska idea :) Tuo seitti näyttää hienolta. +
Make00: Wou!,todellakin musta paholainen,siisti kitara tuli, kauanko kesti tekemisessä?
Kenis: Hyi saatana, kun on ruma!
Robert: Kenis: Kritiikin voisi ehkä pukea rakentavampaankin muotoon... Mun mielestä on hienoa, että joku jaksaa tehdä tällaisia artikkeleita ja rakentelukokeiluja. Itse kitarasta, tuohan sopisi jonnekin halloween-keikalle hyvin :)
warlock: Tämä tuli tehtyä ihan viikonlopun aikana. Ei sinänsä mikään suuri töinen kun kaikki oli valmiiksi suunniteltu
warlock: Kyllä toi varmaan keikalle joskus mukaan tulee. Eiköhän tuolla Trash metal keikat mene ihan hienosti. Ei Trashia viitti ihan millään perus iskelmä kitaralla vetää

Yhteensä 6 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Elektroniikka ja soitinrakennus

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti