Muusikoiden.net
13.12.2018
Soittimet, laitteet, tarvikkeet | Ylöjärven Musiikkikauppa 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

12.08.2012: Kemper Profiling Amplifier vaikutelmia


Jees, pakko oli tämä testata..Axe oli vuoden mutta sai lähteä.
Tämä ei ole mikään laitteen syväluotausartikkeli vaan toistaiseksi vain ensivaikutelmien esittely.

Vehjes saapui -ja on oikeasti todella vaikuttavan näköinen vaikka etukäteen mietin että tuo voisi olla kätevämpi räkkilaitteena.
Mukana tilaamassani Kemperin omassa pehmustettussa laukussa laite kulkee todella kätevästi mukana.

Käyttö:
Kaikki namiskuukkelit ovat ensiluokkaisia laadultansa ja suurin ongelma on aluksi vain hahmottaa laitteen käyttölogiikka. Mutta itse asiassa se ei ole vaikeaa, muutaman tunnin vääntämisen jälkeen tuntee olevansa jo varsin sinut tuon kanssa.
Suurin ongelma (tätä on paljon puitu myös käyttäjien saitilla) lienee saundien ja saundikokonaisuuksien halllinta, ihminen kun on keräilyhaluinen: noita saundeja pystyy netistä eri käyttäjilta lataamaan + itse profiloimaan ja lopputulos on että niitä on sitten mittavat määrät.
Pienehkö näyttöruutu tuppaa loppumaan kesken ja nimien nyplääminen potikalla ja painonapeilla on aika hermojaraastavaa hommaa. Olisi mainiota jos tähän voisi vaikka liittää usb-keyoardin.
Ja kun joku tekisi sen tietsikkaeditorin tälle...

Toimintaperiaatehan on kuitenkin loistava:
uudet käyttikset ja saundit voit ladata netistä usb-tikulle ja iskeä sen laitteeseen kiinni. Siirrät matskun koneelle ja siinä se. Samaan tyyliin voi tehdä backupin laitteen sisällöstä tuolle usbille.

Saundit:
Homman nimi on nyt kyllä se, että kun tuolla on mallintanut, siis profiloinut, omat vahvistimensa -ne voi myydä pois!
Profilointi on ensinnäkin varsin hauskaa puuhaa mutta hämmästyttävintä on että profiloidut saundit kuulostavat joskus jopa paremmilta (!) kuin alkuperäiset. Ja laitteessa on aika monta parametriä jolla voi saundia vielä viilata.
Toistaiseksi kuitenkin päädyin sellaiseen ratkaisuun että mallinnan vain etuasteet (tai etuasteet+päätteet) linjasignaalilla (direct outista tai Uraltonen keinokuormasta jossa on linjalähtö kaiutinulostulosta) ja soittelen ihan normaalin stereokitarapäätteen kautta kitarakaappeihin.
Ihan huipusti toimii!
Laitteen saiteilla on kova kuhina kun jengi miettii mistä kokoäänikaiuttimesta vetäisi koko mikrofonilla mallinnetun signaaliketjun ulos...
No itse siis otin tuon kaappi/päättärimallinnuksen kokonaan käytöstä pois ja palaan sen tutkimiseen varmaan sitten kun alan koettamaan äänittämistä suoraan äänikortin kautta. Ihan äkkiseltään uskon kyllä että tuo etuaste-efektiosio konfiguraatio saundaa livenä parhaalta.
Todettakoon tässä nyt vielä että tän vehkeen saundeissa ei todellakaan ole toivomisen varaa ja että niiden dynamiikka, särön harmoniset ym. asiat ovat todella hanskassa. Esim. kitaran volapotikkaa säätämällä laite käyttäytyy monesti paljon fiksummin kuin alkuperäinen putkilaite.. Ja mallinnettuihin saundeihinhan voi siis säätää gainia enemmän tai vähemmän jälkeenpäin niin että alkuperäinen ominaissaundi säilyy ennallaan.
Miinusta: kuulokkeilla en kyllä saanut tuota kuulostamaan hyvältä -jossakin muualla joku valitti samaa. Ja sitten taas mietittiin että johtuuko ulostulon/kuulokkeiden impedansseista vai mistä...

Efektiti ovat ihan hyvän kuuloisia, ehkö johonkin delayhin toivoisi hiukan lisäsäätöjä.
Wahin saa ohjattua expression pedaalilla niin että kun esim. laittaa pedaalin ala-asentoon efekti menee automaattisesti pois päältä ja taas liikuttaessa käynnistyy.

Midikäyttö:
Kemperiä voi ohjata midipedaalilla ja tietyillä toiminnoilla on valmiit cc-arvot.
Eli tämäkin on ihan hanskassa. Tosin cc-toimintoja voisi kyllä vielä lisätä, nyt niitä on varsin rajoitettu määrä: lähinnä voi säätää mallinnettuja stompboxeja ja efektimoduleja päälle ja pois ja tietenkin täpätä tempoja.
Niin ja expressionpedaaleilla voi säätää volumea ja waheja.

Käyttöjärjestelmä:
Laitteessa on toimintoja jotka eivät ole vielä käyttöjärjestelmässä, kuten undo/redo toiminta ja Performance moodi (mikä lieneekään).
Käyttistä kuitenkin kehitetään koko ajan eteenpäin ja sen voi sitten ilmaiseksi ladata Kemperin sivuilta ja siirtää tuolla usb-tikulla vehkeeseen. Ihan kätevästi toimii.

Sum summarum:
Tämä mallinnushomma on nyt saanut ihan uuden ulottuvuuden ja se toimii oikeasti.
Alkuperäistä ja mallinnettua kun ei todellakaan enää erota toisistaan.
Voi vain kuvitella mihin tämä johtaa: jo nyt näyttää siltä että toomannilla on b-stockissa yllättävän paljon palautettuja vahvistimia kolmenkymmenen päivän palautusoikeudella ;)

Ehkäpä palaan tähän syvällisemmin kun aikaa on hiukan kulunut!

Täällä siis laitteen sivusto:

http://kemper-amps.com/page/render/lang/en/p/184/do/Kemper_Profiling_Amplifier___KPA___Guitar_Amplification_Redefined.html

EDIT: Eka keikka takana setillä KPA (cab mallinnukset off) + Mesa 20/20 + Palmer -kaappi stereona ja ohjaimena Behrun FCB11010 Uno chipillä.
Erittäin positiivinen kokemus :)

Kirjoittanut medsta 12.08.2012

            740×460  -  425 kt.


Arvostelu

3,93,93,93,93,9    (10 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

espESPesp: respect! en ole kriitikko, vain vahvistin kiinnostais pirusti!
espESPesp: niin ja todella selvä ja ilomielin lukaistava juttu! kiitokset tiedosta.
Gabe: Olenkin odotellut artikkelia tästä laitteesta. Oli tosi hilkulla ostopäätös joku aika sitten, jäi kuitenkin ostamatta. Mietin että voiko se olla tosiaan niin hyvä kuin puhutaan. Ilmeisesti, ainakin ne clipit mitä olen nähnyt vaikuttavat tosi hyviltä
Gabe: ja ilmeisesti toimii käytössäkin luotettavasti? Kyllä se tässä taitaa olla tämä suunta mihin vahvistimet tästä lähtevät kehittymään. Missä maassa tämä on muuten kyhätty kokoon? Mukava artikkeli, kiitos siitä! Täydennähän hieman lisää kun tulee tutummaksi.
medsta: Laite on ainakin tähän asti toiminnut luotettavasti, ei ole käyttis kaatunut tai homma jumiutunut. Ihme kyllä en mistään ainakaan kotelosta löydä missä maassa tuo on konkreettisesti kasattu -elämme uskossa että mersujen saksassa.... ;-)
Gabe: Ok, kuullostaa hyvältä :) Luulisin myös että saksassa, hintakin vähän viittaa siihen. En myöskään kuvien perusteella ole löytänyt mitään infoa.
espESPesp: hitto kun ite saisin kerättyä tuon kemperin hinnan.. ei tule varmaan montaa jatkossa käytettynä,.. :/
Skebaristi: Minä tein omaan Kemperiin Efektipresetin "kuuloke EQ", jonka nappaan päällä jos soitan luureilla. Kyseisessä presetissä olen vähän vaimentanut joitakin ylätaajuuksia studio EQlla pois. Siltikään tuo kuulokesaundi ei hirveästi iske, mutta en toisaalta
Skebaristi: ole koskaan ennekään tykännyt kuulokesaundeista millään laitteella. Käytössä Beyer Dynamicksin pro 700 -luurit. Voi olla että jotkut toiset toimisi paremmin kitaran soittohommissa.
Wolfheart: Asiallinen artikkeli. Minullakin on ollut kemper nyt muutaman kuukauden ja hetkeäkään en ole katunut sen hankkimista. Jonkunlaisen rig managerin saisivat jo pikkuhijaa julkaista tietokoneelle.
medsta: Juu, harmi että kukaan ei ilmeisesti ole onnistunut vielä tekemään kunnollista tietokone-editoria KPA:n datan muokkamiseen...
AnttiKautto: ihan troubleshootingia vaan, kuulokkeilla soitettaessa on oltava kaappimallinnus käytössä. Muuten on todella kihisevää kirskuntaa se soundi.

Yhteensä 12 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti